۱ تیر ۱۳۹۳، ۱۴:۱۲

عاقبت بخیر عنوان کرد:

94 درصد آب استحصال شده در سیستان و بلوچستان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود

94 درصد آب استحصال شده در سیستان و بلوچستان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود

زاهدان- خبرگزاری مهر: مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان گفت: 94 درصد آب استحصال شده در سیستان و بلوچستان صرف بخش کشاورزی می شود که با توجه به کمبود آب تغییر الگوی کشت ضرورت دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد عاقبت بخیر صبح یکشنبه در نشست با اصحاب رسانه اظهار داشت: 94 درصد آب‌های استحصال شده در استان صرف بخش کشاورزی، 5 درصد به منظور شرب و همچنین یک درصد نیز در بخش صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه متوسط بارندگی در استان معادل 103 میلی متر و به میزان 20 میلیارد متر مکعب را در بر می‌گیرد اظهار داشت: متاسفانه 85 درصد از این مقدار آب در استان به دلیل شرایط آب و هوایی و جنس خاک تبخیر می شود.

عاقبت بخیر اذعان داشت: از مجموع 15 درصد باقی مانده آب در دسترس 8 درصد به میزان یک میلیارد و 600 میلیون متر مکعب به صورت روان آب و 7 درصد به میزان یک میلیارد و 400 میلیون متر مکعب به سفره های زیر زمینی نفوذ پیدا می کند. 

وی ادامه داد: در همین راستا تاکنون تعداد 33 سد شامل 7 سد مخزنی، تعداد 15 سد تغذیه‌ای و تعداد 11 سد انحرافی به منظور مهار روان آب ها و ذخیره سازی آب در استان احداث شده است.

وی ادامه داد: در مجموع تعداد 22 سد در استان شامل 7 سد مخزنی و  15 سد تغذیه ای بیش از 22 میلیارد متر مکعب آب را در خود ذخیره سازی کرده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد 3 سد دیگر و همچنین تعداد 2 طرح شبکه آبیاری زهکشی  نیز در دست انجام است افزود: همچنین مطالعات تعداد 12 طرح سد سازی دیگر در استان در حال انجام است.

بیش از یک میلیارد متر مکعب آب از استان خارج می شود

 عاقبت بخیر با تاکید بر ضرورت مهار روان آب‌ها اظهار داشت: متاسفانه بیش از یک میلیارد و 300 میلیون متر مکعب روان آب از سیستان و بلوچستان و کشور خارج می شود که مطالعه سد های جدید و اجرای پروژه های سد سازی در راستای مهار این آب ها است.

وی گفت: در حال حاضر 450 میلیون متر مکعب از حوزه ماشکید و 850 میلیلون متر مکعب آب در حنوب استان از طریق دریای عمان از کشور خارج می شود.

وی ادامه داد: سند آمایش سرزمین در حال حاضر با مشارکت دانشگاه سیستان و بلوچستان در حال تهیه و تدوین است که با تهیه این سند بر اساس ضرورت ها، نیاز سنجی و تعیین وظایف دستگاه های اجرایی مرتبط با آب و خاک کمک بسزایی در استفاده بهینه از منابع آبی خواهد شد.

وی با اشاره به الگوی کشت در استان نیز گفت: آبیاری اراضی کشاورزی به صورت غرقابی و کاشت محصولات با مصرف بالای آب در استان با توجه به کمبود آب به هیچ وجه صرفه اقتصادی نداشته و باید در الگوی کشت در بخش کشاورزی تجدید نظر جدی صورت بگیرد.

 

 

کد خبر 2316914

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha