به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر رسول دیناروند افزود: سال گذشته تفاهمنامه ای به امضای وزرای تعاون و بهداشت رسید مبنی بر اینکه افزایش قیمت داروهای گران قیمت بیماران صعب العلاج از طریق بیمه ها جبران شود. البته این پوشش بیمه ای با مکانیسم تامین اعتبار از طرف وزارت بهداشت بود نه بیمه ها.
وی با اشاره به اینکه این کار در سال 92 انجام شد، گفت: امسال نیز در تفاهمنامه جدید بین وزارت بهداشت و بیمه ها، به جز داروهای فهرست قبلی، بخشی از داروهای یارانه ای نیز وارد فهرست شده است.
دیناروند با بیان اینکه در گذشته یارانه به شرکتهای واردکننده یا تولید کننده پرداخت می شد، توضیح داد: طبق این سیستم دارو با قیمت کم وارد شبکه توزیع می شد ولی این سیستم مفاسد زیادی از جمله احتمال قاچاق دارو و برخی سوء استفاده ها را داشت. از این رو برای جلوگیری از این معضل سیستم یارانه در مورد این داروها نیز اعمال شد.
وی ادامه داد: به این ترتیب دارو با قیمت وارداتی وارد شبکه توزیع شده ولی از طریق بیمه پوشش داده می شود.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه برای بیماران خاص مثل بیماران هموفیلی، تالاسمی، بیماران پیوند کلیه و دیالیزی داروها رایگان است، گفت: اگر این داروها مشابه وارداتی داشته باشند، دیگر رایگان نبوده و در ازای خرید برند وارداتی، بیمار باید مابه التفاوتی را بپردازد.
وی تاکید کرد: این تصمیم در راستای اقتصاد مقاومتی و سیاست های کلان جهت حمایت از تولید داخل و صرفه جویی ارزی گرفته شده تا پزشکان تشویق به تجویز داروهای مورد تائید داخلی شوند.
دیناروند خاطرنشان کرد: امسال دولت با استفاده از یارانه دارو حدود 1100 میلیارد تومان برای حمایت از این داروها پرداخت میکند، سهم بیمهها نیز برای حمایت از این اقلام دارویی 1300 میلیارد تومان است و خود بیماران نیز بخشی از هزینه ها را برای این داروها میپردازند. بنابراین در مجموع حدود 2900 میلیارد تومان از بازار دارویی کشور زیر پوشش حمایت ویژه دولت و بیمه هاست.
وی گفت: در این فهرست حدود 30 قلم داروی غیر بیمه ای هم هستند که به صورت جداگانه و ویژه مورد حمایت قرار گرفتهاند و قرار است برخی از این داروها نیز در آینده در فهرست داروهای بیمهای وارد شوند.
نظر شما