۲۰ مهر ۱۳۸۴، ۹:۵۹

پژوهشكده مطالعات راهبردي منتشر كرد؛

ماخذ شناسي امنيت

ماخذ شناسي امنيت

كتاب «ماخذ شناسي امنيت» اثري است كه در زمستان سال 1384 بوسيله پژوهشكده مطالعات راهبردي به رشته تحرير در آمد و در 351 صفحه و شمارگان 3000 نسخه منتشر گرديد.

خبرگزاري "مهر" - گروه بين الملل : مقوله امنيت از مسائلي است كه در طول تاريخ بشريت از اهميت حياتي برخوردار بوده  و در دوره هاي  اخير بر اهميت آن بيش از پيش افزوده شده  است و اين مساله اي است كه رفتارها و كنشهاي بازيگران صحنه بين الملل را شكل و فرم مي دهد تا با استفاده از شيوه ها و ترفندهاي گوناگون بتوانند امنيت را براي خود فراهم آورند.

اثر حاضر مقوله امنيت را در منبع فارسي و انگليس مورد تجزيه و تحليل قرار مي دهد ، كه در هر دو منبع به سه بخش تقسيم بندي شده و هر بخش نيز به فراخور نياز داراي چندين فصل مي باشد.

 ماخذ شناسي كه كليه آثار مطالعات امنيتي تا سال 1378 را شامل مي شود منابع مرتبط با موضوع امنيتي است كه هم اكنون جلد نخست آن تهيه و منتشر مي شود و اين كتاب سعي دارد مهمترين منابع فارسي - انگليسي در اين زمينه را شناسايي، دسته بندي و معرفي نمايد. استفاده از اين اثر مي تواند براي كليه محققان در اين حوزه راهگشا باشد.

كتاب حاضر مقوله امنيت را دردو قسمت و در دو منبع يعني فارسي و انگليسي و در سه سطح ملي، منطقه اي و بين المللي مورد بحث و تجزيه و تحليل قرار مي دهد.

قسمت اول كه شامل منابع فارسي است در سه بخش تدوين شده است؛

دربخش اول كه به امنيت در سطح ملي اشاره دارد شامل شش فصل مي باشد و در فصل اول به مفاهيم نظري مربوط به بحث اشاره دارد و در فصول دوم تا ششم به ابعاد مختلف امنيت از جمله ابعاد اجتماعي، اقتصادي، سياسي، نظامي و امنيت ايران اشاره مي كند ليكن در فصل آخر نيز به ابعاد مختلف امنيت در ايران كه آن هم شامل ابعاد اقتصادي، اجتماعي، سياسي و نظامي است به طور ويژه مي پردازد.

در بخش دوم كه شامل 8 فصل مي باشد كتاب به بررسي امنيت در سطح دوم آن يعني امنيت منطقه اي مي پردازد كه مباحث نظري فصل اول آن را به خود اختصاص داده است و از فصل دوم تا هشتم نيز به مبحث امنيت و اهميت آن در حوزه هاي مختلف از جمله اروپا، آسيا و منطقه آسياي دور در اقيانوس آرام ، آسياي مركزي، منطقه خاورميانه، درياي خزر، خليج فارس و ايران مي پردازد.

در بخش سوم منابع فارسي نيز كه شامل چهار فصل است اثر اخيردر فصل اول طبق روال به مقوله نظري آن مي پردازد ولي مساله سلاحهاي كشتار جمعي مبحث مربوط به فصل دوم را به خود اختصاص داده است در حاليكه نقش سازمان هاي بين المللي در منابع و كتب فارسي و نويسندگان و مترجمين ايراني فصل سوم را به خود اختصاص داده است.فصل چهارم اين بخش نيز به شوراي امنيت سازمان ملل و مطالعه موردي ايران در اين رابطه اشارت دارد.

قسمت دوم كه شامل منلبع انگليسي است نيز مانند قسمت اول  مقوله امنيت را درسه سطح ملي، منطقه و بين المللي مورد بررسي قرار مي دهد.

در بخش اول كه شامل شش فصل مي باشد به مقوله امنيت در سطح دولت- ملت مي پردازد  و در اين قسمت نيز مباحث نظري مقوله قصل اول مي باشد و از فصل دوم تا ششم نيز به ابعاد گوناگون امنيت مانند آنچه كه در بخش دوم قسمت اول قسمت اول به آن اشاره شد مانند ابعاد اجتماعي، اقتصادي سياسي نظامي مي پردازد ودربخش ششم نيزمساله ايران و بعد سياسي امنيت را مورد تجزيه و تحليل قرار مي دهد.

بخش دوم اين قسمت هم به سطح منطقه اي امنيت مي پردازد ودرآن علاوه بر مباحث نظري امنيت در سطح منطقه اي، به بررسي اين مقوله در اروپا، آسيا و اقيانوس آرام ، خاورميانه و همچنين خليج فارس مي پردازد.

بخش سوم اين قسمت هم كه درسه فصل تدوين گرديده است نيز مانند بخش سوم در منابع فارسي به مساله سلاحهاي كشتار جمعي در منابع انگليسي و نقش سازمانهاي منطقه اي را مورد بحث قرار مي دهد.
 

کد خبر 231543

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha