۲۶ خرداد ۱۳۹۳، ۱۲:۳۴

مهر گزارش می دهد/

"طلوع خرداد" جشنواره ای که خبرساز شد/ انتقاد برخی هنرمندان و پاسخ رییس اداره ارشاد ورامین

"طلوع خرداد" جشنواره ای که خبرساز شد/ انتقاد برخی هنرمندان و پاسخ رییس اداره ارشاد ورامین

شرق استان تهران - خبرگزاری مهر: امسال و همزمان با سالروز قیام تاریخی 15 خرداد سال 1342 و به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، جشنواره کشوری طلوع خرداد برگزار و هفته گذشته با اهدای جوائزی از نفرات برتر این جشنواره تجلیل شد. اما پس از اعلام اسامی برگزیدگان، طی روزهای اخیر انتقاداتی از سوی برخی از هنرمندان حاضر در این جشنواره درباه نحوه تجلیل و انتخاب آثار مطرح شد.

به گزارش خبرنگار مهر، امسال و همزمان با سالروز قیام تاریخی 15 خرداد سال 1342 و به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، جشنواره کشوری طلوع خرداد برگزار و هفته گذشته با اهدای جوائزی از نفرات برتر این جشنواره تجلیل شد.

این جشنواره که سال گذشته برای اولین بار با هدف معرفی قیام تاریخی 15 خرداد سال 1342دشت ورامین برگزار شد به دلیل کمبود بودجه و عدم حمایت مسئولان تا آستانه تعطیلی پیش رفت اما با جلسه ای که میان برزین ضرغامی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و آیت الله سید مرتضی محمودی گلپایگانی امام جمعه و نماینده ولی فقیه در ورامین برگزار شد، مقرر گردید تا دومین جشنواره ادبی طلوع خرداد به صورت کشوری و با برنامه ریزی وسیع تر برگزار شود.

هفته گذشته بود که سالن هلال احمر شهرستان پیشوا میزبان مسئولان کشوری و استانی در حوزه و فرهنگ و هنر بود و بسیاری از شرکت کنندگان در این جشنواره نیز در این مراسم حضور داشتند تا بهترین آثار در حوزه 15 خرداد و انقلاب اسلامی را بشناسند.

اعتراضات برخی هنرمندان نسبت به برگزیدگان جشنواره طلوع خرداد

اما پس از اعلام اسامی برگزیدگان در حوزه های مختلف و عدم حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه این جشنواره طی روزهای اخیر انتقاداتی از سوی برخی از هنرمندان حاضر در این جشنواره به نحوه تجلیل و معرفی آثار برگزیده انجام شد.

تنها 30 درصد از اشعار جشنواره طلوع خرداد با موضوع 15 خرداد است

ابر اساس اظهار نظر برخی هنرمندان شرکت کننده، اگرچه این جشنواره با نام طلوع خرداد برگزار شد اما بسیاری از موضوعات ربطی به مسائل 15 خرداد نداشت و بسیاری از هنرمندان با موضوعات آزاد در این جشنواره شرکت کرده و اتفاقا جزو برگزید گان قرار گرفتند.

منوچهر سوری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به انصراف خود از داوری جشنواره طلوع خرداد اظهار داشت: در این کنگره که به نام طلوع خرداد برگزار شد آثاری با موضوعات آزاد به دبیرخانه جشنواره رسید که این امر جالب توجه نبود.

این هنرمند برجسته شعر و ادب افزود: در این جشنواره تنها 30 درصد از اشعار، مرتبط با قیام تاریخی 15 خرداد بود و بیش از 70 درصد اشعار این جشنواره به موضوعات آزاد تعلق گرفت.

وی ادامه داد: همچنین یک سری نگرانی ها در میان اصحاب هنر و قلم ایجاد شد که یکی از آنان پرداخت مبالغ سنگین به داوران جشنواره بود که این مسأله نیز جای توجه و بررسی دارد.

آثار جشنواره به صورت کامل در اختیار کمیته علمی جشنواره قرار نگرفت

مهرداد مجتهدی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نحوه برگزاری جشنواره طلوع خرداد بیان داشت: بنده در بخش کمیته علمی جشنواره ادبی 15 خرداد حضور داشتم ولی تمام این آثار در اختیار این کمیته قرار نگرفت و اطلاع دقیقی از میزان آثار ارسال شده ندارم.

