۲۲ خرداد ۱۳۹۳، ۱۴:۰۶

مهر گزارش می‌دهد:

شور و شادی در شب ولادت امام زمان(عج)/ نیمه شعبان با امام شناسی زیباتر است

شور و شادی در شب ولادت امام زمان(عج)/ نیمه شعبان با امام شناسی زیباتر است

قزوین- خبرگزاری مهر: نیمه شعبان عیدی است که وظیفه برپایی شادی در جامعه شیعیان را دارد ولی فراتر از یک عید مذهبی در بطن خود فلسفه ای دارد که احیاگر امید انسانهای بسیاری برای ادامه حیات، برپاداشتن آزادگی و ایستادن در برابر ظلم و تعدی است، با فرارسیدن نیمه شعبان شور و شادی و نشاط نقاط مختلف کشور را در بر گرفت.

به گزارش خبرنگار مهر، در کنار همه اعیاد و مناسبت های مهم مذهب شیعه، نیمه شعبان در کنار عید غدیر و حادثه کربلا یکی از نقاط عطف این مذهب به شمار می رود.

نقاط عطفی که شیعه بیش از هر چیز قائم به آرمان و پیام آنهاست و در این بین خصوصیت نیمه شعبان که روز ولادت امام زمان(عج) است از جهاتی چند فراتر از مذهب حقه شیعه، مربوط به تمام بشریت می شود؛ چرا که آرزوی ظهور منجی که فریادرس انسان های بی پناه و یار و مددکار خوارشدگان روی زمین است، اختصاص به همه ادیان و مکاتب و به ویژه ادیان وحیانی دارد بنابراین شادی شب میلاد منجی فراتر از مذهب شیعه به همه انسانها تعلق دارد.

در این بین شهر قزوین نیز هر ساله در این ایام، نورانی ترین و زیباترین شب سال را سپری می کند؛ چنانکه بیش از 200 جشن کوچک و بزرگ در قزوین و بیش از 500 جشن بزرگ در سراسر این استان، میزبان عاشقان حضرت مهدی(عج) است و چه بسا که تا چند روز پس از ولادت حضرت نیز این جشن ها کماکان در قزوین برپا هستند و بساط توزیع شربت و شرینی میان عاشقان امام همچنان گرم است.

اما این گزارش نگاهی مختصر دارد به سنت گرامیداشت نیمه شعبان و میلاد امام دوازدهم که یکی از ریشه دارترین سنت های مذهب شیعه و به تبع آن اهالی شهر قزوین است. 

حکمت ظهور منجی

رضا فضلی، رئیس اداره فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی استان قزوین در رابطه با حمکت خداوند در قرار دادن حضرت مهدی به عنوان منجی بشریت به خبرنگار مهر می گوید: امروزه مکاتب مختلف غربی و شرقی علی رغم همه ادعاها در ارائه یک برنامه و الگوی ساده برای زندگی بشریت ناکام مانده اند؛ چه اینکه اگر ذره ای در این زمینه کامیابی می داشتند، دیگر دنیا تا این حال شاهد غارت و تعددی نبود.

وی ادامه می دهد: بر اثر همین بی عدالتی ها، غالب ثروت دنیا در دستان عده ای قلیل است، جنگ و خونریزی در جای جای این عالم بیداد می کند و عرصه گیتی که قرار بود تجلی گاه خداوند و رحمانیتش باشد، تبدیل شده است به جنگل درندگان و عرصه ای که پلیدی آن مجال رشد و تعالی را از غالب انسان های دنیا سلب کرده است.

فضلی لزوم از بین بردن جور و ستم و تعالی انسان ها را فلسفه حکم الهی در فرستادن منجی می داند و ادامه می دهد: آنچه که در این بین برای همه مسلمانان سوای از هر فرقه و مذهبی مهم است این موضوع است که همگی آنها وظایف دینی خود را چه قبل از ظهور و چه بعد از ظهور به درستی و مطابق با تعالیم ناب اسلام محمدی ادا کنند و از انحرافات بپرهیزند.

مهدی در میان اهل تسنن

رئیس اداره فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی استان قزوین در رابطه با  کیفیت و گستره ایمان به ظهور مهدی موعود در میان اهل تسنن به خبرنگار مهر می گوید: اولاً این باور در میان تمام برادران و خواهران اهل تسنن وجود دارد و آنها هم مانند شیعیان ایمان دارند که روزی فراخواهد رسید که فردی قیام خواهد کرد و دنیای تشنه عدالت را از عدل و داد الهی سیراب می کند؛ دوماً  طبق عقیده آنها این فرد از نسل فرزندان رسول الله(ص) به ویژه از نوادگان حضرت سیدالشهداء(ع)، یعنی همان حجت بن الحسن(عج) شیعه است.

