به گزارش خبرنگار مهر، طی مراسم که پیش از ظهر پنج شنبه در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) و با حضور حجت الاسلام دکتر علوی وزیر اطلاعات، آیت الله حسینی بوشهری مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور، حجت الاسلام صالحی منش استاندار قم، تعدادی از اعضای جامعه مدرسین، طلاب و فضلای حوزههای علمیه و نمایندگان بیوت مراجع تقلید برگزار شد، از کتاب" آیت الله العظمی فاضل لنکرانی به روایت اسناد ساواک" رونمایی شد.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در این مراسم در سخنانی با تقدیر از تلاشهای اداره کل اطلاعات استان قم در زمینه جمع آوری اسناد به جا مانده از دوران طاغوت که به نحوی مربوط به آیت الله العظمی فاضل لنکرانی میشد اظهار داشت: این استناد نشان میدهد که یاران و همراهان امام راحل از همان دوران ابتدای نهضت در سال 41 و 42 در کنار مسائل علمی و حوزوی به امر مبارزاتی نیز اهتمام ویژهای داشتند که شناخت این افراد به سایرین به خصوص طلاب جوان ضروری است.
آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی، گفت: یکی از ویژگیهای امام راحل که موجب کسب توفیقات در مسیر نهضتش شد این بود که ایشان دارای یاران و همراهانی بودند که همانند کوه مسیر و روش سیاسی او را دنبال میکردند که مرحوم آیت الله العظمی فاضل لنکرانی از جمله این یاران بود.
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور نیز در این مراسم طی سخنانی اظهار داشت: شخصیت آیت الله العظمی فاضل، شخصیتی در بعد علمی کم نظیر بود که وقتی در سنین جوانی در مسجد اعظم درس میگفتند شاگردان بسیاری پای درسش مینشستند و تعداد شاگردان ایشان به 300 نفر هم میرسید.
آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، شخصیت مرحوم آیت الله العظمی فاضل لنکرانی را چند بعدی عنوان کرد و ابراز داشت: ایشان به عنوان مرجع و فقیهی مجتهد در زمینه علمی به تربیت شاگردان و طلاب اهتمام ویژهای داشتند اما روزی هم وقتی به این نتیجه رسیدند که باید در برابر طاغوت ایستاد و مبارزه کرد وارد این صحنه شدند و همراه با امام راحل در این میسر سختیها و تبعیدها را تحمل کردند.
وزیر اطلاعات نیز در این مراسم اظهار داشت: تدوین کتاب آیت الله العظمی فاضل لنکرانی به روایت اسناد ساواک، تنها کوشهای از مبارزات این مرجع فقید در زمان قبل از انقلاب اسلامی را روایت میکند که این احساس مسئولیت در بین عزیزانمان در وزرات اطلاعات وجود داشت که تلاش خود را به کار بستند تا اسنادی که در آرشیو قبل از انقلاب وجود داشت را جمع آوری به صورت کتابی منتشر کنند.
حجت الاسلام سید محمود علوی با اشاره به ابعاد علمی شخصیت آیت الله العظمی فاضل لنکرانی اظهار داشت: آیت الله فاضل در زمینههای علمی چنان تبحر داشتند که نظرات ابتکاری و بدیع اساتید خود را میپروراندند.
وی افزود: میراث مکتوب این مرجع فقید کتاب شرح تحریرالوسیله امام راحل بود که ایشان این کتاب را در دوران تبعید در یزد به نگارش درآوردند.
حجت الاسلام علوی ادامه داد: آیت الله فاضل لنکرانی شخصیتی وارسته و فقیهی برجسته بودند که تدوین این کتاب در برابر عظمت شخصیت ایشان ناچیز بوده اما در عین حال ارزشمند است.
وزیر اطلاعات گفت: همکاران ما در اداره کل اطلاعات اسناد پراکنده بازمانده از ساواک را استخراج و توانستند این کتاب را با محوریت فعالیتهای مبارزاتی ایشان تدوین کنند تا شمارهای دیگر به مجموعه کتابهای یاران امام به روایت اسناد ساواک اضافه شود.
نظر شما