عضو کمیته علمی جشنواره ادبی طلوع خرداد افزود: چرا آثاری که به دبیرخانه جشنواره طلوع خرداد ارسال شد در اختیار دیگران قرار نگرفت که این مسأله جای سوال دارد.

وی ادامه داد: همچنین مدیر بخش ادبیات این جشنواره تخصصی مرتبط با این بخش نداشت که این مسأله نیز جای سوال دارد.

مجتهدی در ادامه به انتخاب رمان های برتر در جشنواره طلوع خرداد اشاره کرد و افزود: در مجموع 6 رمان به دبیرخانه ارسال شده بود که مدیر بخش ادبی به صلاح خود 3 رمان را انتخاب کرد و در اختیار داوران قرار داد تا آنان از بین آن 3 رمان فقط نفرات اول تا سوم را مشخص کنند.

خروجی جشنواره طلوع خرداد باید هرچه زودتر مشخص شود

حجت الاسلام سید محسن محمودی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره برگزاری جشنواره طلوع خرداد اظهار داشت: در ابتدا باید از مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران تشکر و قدردانی کرد که به وعده ای که در این زمینه دادند جامه عمل پوشانیده و این جشنواره را در 15 خرداد برگزار کرد.

رییس ستاد گرامیداشت یوم الله 14 و 15 خرداد استان تهران افزود: هم هنرمندان و هم مردم انتظار دارند که خروجی این جشنواره را مشاهده کنند و آثاری که در این زمینه خلق شده منتشر و در اختیار هنرمندان قرار گیرد.

تعصبات منطقه ای را باید در زمینه 15 خرداد کنار گذاشت

وی ادامه داد: هنوز خروجی این جشنواره و آثار هنرمندان در زمینه های خوشنویسی، شعر و سایر موضوعات مشخص نیست و از مسئولین جشنواره انتظار می رود که هر چه سریعتر نسبت به معرفی آثار انقلابی مبادرت ورزند.

محمودی اضافه کرد: باید آنچه که زمینه تقویت فرهنگ 15 خرداد در کشور می شود را در اختیار مردم و هنرمندان کشور قرار داد تا از آثار خلق شده استفاده کرده و زمینه معرفی قیام تاریخی 15 خرداد فراهم شود.

این مسئول در واکنش به برخی تعصبات منطقه ای در معرفی قیام تاریخی 15 خرداد بیان داشت: باید بدون در نظر گرفتن تعصبات قومی و منطقه ای تحلیل درست و جامعی از قیام 15 خرداد در اختیار هنرمندان قرار بگیرد.

هنرمندان با موضوعات آزاد نیز در جشنواره طلوع خرداد شرکت کردند

جعفر کاظمی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در جشنواره طلوع خرداد موضوعات به صورت سطح بندی فراخوان زده شد، بدین صورت که در سطح اول موضوعات 15 خرداد و در سطح دوم موضوعاتی تحت عنوان  مرجعیت، روحانیت، شهید و شهادت، دفاع مقدس و در سطح سوم نیز موضوعات آزاد قرار گرفت.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ورامین افزود: قرار گرفتن موضوع آزاد با هدف شرکت بیشتر هنرمندان برای اولین بار در جشنواره طلوع خرداد و آشنایی هنرمندان با قیام تاریخی 15 خرداد صورت گرفت.

وی ادامه داد: فراخوان موضوعات آزاد به صورت روتین در بسیاری از جشنواره های مختلف با موضوعات مشخص در کشور مورد استفاده قرار می گیرد تا اثرات بیشتری در میان هنرمندان کشور بر جای بگذارد.

کاظمی اضافه کرد: منظور از موضوعات آزاد این است که هنرمندان می توانند در سایر مسائل اجتماعی و مرتبط نیز آثاری را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

فاکتور شناسایی رسانه برتر در جشنواره طلوع خرداد سوال دیگر خبرنگار مهر از کاظمی بود که وی در پاسخ به آن گفت: از ابتدا قرار به تجلیل از رسانه و خبرنگار برتر نبود اما از آنجایی که برخی افراد در این زمینه فعالیت خوبی را از خود نشان دادند، مسئولان اجرایی را بر آن داشت تا از خبرنگاران برتر تجلیل به عمل آورند که البته نقدهایی که در این زمینه مطرح است قابل تامل و بررسی است.

-----------------

محمدرضا حیدری

کد خبر 2312665

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha