به گزارش خبرنگار مهر، دکتر بهزاد دماری در اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ، گفت: با توجه به تغییر سیمای بیماری ها به سمت بیماری های غیر واگیر در کشور لازم است شبکه جامع و همگانی سلامت با هدف مدیریت پیشگیری و ارائه خدمات سلامت ایجاد شود.
مشاور معاون بهداشت، بر نظارت مردم محور، تداوم و جامعیت خدمات مراقبتهای بهداشتی، ورود منظم به گیرندگان خدمت به نظام سلامت و بهره مندی راهبردی از نیروهای تحصیلکرده در استقرار شبکه جامع و همگانی سلامت تاکید کرد.
وی اصلی ترین عوامل خطر در سلامت افراد را بالا بودن فشار خون، چاقی، افزایش وزن و داشتن رژیم غذایی نامناسب عنوان کرد و افزود: سکته های قلبی، مغزی، سرطان و حوادث و سوانح بیشترین عوامل مرگ در کشور را شامل می شوند.
دماری بر مصرف روزانه 5 نوبت میوه و سبزی تاکید کرد و گفت: در حال حاضر در کشور 18 میلیون افراد کم تحرک، 9 میلیون افراد چاق و 15 میلیون نفر دارای کلسترول بالا هستند.
وی در ادامه با اشاره به اجرای برنامه پزشک خانواده در دو استان فارس و مازندران گفت: یکی از چالشهای موجود در اجرای برنامه پزشک خانواده در این دو استان نبود مراقبتهای اولیه بهداشتی از سوی پزشک خانواده است.
رئیس واحد بیماریهای غیر واگیر که در این اجلاس با موضوع "برنامه استقرار شبکه جامع و همگانی سلامت شهرستانهای دو استان فارس و مازندران و شهرستانهای جدید" سخنرانی کرد، بر همکاری های بین بخشی در جغرافیاهای تعریف شده در برنامه تاکید کرد و افزود: هدف از این برنامه سطح بندی خدمات، نوآوری، مراقبت تیمی، حفظ و تقویت در شبکه جامع و همگانی سلامت است.
وی با اشاره به ارتباط هر مرکز سلامت خانواده با 4 پایگاه سلامت خانواده گفت: در این برنامه به سیستم شبکه جامع و همگانی سلامت، کارشناسان سلامت روان، رژیم غذایی، خود مراقبتی و همیاری اضافه شده است.
دماری از الگوی باز طراحی شده در مراکز سلامت خانواده خبر داد و افزود: خود مراقبتی مردم، غربالگری و هدفمندی و شناسایی زودرس عوامل خطر، تضمین مراقبت از بیماران مزمن غیر واگیر در سطح یک خدمات ارائه شده به مردم است.
وی در پایان ادامه داد: در سطح دوم خدمات نیز، استفاده از بخش خصوصی، نیمه خصوصی و دولتی مثل باشگاههای ورزشی و مراکز مشاوره خانواده مورد تاکید قرار گرفته است.
نظر شما