به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام سیدحسن موسویپور ظهر یکشنبه در جلسه برنامهریزی گردهمایی ائمه جماعات، هیئت امناء، اعضای پایگاههای بسیج و مسئولان کانونهای فرهنگی مساجد شهرستان در اتاق جلسات فرمانداری، ضمن ارائه گزارشی از بازدیدهای صورت گرفته این مرکز از مساجد سطح شهرستان، اظهار کرد: از ابتدای سال جاری از تعداد 150 مسجد در شهر و روستاها بازدید و نسبت به تکمیل فرمهای سرشماری با تأیید شورای اسلامی محل و سازمان تبلیغات اسلامی اقداماتی داشتهایم.
وی با اشاره به اینکه مسجد تولیت ندارد و تولیت آن در اختیار حاکم اسلامی است، اظهار کرد: مساجد بهعنوان سنگر و دژی مستحکم در برابر هجمههای دشمنان، اگر امام جماعت داشته باشد بسیاری از مشکلات فرهنگی و اجتماعی جامعه قابل حل است.
نماینده مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان رضوی در نیشابور با انتقاد از عدم حضور امام جماعت در برخی مساجد سطح شهرستان، افزود: در جامعه ما ضعف فرهنگی از ضعف اقتصادی بیشتر است، در صورتی که اگر روحانی دانا، مسئولیتپذیر و پرهیزگار بهعنوان امام جماعت مدیریت این مرکز را به عهده داشته باشد میتواند پایگاهی فرهنگی و تربیتی و مکانی برای مشاوره و رسیدگی به مشکلات مردم و نیز مکان جذب نوجوانان و جوانانمان باشد.
امام جمعه نیشابور نیز گفت: تشکیل مجمع خیران مسجدساز به عنوان پایگاه عبادت، سنگر جهاد فکری و دانشگاه تعلیم و تعلم در نیشابور ضروری است.
حجتالاسلام اسماعیل مقری مؤذن افزود: با توجه به شرایط کنونی جهان اسلام که تهاجم فرهنگی و نظامی دشمنان را شاهد هستیم بر همه فرزندان اسلام لازم است با رویکردی جدید و ویژه به مساجد این خاستگاه اسلام و انقلاب توجه کنند.
وی با اشاره به سابقه تأسیس و ساخت نخستین مسجد در اسلام، تصریح کرد: مسجد در شمار زیباترین و پرمغزترین ابتکارات اسلام در آغاز تشکیل جامعه اسلامی و مظهر آمیختگی دنیا و آخرت و پیوستگی فرد و جامعه در اسلام است.
همچنین مسئول روابط عمومی فرمانداری شهرستان تصریح کرد: 679 مسجد ثبت شده در نیشابور داریم که در صورت متمرکز شدن آنها میتوان گامی برای ساماندهی مدیریتی آنها برداشت.
باقر صدیقی بیان کرد: مقرر شد این گردهمایی با حضور حجتالاسلام حائری مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان و دعوت از ائمه جماعات، هیئت امنا، خادمان، اعضای پایگاههای بسیج، مسئولان کانونهای فرهنگی مساجد و با مشارکت دفتر مرکز رسیدگی به امور مساجد شهرستان و دستگاههای اجرایی چون معاونت استانداری و فرمانداری، اوقاف و امور خیریه، نیروی مقاومت بسیج، تبلیغات اسلامی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری، دانشکده علوم پزشکی و سازمان آتشنشانی در ساعت 30/16 روز چهارشنبه 4/4/93 در محل تکیه ابوالفضلی برگزار شود.
سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه نیشابور نیز در این جلسه اظهار کرد: عرصههای مساجد، تکایا و بقاع متبرکه وقف مافات است که لازم است دست اندرکاران از نگهداری و مدیریت مساجد مطلع باشند.
حجتالاسلام محمد ذاکری با انتقاد از بسته بودن درب مساجد در غیر از اوقات نماز، اذعان کرد: مساجد بهعنوان جایگاه عبادت و در عین حال پایگاه سیاست مطرح است در صورتی که مرکز رسیدگی به امور مساجد محور و قطب مساجد شود اکثر مشکلات حل میشود.
نظر شما