به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین سید محمود علوی ظهر پنج شنبه در مراسم رونمایی از کتاب " آیت الله العظمی فاضل لنکرانی به روایت اسناد ساواک" که در سالن همایش مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، در سخنانی اظهار داشت: آیت الله العظمی فاضل لنکرانی شخصیتی وارسته و فقیهی برجسته بودند که تدوین این کتاب در برابر عظمت شخصیت ایشان ناچیز بوده، اما در عین حال ارزشمند است.
وی گفت: همکاران ما در اداره کل اطلاعات استان قم، اسناد پراکنده بازمانده از ساواک را استخراج و توانستند این کتاب را با محوریت فعالیتهای مبارزاتی ایشان تدوین کنند؛ تا شمارهای دیگر به مجموعه کتاب های یاران امام به روایت اسناد ساواک اضافه شود.
وزیر اطلاعات عنوان کرد: این مرجع فقید از مرزبانان دین بودند که از یک سو اندیشههای صحیح اسلامی را ارائه میکردند و از طرف دیگر در برابر انحرافات نه به صورت شعاری، بلکه بر اساس استدلال و مباحث فقهی و علمی میایستادند.
وی با بیان اینکه ایشان معارف اسلامی را به صورت بسیار زیبا و شیوا بیان می کردند و حضور ایشان برگ ذرینی دیگر در تاریخ روحانیت بود افزود: در تاریخ این کشور مبارزات مردمی در برابر استبداد داخلی و استعمار خارجی زمانی نتیجه بخش بوده است که مردم زیر پرچم روحانیت حرکت می کردند و آنجاهایی هم که نتیجه نداد در بررسی و واکاوی ها مشخص می شد که خیانتی در مسیر حرکت روحانیت صورت گرفته است.
آیت الله فاضل لنکرانی، فعالیت های علمی و مبارزاتی خود را همزمان با هم پیگیری میکرد
حجت الاسلام علوی ابراز داشت: آیت الله العظمی فاضل لنکرانی از جمله بزرگان حوزه علمیه بودند که در کنار ادامه دادن مباحث علمی و حوزوی با آغاز نهضت امام راحل به این حرکت پیوست و فعالیتهای علمی و مبارزاتی خود را همزمان با هم پیگیری میکردند.
وی افزود: کسانی هم بودند که وقتی وارد عرصه مبازرات انقلابی میشدند فعالیتها و رشد علمیشان کمرنگ میشد، اما از آیت الله فاضل میتوان به عنوان نمونهای موفق در زمینه مبازرات انقلابی و همچنین عرصه علمی یاد کرد.
وزیر اطلاعات گفت: دروس آیت الله فاضل در حوزه علمیه از جمله دورس مورد استقبال طلاب بود که با تفکر و استدلال خاصی ارائه میشد و جزو ممتازترین دورس حوزه علمیه به شمار میرفت.
وی اظهار داشت: آیت الله فاضل در زمینههای علمی چنان تبحر داشتند که نظرات ابتکاری و بدیع اساتید خود را میپروراند و با وجود اینکه ایشان در حوزه قم تحصیل کردند و در حوزه نجف حضور نداشتند اما نظرات آیت الله خویی که از بزرگان حوزه نجف بودند را با نظرات امام راحل تطبیق و مقایسه میکردند و در بسیاری از موارد حق را به نظر امام راحل میدادند.
حجت الاسلام علوی افزود: میراث مکتوب این مرجع فقید کتاب شرح تحریرالوسیله امام راحل بود که ایشان این کتاب را در دوران تبعید در یزد به نگارش درآوردند و ایشان متانت خاصی در بیان استدلالهای فقهی داشتند که انسان از این توان علمی لذت میبرد.
وزیر اطلاعات اظهار داشت: تدوین کتاب آیت الله العظمی فاضل لنکرانی به روایت اسناد ساواک، تنها گوشهای از مبارزات این مرجع فقید در زمان قبل از انقلاب اسلامی را روایت میکند که این احساس مسئولیت در بین عزیزانمان در وزرات اطلاعات وجود داشت که تلاش خود را به کار بستند تا اسنادی که در آرشیو قبل از انقلاب وجود داشت را جمع آوری به صورت کتابی منتشر کنند.
نظر شما