به گزارش خبرگزاری مهر، عباس آخوندي كه پنجشنبه در مراسم افتتاح 30 كيلومتر از بزرگراه چهارخطه خرم آباد – كوهدشت سخن مي گفت، اظهار داشت: هم اكنون در سراسر كشور 700 كيلومتر آزاد راه در حال ساخت است كه از اين ميزان 130 كيلومتر ان تا پايان امسال به بهره برداري خواهد رسيد.
وزير راه و شهرسازي ادامه داد: 3000 كيلومتر راه اصلي و و 4700 كيلومتر راه آهن در سراسر كشور توسط اين وزارتخانه در حال ساخت است كه نشان مي داد حجم گسترده فعاليت هاي در دست اجرا است.
وي يادآور شد: با توجه به تنگناهاي اقتصادي اميدواريم كه بتوانيم با كمك بانكها و با افزايش قدرت وام دهي آنها و استفاده از ماده 214 قانون برنامه پنجم توسعه در خصوص دريافت تسهيلات بانكي توسط پيمانكاران با ضمانت دولت، سرعت اجرا پروژه ها را تسريع كنيم.
وزير راه و شهرسازي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به موقعيت جغرافيايي لرستان، ابراز داشت: اين استان در مسير ارتباطي مركز با خوزستان كه به لحاظ دسترسي به دريا و منابع نفتي حائز اهميت است و ارتباط با غرب كشور و اتصال كشور با مرزها قرار دارد .
وي افزود: با توجه به تنگناي شديد اقتصادي در استان لرستان پروژه هاي مهمي از جمله آزاد راه خرم آّباد – اراك، راه آهن جنوب – خرم آباد و چهارخطه كردن راههاي مواصلاتي مركز استان به 4 شهرستان پل دختر، بروجرد، كوهدشت و نورآباد در دست اجرا است .
وي افزود: فرودگاه خرم آباد در حال توسعه است و تعداد پروازهاي آن به 27 پرواز در هفته رسيده است.
امروز پنجنشبه با حضور وزير راه و شهرسازي محور چهار خطه خرم آباد – كوهدشت به طول 30 كيلومتر با هزينه 45 ميليارد تومان به بهره برداري رسيد. اين پروژه توسط اداره كل راه و شهرسازي است لرستان اجرا شده است و طول كل مسير در دست اجراي محور خرم آباد – كوهدشت 70 كيلومتر است كه 4 قطعه آن به طول 35 كيلومتر تاكنون به بهره برداري رسيده است.
یكپارچگي نظام مهندسي عملياتي مي شود
وزير راه و شهرسازي به اشاره به اينكه شاخص هاي بهره وري به طور ميانگين از سال 76 تاكنون 40 درصد كاهش داشته است، اظهار اميدواري كرد: كه يكپارچگي نظام مهندسي تا پايان سال عملياتي شود.
عباس آخوندي همچنین در نشست با تشكل هاي صنفي ، حرفه ورزان و اساتيد دانشگاه هاي لرستان سخن مي گفت، با تاكيد بر پيگيري بحث يكپارچگي نظام مهندسي توضيح داد: ضمن اينكه همه مهندسان بايد از قواعد عمومي پيروي كنند؛ بايد در درون اين يكپارچگي تخصص گرايي با ارتقاي فن آوري شكل بگيرد و رقابت مهندسي درون رشته اي مد نظر باشد.
وزير راه و شهرسازي در پاسخ به يكي از حاضران با اشاره به اينكه موافق تقويت آزمايشگاه فني و مكانيك خاك در زمينه فروش خدمات و فعاليت بخش خصوصي در اين زمينه است؛ گفت: اخيرا شوراي عالي فني راه و شهرسازي تشكيل شده است و رتبه بندي درون حرفه اي پيمانكاران مي تواند در اين شوراي طرح شود.
وي در خصوص پرداخت مطالبات پيمانكاران اعلام كرد: تا پايان سال گذشته 3000 ميليارد تومان از مطالبات پيمانكاران پرداخت شد و در ماه پاياني سال گذشته اقدامات مطلوبي در اين زمينه صورت گرفت كه ميزان تخصيص بودجه وزارتخانه را نزديك به 70 درصد رساند.
وزير راه و شهرسازي تاكيد كرد: بحث مطالبات پيمانكاران را پيگيري مي كنم و اميدوارم به زودي پرداخت جدي مطالبات را داشته باشيم. همچنين در زمينه تامين قير علاوه بر سهم مصوب، مذاكراتي در حال انجام است كه خبرهاي خوبي در آينده در اين زمينه منتشر مي شود.
وي در پاسخ به نماينده صنف رانندگان، دستور داد: مسئله استراحتگاه رانندگان حتما در دستور كار قرار گيرد زيرا كه اين موضوع نقش موثري در ايمني تردد دارد.
آخوندي در ابتداي سخنان خود در نشست تشكلهاي صنفي، حرفه ورزان و اساتيد دانشگاه هاي استان لرستان با اشاره به اينكه برگزاري اين نشست نشان داد كه كمترين اجماع در محور نظري و عملي توسعه در اين استان وجود دارد، تصريح كرد: مداخله بيش از حد دولت و سياست در تصميم گيري در استان موجب شده است كه مردم كمتر در خصوص تصميم گيري ها با مسئولين تعامل داشته باشند و همه منتظر اقدامات و تصميمات دولت هستند.
وي ياد آور شد: معتقدم تا وقتي كه نتوانيم يك سهم اجتماعي از موقعيت سكونتگاه خود داشته باشيم، شهرها قرباني ناكارآمدي و تغيير مكرر سياست ها مي شوند. اصلي ترين مسئله ما اين است كه در جامعه ارتباط و گفتگوي اجتماعي را برقرار كنيم.
وزير راه و شهرسازي خطاب به حاضران جلسه، بيان كرد: شما نمي توانيد مدعي باشيد كه وضعيت جغرافيايي، موقعيت طبيعي و آب و هوايي بدي داريد و دولت و همه جامعه حرفه ورزان، دانشگاهيان و همه شهروندان لرستان بايد به اين سوال پاسخ دهند كه چرا بيكاري در اين استان زياد است؟
وي افزود: لرستان جزو اولين استانهايي است كه به شبكه ريلي متصل شده و سوال اين است چرا نرخ بهره وري دراين زمينه پايين است؟ با وجودي اينكه كشور از نظر خدمات زيربنايي ، آموزش، بهداشت و درمان و آموزش عالي به طور ميانگين در وضعيت بهتري نسبت به كشورهاي منطقه قرار دارد اما شاخص بهره وري پايين است.
وزير راه و شهرسازي گفت: شاخص بهره وري را اگر در سال 1376 ، 100 در نظر بگيريم در سال 92 به طور ميانگين در حوزه هاي مختلف به 60 درصد رسيده است و اين سوال مهمي است كه پيشروي ملت و دولت قرار دارد.
وي در بخش ديگري از سخنانش ابراز داشت: چرا ما نسبت به آنچه داريم احساس تعلق نمي كنيم و حفظ تعلق ما نازل و كم است. اين هوا، زمين ، بستر خاك و آب براي همه ما است اما نحوه استفاده از آن چگونه است ؟ چرا در اكثر شهرهاي بزرگ كشور تعداد روزهاي پاك به تعداد انگشتان دست هم نمي رسد؟ چرا مجموعه تلاش ها به جاي اينكه منجر به افزايش كيفيت زندگي شود منجر به عدم رفاه مي شود؟ و چرا جامعه مي پذيرد كه برخي كارها مكرر و مكرر انجام شود.
آخوندي با اشاره به اينكه اگر تمام پروژه هاي عمراني تكميل شوند و با اختصاص بودجه آيا مشكل اشتغال حل مي شود؟ يادآور شد: شهروندان با توجه به صفات شهروندي در فرآيند توسعه نقش و سهمي براي خود قائل نيستند و دولت محور امور است. دانايي، ثروت و قدرت ايجاد مي كند ولي ما اعتقادي به آن نداريم.
وي ادامه داد: در لرستان 45 هزار واحد مسكن مهر ساخته شده است حال حفظ تعلق ساكنان چقدراست؟ و چقدر حاضرند از محله خود حراست و نگهداري كنند و اگر حس تعلق نباشد چگونه مي توان در حفظ آن كوشيد.
آخوندي گفت: به اين نتيجه رسيده ام كه شهر پيش از آنچه يك كالبد باشد يك واحد اجتماعي و شهر موجودي اجتماعي است . عدالت جغرافيايي يكي از مشكلات كشور است كه در وضعيت نازلي قرار دارد. زيرا كه عدالت سكونت در پهنه سرزمين و در هر استان متفاوت است؛ چرا كه ما هويت سرزميني براي خودمان قائل نيستيم.
وي افزود: در سفر رئيس جمهور به لرستان كسي در مورد آينده استان و شهر و نقشي كه اين استان در كشور دارد صحبت نمي كند و گرفتن اعتبارات بيشتر و موارد اينچنيني همواره مد نظر است.
وزير راه و شهرسازي توضيح داد: در طرحهاي شهرسازي آمارها نشان مي دهد در يك طرح ساخت بخشهاي اداره و تجاري حداكثري اجرا و طرحهاي خدماتي، فرهنگي و فضاي سبز زير 30 درصد اجرا مي شوند و آن مكان در نهايت به شهري غير قابل زندگي تبديل خواهد شد.
در نشست وزير راه و شهرسازي نمايندگان تشكل هاي صنفي ، حرفه ورزان و دانشگاهيان حاضران به طرح موضوعات مختلف پرداختند كه مهمترين آنها شامل" بكار گيري شركتهاي بومي، لزوم ارزيابي صنفي كارهاي انجام شده، دخيل كردن نظام مهندسي در كارهاي دولتي، لزوم ارتباط مديران اجرايي با دانشگاه ها، برنامه ريزي تعاملي، نوسازي بافت فرسوده، توزيع عادلانه اعتبارات ملي، گسترش مجتمع هاي خدمات رفاهي، تاسيس بانك حمل و نقل، پرداخت مطالبات پيمانكاران و لزوم توجه به توسعه پايدار روستايي بود.
عباس آخوندي در سفر به استان لرستان با حضور در كيلومتر 45 طرح آزاد راه اراك به خرم آباد از نزديك نحوه اجراي اين پروژه را مورد بررسي قرار داد.آزاد راه 6 خطه اراك – خرم آباد حلقه اتصالي كريدور شمال به جنوب و آزاد راه پل زال – انديمشك را به آزاد راه قم- تهران و ساوه – سلفچگان متصل مي كند.
تكميل اين مسير آزاد راهي موجب كاهش تلفات رانندگي ، استهلاك خودروهاي عبوري مي شود و در ارتقاي وضعيت اقتصادي و اجتماعي منطقه بسيار تاثير گذار خواهد بود.
بنابراين گزارش دو قطعه اولويت دار اين پروژه در استان لرستان از سال قبل آغاز شده است و عمليات اجرايي قطعات ديگر در استان مركزي امسال آغاز مي شود.
اين پروژه به صورت مشاركتي 60 درصد دولت و 40 درصد قرارداد خاتم الانبيا با طول دوره ساخت و مشاركت 23 سال احداث مي شود .
مبلغ قرارداد اجرايي با قيمت مقطوع و احتساب تعديل دوره احداث 960ميليارد تومان با زمان اجراي 36 ماه است.
اتصال خرم آباد به شبكه ريلي
وزير راه و شهرسازي در سفر به استان لرستان از خط آهن در حال اجراي درود – خرم آباد بازديد كرد اين خط ريلي از درود تا خرم آباد 114 كيلومتر طول دارد كه پيش بيني مي شود اين مسير ريلي در سال نخست بهره برداري در سال 1396 به ميزان 6.9 ميليون تن بار و يك ميليون نفر مسافر جابجا شود.
ادامه اين مسير ريلي شامل راه آهن خرم آباد – انديمشك مي شود.
با بهره برداري از خط ريلي درود – خرم آباد مركز استان لرستان به شبكه ريلي متصل خواهد شد.
آخوندي در ادامه سفر خود از خط توليد شماره 2 كارخانه نساجي بروجرد ، دانشگاه آيت الله طالقاني بروجرد و طرح توسعه آن بازديد كرد.
وزير راه و شهرسازي در ابتداي ورود خود به شهر بروجرد با حضور در گلزار شهدا و ضمن ادعاي احترام با اهداي گل و قرائت فاتحه بر مزار آيت الله علي محمد نجفي بروجردي ، آيت الله حاج شيخ محمد تقي مطهري بروجردي ، آيت الله شيخ رحمت الله صاحب الزماني بروجردي و سردار محمد بروجردي حضور يافت.
وزير راه و شهرسازي در سفر به استان لرستان ضمن برگزاري نشست با تشكل هاي صنفي و حرفه ورزان و اساتيد دانشگاه هاي لرستان ، 30 كيلومتر از بزرگراه چهارخطه خرم آباد – كوهدشت را به بهره برداري خواهد رساند.
نظر شما