فضلی ادامه می دهد: تنها تفاوت اهل سنت با شیعیان در این مسئله این است که به عقیدۀ آنها مهدی(عج) هنوز به دنیا نیامده است ولی در باقی موارد از جمله در اصل موضوع و نسب حضرت با ما مشابهت دارند، البته باور به وجود منجی گذشته از دین اسلام، نه تنها عقیده که فراتر از آن، آرزوی جان سوز بسیاری از ادیان و مکاتب جهان است، اما عینی ترین، منسجم ترین و ایمان برانگیزترین باور در این زمینه در مذهب حقه شیعه موج می زند.

منتظران واقعی چه کسانی هستند؟

رئیس اداره فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی استان قزوین در باب شرایط یک منتظر واقعی به خبرنگار مهر اظهارداشت: منتظر واقعی کسی است که از خودشناسی آغاز می کند. دینش را می شناسد و مجموعه تکالیفی که از این منظر بر دوش دارد را به بهترین وجه ادا می کند.

وی ادامه می دهد: چشم انتظاران واقعی حضرت، پس از شناخت کافی از خود و دین خدا، از باب امید تمام برنامه های دینی زندگی شان را در راستای تحقق تعالیم شیعه و ظهور امام مهدی(عج) تنظیم می کنند و به خوبی واقفند که اصلی ترین شرط قرار گرفتن در رکاب امام زمان(عج) همانند یک سرباز، اخلاص در عمل برای خداست.

رئیس اداره فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی استان قزوین معتقد است که ریشه ظلم از زمان هبوط آدم نبی در عالم پا گرفته است و این روند کماکان حتی با ظهور امام نیز ادامه خواهد داشت؛ اما پس از ظهور آخرین منجی بشریت تغییراتی اساسی در روند حکومت و تسلی ظالمان ایجاد خواهد شد.

فضلی می افزاید: کفر و ظلمت پس از ظهور همچنان باقی خواهند ماند؛ اما نکته اینجاست که مرحله ای اساسی در تاریخ رقم خواهد خورد که در آن بسیاری از این ظلم ها و بیدادگری ها در نتیجه قیام حضرت از بین خواهد رفت و جابران عالم به سزای ستمگری های خود خواهند رسید ولی آن ریشۀ ظلمی که ذکر شد از زمان آدم نبی در هستی ریشه دوانده است، عاقبت کار خود را خواهد کرد و امام نیز مانند اجدادشان به شهادت خواهند رسید.

وی در پاسخ به کسانی که به شیعه ایراد می گیرند و می گویند: توجه شیعه به آینده ای مبهم آنها را از توجه به ساختن شرایط فعلی بازداشته است، بیان کرد: از قضا برعکس، توجه شیعه به مسئله ظهور باعث شده تا جامعه شیعیان امیدوارتر و پویاتر از همه جوامع در ساختن وضعیت کنونی خود بکوشند. در واقع در کنار همه ویژگی های یک منتظر واقعی، برنامه ریزی برای آینده با توجه به شرایط فعلی نیز جایگاه مهم خود را دارد که از مهم ترین عقاید شیعه است.

نیمه شعبان، شب فرهنگ مهدویت

اما شب نیمه شعبان می تواند در کنار همه شادی ها و ابراز مسرت ها، به تصریح نص احادیث شیعه فرصت مغتنمی برای درک و دریافت شانیت و جایگاه امام زمان(عج) باشد. چنانکه سید محمد سید قوامی در همین رابطه بیان می دارد: نباید چنین جشن ارزشمند و شب مبارکی را با برخی رفتارها به حاشیه و انحراف کشاند و باید بیش از پیش به فکر حرمت و قداست این شب عزیز و فلسفه احیاء آن بود.

کارشناس تشکل های دینی و انجمن های اسلامی سازمان تبلیغات اسلامی قزوین ادامه می دهد: بهتر است که این ایام، شب های ترویج فرهنگ واقعی مهدویت در کشور و استان ما باشد، موضوعی که باید مورد توجه همه اقشاری که به نوعی با این شب مرتبط هستند از مردم تا مداحان و سخنرانان، قرار بگیرد، در این بین البته هجومی که از سوی دشمنان اسلام به فرهنگ مهدویت صورت می گیرد نیز لزوم اجرای این برنامه را دوچندان می کند، در نتیجه همه ما باید بدانیم که شب نیمه شعبان در کنار ابراز شادی برای ولادت منجی عالم، فرصت مغتنمی برای پاسخگویی به شبهات و ترویج فرهنگ واقعی مهدویت است.

برگزاري مراسم نيمه شعبان در بقاع شاخص استان

حجت الاسلام نوروزی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین در گفنگو با خبرنگار مهر بیان کرد: مراسم احیاء شب نیمه شعبان در 23 خرداد ماه در بقاع شاخص استان و شهرستان ها برگزار می شود.

وی با اشاره به برگزاری مراسم ویژه عصر روز میلاد با عنوان "منتظران ظهور" در بقاع شاخص استان اظهارداشت: مراسم احیاء شب نیمه شعبان، آماده‌سازی بقاع شاخص استان جهت احیاء شب نیمه شعبان، تبلیغات گسترده و نصب بنر و پوستر در میادین اصلی شهر و ورودی  امامزادگان و بقاع متبرکه، دعوت از امام جمعه و دیگر مسئولان و شخصیتهای برجسته استان و شهرستان جهت برپایی هر چه باشکوهتر مراسم، قرائت زیارت عاشورا و دعای کمیل و زیارت حضرت ولی عصر(عج)  و برنامه‌ریزی در برگزاری برنامه‌های متنوع برای نوجوانان و جوانان در طول مراسم احیاء از قبیل مسابقات فرهنگی قرآنی و جلسات معرفتی از دیگر برنامه های مراسم نیمه شعبان است.

این مسئول یادآورشد: دعوت از سخنرانان شاخص و ولایی و مسلط به مباحث انتظار و مهدویت، قرائت دعای ندبه با دعوت از مداحان برجسته کشوری و استانی، برپایی ایستگاه های صلواتی از تمهیدات لازم در خصوص صبح روز نیمه شعبان است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین بیان کرد: امیدواریم با برگزاری چنین برنامه هایی بتوانیم هرچه بیشتر میان مردم و ائمه اطهار و امامان ارتباط برقرار کنیم و جامعه ما بتواند با تأسی به امامان راه صحیح را بهتر طی کرده و در واقع زمینه ظهور امام زمان (عج) فراهم شود.

برپایی ایستگاه مشاوره وقف مرتبط با امام زمان (عج)

وی از برپایی ایستگاه مشاوره وقف مرتبط با امام زمان هم خبر داد و گفت: به مناسبت نیمه شعبان ایستگاه مشاوره وقف مرتبط با امام زمان (عج) با هدف ایجاد وقف های جدید در بقاع مذهبی برپا خواهد شد با توجه به اینکه در استان وقف در راستای امام زمان(عج) تاکنون نداشته ایم، امیدواریم با برپایی ایستگاه‌های مشاوره وقف گام موثری در ترویج مهدویت برداشته شود.

حجت الاسلام  نوروزی عنوان کرد: در سال‌ گذشته با برپایی این ایستگاه‌ یک مورد وقف‌ در خصوص حضرت فاطمه (س) نیز ثبت شد.

وی بیان کرد: برگزاری میزگرد و نشست های شبهه شناسی در حوزه مهدویت، قرائت دعای ندبه، برپایی ایستگاه های صلواتی، برگزاری مسابقات فرهنگی، مسابقه حفظ پنج آیه و حدیث درباره امام زمان (عج)، توزیع بروشور زندگی حضرت مهدی بین زائران، ختم صلوات به نیت سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان از دیگر برنامه هایی است که به مناسبت نیمه شعبان در سطح استان برگزار خواهد شد.

نیمه شعبان با امام شناسی زیباتر است

هر ساله با فرارسیدن ایام نیمه شعبان امیدها زنده می شود و دل های افسرده و نومید دوباره نور امید را احساس می کنند و چه جشن های باشکوه بی شماری که به این مناسبت در سراسر کشور و مناطق شیعه نشین جهان برگزار می شود؛ اما همه این جشن ها و مراسمات زمانی زیباتر به نظر می رسد که توامان با اخلاص، منتهی به امام شناسی بیش تر شیعیان گردد. امام شناسی که یکی از مقدمات و ضروریات ظهور منجی بشریت است.

امیدواریم که این شب مبارک، شب امام شناسی، دعای برای ظهور امام زمان(عج) و پاکی دل های شیعیان آن حضرت باشد.

کد خبر 2310137

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha