به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد مجابی دوشنبه شب در جشنواره رسانه و محیط زیست که در سالن نمایشگاه بین المللی قزوین برگزار شد اظهارداشت: در حوزه محیط زیست با بسیج همگانی و عزم ملی باید جبران مافات شود زیرا موضوع از تعارف و تشریفات گذشته است.
مجابی بیان کرد: دولت تدبیر وامید از زمان استقرار خود برنامه های مدونی در سه حوزه ارائه کرده که سرفصل آن حفاظت از نعمت های خدادادی سرشار در کشور است که باید از عزم همگانی صیانت شود.
معاون توسعه و امور مجلس سازمان محیطزیست کشور تصریح کرد: دولت در زمینه های آب، خاک و هوا برنامه های تعریف شده دارد و با اصلاح ساختار و سیاست گذاری منطقی تلاش می شود با بهره گیری از فعالان محیط زیست چالش های این حوزه را کاهش داد.
این مسئول یادآورشد: اقتصاد محیط زیست از مسائل مهم دیگر است که تاکنون مورد غفلت و فراموشی قرار گرفته که باید مورد توجه جدی قرار گرفته و احیاء شود.
مجابی گفت: متاسفانه برنامه چهارم محقق نشد و نتوانستیم در حوزه محیط زیست برنامه ها را عملیاتی کرده و ارزش گذاری در بخش منابع و نیز آلودگی ها به نتیجه نرسید.
وی تصریح کرد: امروز اگر صنایع بخواهند عوارض استقرار خود را پرداخت کنند شاید از میزان سرمایه گذاری برای راه اندازی واحد بیشتر باشد لذا ارزش گذاری منابع بسیار مهم است که امسال در اولویت برنامه های محیط زیست قرار گرفته است.
آلایندگی نیروگاه شهید رجایی باید برطرف شود
این مسئول با تاکید بر عزم جدی محیط زیست برای برخورد با واحدهای آلاینده گفت: در تامین سلامت مردم تعارف نداریم و واحدهایی آلاینده ماند نیروگاه شهید رجایی و سیمان آبیک اگر در مدت تعیین شده نتوانند آلودگی خود را رفع کنند با برخورد قانونی و جدی محیط زیست مواجه خواهند شد.
رسانه ها در موفقیت برنامه های محیط زیست نقش اساسی دارند
معاون توسعه مدیریت و امور مجلس سازمان محیط زیست کشور یادآورشد: رسانه در فعالیت های محیط زیست نقش تاثیرگذاری دارند و می توانند ما را در موفقیت ها و نتایج برنامه ها یاری کنند.
وی افزود: رسانه ها در اقتصاد محیط زیست هم می توانند پشتیبان خوبی برای محیط زیست باشند زیرا از آنجا که اقتصاد ما دولتی است لذا بزرگترین آلاینده ها در این بخش دولت است که باید با ساماندهی اقتصاد محیط زیست منابع را در کاهش آلاینده ها بکار بست.
خسارات مالی ناشی از آلودگی زیست محیطی در بسیاری از شهرها بیش از درآمد حاصل از صنایع است
این مسئول گفت: با توجه به این که اقتصاد کشور در سطح کلان در بخش هایی چون نفت، صنعت و کشاورزی فعالیت می کند، ارزش گذاری اقتصادی صحیح در این بخش ها صورت نگرفته و در برنامه چهارم توسعه که در کشور محقق نشد می بایست درآمدهای صنایع و هزینه های ناشی از آلودگی محاسبه شوند تا رشد اقتصادی واقعی مشخص شود.
مجابی اضافه کرد: بررسی ها نشان داده در بسیاری از شهرها خسارات مالی ناشی از آلودگی های زیست محیطی بیش از درآمد حاصل از صنایع بوده و این اتفاق به دلیل ارزش گذاری نشدن منابع پیش از آغاز کار رخ داده است.
وی افزود: اگر آموزش ها در حوزه محیط زیست با جدیت و در راستای تنویر افکار عمومی و سیاست گذاری صحیح صورت گیرد می توان به نتایج خوبی رسید که در این عرصه هم رسانه ها؛ عنصری مهم در حوزه محیط زیست تلقی می شوند.
مجابی با اشاره به این که رسانه ها از مهم ترین نهادها در راستای موضوعات زیست محیطی هستند بیان کرد: خوشبختانه رسانه های استان قزوین در حوزه محیط زیست حضور فعال دارند و با توجه به دولتی بودن اقتصاد کشورما بیشترین سهم در آلایندگی متوجه دستگاه های دولتی است که باید مورد توجه رسانه ها قرار گیرد.
ظرفیت زیست محیطی قزوین بسیار بالاست
این مسئول بیان کرد: استان قزوین از نظر اکوسیستم متنوع، دارا بودن دشت و کوهستان، جنگل با فاصله کمی از محل تلاقی اکوسیستم های مختلف، گونه های متعد، اکوتن دارای موقعیت ممتازی است که هم تهدید و هم فرصت تلقی می شود که باید با استفاده از فرصتها بتوانیم در کنار جاذبه های صنعتی این بخش را به سمت استقرذار صنایع سبز و هماهنگ با محیط زیست هدایت کنیم.
وی گفت: خوشبختانه در حوزه مدیریت شهری توجه به محیط زیست جدی است و اهداء نشان برتر مخیط زیستی به شهردار قزوین بیانگر گرایش مدیریت شهری به این موضوع مهم است که جای تقدیر دارد.
مجابی اظهارداشت: وجود سرویس های بهداشتی در مناطق مختلف شهری، احیاء باغستانها ظرفیت قزوین را برای شهر سبز شدن دارد که با عزمی همگانی و استفاده از ظرفیت همه بخشهای رسانه ای، دستگاه قضایی، روحانیون، علما و کارشناسان و متخصصان می توان این مهم را محقق کرد.
برپایی نمایشگاه محیط زیست قزوین بسیار خوب بود
وی در خصوص برگزاری نمایشگاه اقتصاد و فرهنگ محیط زیست و مدیریت جهادی در قزوین تصریح کرد: این نمایشگاه ابتکار بسیار خوبی بود که در کنار آن برگزاری کارگاههای تخصصی توانسته مورد توجه همه گروهها قرار گیرد و بازدید بیش از پنج هزار نفر در مدت سه روز بیانگر اقبال عمومی از آن است.
مجابی یادآورشد: امیدواریم برگزاری این نمایشگاهها و جشنواره ها بتواند حساسیت عمومی را تقویت کند تا شاهد مشارکت بیشتر مردم در امور زیست محیطی باشیم.
مجابی با اشاره به این که بحث حفاظت مقدم بر بازسازی است، اضافه کرد: با توجه به تنوع زیستی گونه ها و موضوعات مرتبط به آلودگی آب، خاک و هوا توجه به موضوع حفاظت جدی است و اصلاح ساختار به ظرفیت سازی نیازدارد و همه دستگاه ها، فعالان محیط زست به عنوان پرچمداران محیط زیست و تشکل ها باید در این عرصه حضور یابند.
در این مراسم از خبرنگاران برتر جشنواره رسانه و محیط زیست تجلیل شد.
نظر شما