به گزارش خبرنگار مهر، شب گذشته آیین اختتامیه جشنواره کشوری شعر طراوت با حضور مدیران و مسئولان اجرایی و هنرمندان کشور در ورامین برگزار شد.
در این مراسم هریک از شاعران برگزیده با حضور در جایگاه اشعار منتخب خود را برای حاضران قرائت کردند که با تشویق هنرمندان و مسئولان استانی و شهرستانی همراه و از تعدادی از برگزیدگان به صورت نمادین تجلیل شد.
نکته قابل توجه در این مراسم حضور شاعران از استان های مختلف کشور نظیر خوزستان، آذربایجان شرقی، همدان، اردبیل، تهران، البرز، هرمزگان و بسیاری از مناطق دیگر بود که جذابیت این مراسم را دو چندان کرد.
جشنواره شعر طراوت به دنبال فرهنگ سازی ورزش است
در ابتدای این مراسم مجید بذرافشان در سخنانی با اشاره به برگزاری جشنواره شعر طراوت اظهار داشت: جشنواره شعر طراوت برای اولین بار در کشور با هدف ترویج و گسترش فرهنگ ورزش در میان اقشار مختلف مردم توسط اداره ورزش و جوانان ورامین کلید خورد.
رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان ورامین افزود: اداره ورزش و جوانان اعتقاد دارد که می توان با فرهنگ سازی در میان مردم، ورزش را در میان اقشار مختلف بویژه نسل جوان گسترش داد به همین خاطر این جشنواره در بخش های ورزش، سلامتی و زندگی و نشاط کار خود را آغاز کرد.
بذرافشان گفت: بر اساس تأکید ستاد برگزاری مراسم یوم الله 14 و 15 خرداد مبنی بر برگزاری کاری ماندگار و اثربخش، تلاش شد تا با برگزاری جشنواره طراوت همزمان با قیام تاریخی 15 خرداد سال 1342، نقش کوچکی در بزرگداشت این حماسه بزرگ ایفا کنیم.
تشکیل 11 کمیته تخصصی و اجرایی در جشنواره شعر طراوت
وی ادامه داد: در ابتدا مقرر شد که این جشنواره به صورت استانی برگزار شود به همین خاطر فراخون استانی این جشنواره انجام شد اما پس از مدتی تعدادی آثار از نقاط مختلف کشور به دبیرخانه جشنواره رسید و این مسأله هیئت داوران و برگزار کنندگان جشنواره را مجاب کرد که اولین جشنواره شعر طراوت به صورت کشوری برگزار شود.
بذرافشان اضافه کرد: به همین خاطر فراخوان مجددی بین هنرمندان سراسر کشور برای حضور در جشنواره طراوات صورت گرفت که با استقبال پرشور و کم نظیر هنرمندان روبرو شد به طوری که هر روز شاهد رسیدن آثار جدیدی در این حوزه بودیم.
این مسئول عنوان کرد: همچنین برای برگزاری این جشنواره 11 کمیته تخصصی برای انجام منظم تر امور تشکیل شد و با دعوت از هنرمندان، نخبگان و خبرنگاران سعی شد تا آنان نیز در این جشنواره درگیرشوند که حقیقتا کمک فراوانی را به مسئولان جشنواره طراوت کردند.
رسالت هنرمندان پاسداری از خون مطهر شهدای انقلاب اسلامی است
در ادامه این مراسم حجت الاسلام سید محسن محمودی نیز در سخنانی اظهار داشت: امروز ابزار هنر وسیله ای مناسب برای مطرح کردن نیازها، دغدغه ها و مشکلات اجتماعی و فرهنگی و سیاسی است.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران افزود: هنرمندان باید بدانند که شعر دارای کارکردی مذهبی است و باید در جهت حفظ و تقویت ارزش های دینی و الهی از آنان بهره گرفت که خوشبختانه هنرمندان و شاعران فراوانی در این عرصه وارد شدند.
وی با اشاره به ضرورت زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی اظهار داشت: شهدای انقلاب اسلامی چه آنانی که در 15 خرداد سال 1342 به درجه شهادت نائل آمدند و چه کسانی که در هشت سال دفاع مقدس، جان خود را برای دفاع از ارزش های اسلامی فدا کردند، بر همه ما حق دارند و امروز رسالت هنرمندان پاسداری از خون مطهر شهداست.
محمودی با تقدیر از برگزاری جشنواره شعر طراوت گفت: باید از دست اندرکاران این جشنواره که همزمان با قیام تاریخی 15 خرداد این حرکت ماندگار و مثبت را انجام دادند، تشکر و قدردانی کرد و باید مسئولان از هم اکنون به فکر برگزاری باشکوه تر دومین جشنواره طراوت در سال آینده باشند.
این مسئول اضافه کرد: امروز ظرفیت های بی نظیری در عرصه هنر و شعر وجود دارد و قطعا شاعران و نویسندگان و هنرمندان نیز به وظیفه خود در این عرصه به خوبی واقف هستند و امیدواریم که هر چه بیشتر به این رسالت خود عمل کنند.
ارسال 1040 اثر به دبیرخانه جشنواره شعر طراوت
دبیر جشنواره کشوری شعر طراوت در حاشیه این مراسم و در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در این جشنواره که با حضور پرشور هنرمندان و شاعران از اقصی نقاط کشور روبرو شد، بیش از 1040 اثر به دبیرخانه جشنواره رسید.
علیرضا فرجی افزود: پس از اتمام مهلت ارسال آثار، داوران جشنواره با تلاش شبانه روزی تمامی آثار را به دقت مطالعه و بررسی کردند و در پایان 10 اثر به عنوان آثار برگزیده و 20 شعر به عنوان اشعار شایسته تقدیر انتخاب و با حضور مسئولان از این هنرمندان تجلیل شد.
وی ادامه داد: این جشنواره مورد استقبال شاعران و هنرمندان کشور قرار گرفت و آثار متعددی از شهرهای اهواز، مشهد، بابل، بندرعباس، کرمانشاه، اردبیل، قم و... به دبیرخانه جشنواره رسیده است.
فرجی گفت: علی سلیمانی از همدان، فاطمه احمدزاده، فریبا قیومی زاده، عالیه مهرابی و سیده اعظم جلال زاده از یزد، امیر رسولی از زنجان، عبدالحسین انصاری از هرمزگان، پوراندخت قربانی از قرچک، زهرا شعبانی از خوزستان و علی فردوسی از اصفهان هنرمندانی بودند که آثارشان به عنوان آثار برگزیده جشنواره انتخاب شد.
این مسئول متذکر شد: همچنین اشعار مریم کرباسی نجف آبادی از اصفهان، احمدرضا قدیریان از یزد، رضا نیکوکار از رشت، امین نورالهی از خرم آباد، سارا سادات باختر از کاشان، سیامک سلطانی از آذربایجان غربی، مهدی مهدیزاده از مازندران، خدابخش صفادل از نیشابور، محمد فرخ طلب فومنی از رشت، آرش پورعلیزاده از رشت، صغری سلمانی نژاد از تهران، فاطمه گیلانی از تهران، نوشین نوری از کرمانشاه، افسانه نوری از یزد، مهرداد اسماعیل نژاد از خراسان شمالی، حسین گلچین از شیراز، صدیقه مرادزاده و سید مجید ابراهیمی از ورامین، سید مهدی نژاد هاشمی از خراسان شمالی و الهه تاجیک زاده از شهرستان پیشوا شایسته تقدیر شناخته شدند.
وی یادآور شد: همانطور که قبلا نیز تأکید شده بود، آمادگی کامل وجود دارد که در صورت حمایت مسئولان و تخصیص بودجه لازم، جشنواره شعر طراوت در سال آینده به صورت کشوری برگزار شود.
نظر شما