به گزارش خبرنگار مهر، محسن پورسید آقایی در مراسم اختتامیه دوره آموزش کارشناسان راه آهن افغانستان با بیان اینکه برگزاری این دوره وظیفهای بود که راهآهن ایران در قبال برادران افغانستانی داشت، گفت: آماده کمک بیشتر به دولت و ملت افغانستان هستیم، تا زودتر توسعه یابد.
مدیرعامل شرکت راه آهن با اشاره به اینکه حضور کشورهای توسعه یافته در همسایگی ایران مورد نظر ما است، اظهار داشت: تضمین میدهیم راهآهن ایران کمکهای خود را دوستانه در اختیار افغانستان قرار دهد و اعلام آمادگی میکنم در صورت درخواست دولت افغانستان فردی به عنوان مشاور و رابط ایران به کابل اعزام کنم، تا به ساختاردهی و ساماندهی روشهای مدیریتی در راه آهن افغانستان کمک کند و تجربیات ایران را در اختیار افغانستان قرار دهد.
وی با بیان اینکه امروزه یکی از شاخصههای توسعه یافتگی میزان خطوط ریلی در کشورها است، تصریح کرد: بخش قابل توجهی از سیستم راهآهن ایران خصوصیسازی شده است و زمانی که شنیدیم مطالعه 5300 کیلومتر راهآهن در افغانستان انجام شده است، خشنود شدم.
پورسید آقایی با تاکید بر اینکه مردم از کسانی که پایهگذار راهآهن هستند، همیشه به نیکی یاد میکنند، بیان کرد: حتی اگر دولتها و رژیمها عوض شوند، به دلیل اینکه راهآهن خدمت عمومی به مردم است مردم فراموش نمی کنند.
همچنین محمدیما شمس رئیس راهآهن افغانستان با بیان اینکه از برگزاری چنین دورهای خشنود هستم و به خاطر برگزاری دقیق و علمی چنین دورهای از راهآهن کشور ایران قدردانی میکنم، گفت: این دوره در قسمت تعمیرات خط آهن، سازههای فنی و حفظ و نگهداری راهآهن انجام شد که برای کارشناسان ما مفید بود.
وی با بیان اینکه مطالعات احداث 5300 کیلومتر خط آهن در کشور افغانستان انجام شده است تا شبکه ملی ریلی این کشور و شبکه منطقهای ریلی تکمیل شود، گفت: لازم است خط ترانزیتی چین به افغانستان، ایران و ترکیه و اروپا تکمیل شود.
همچنین در این مراسم نور سفیر افغانستان در ایران با تاکید بر اینکه میان ایران و افغانستان فرصتها و ظرفیت همکاری مختلفی وجود دارد، اظهار داشت: دنیای موفق، دنیای متحد است؛ 10 کشور منطقه در یک سازمان اقتصادی اکو عضو هستند و منافع مشترک دارند.
وی باتاکید بر اینکه خطوط راهآهن در همکاری منطقهای و فرامنطقهای کشورها نقش مهمی دارد، گفت: راه آهن با سرعت بالا و هزینه کم جابهجایی را انجام میدهد و در بعد روابط سیاسی مفید است.
نور با اشاره به اینکه در حال حاضر پروژه بزرگ خط آهن چین - قرقیزستان - تاجیکستان- افغانستان - ایران - ترکیه - اروپا باید تکمیل شود، افزود: کشور چین مسافت دریایی طولانی در پیش دارد، تا کالای خود را به مقصد برساند که اگر این خط آهن تکمیل شود، بخش زیادی از مبادلات منطقهای از طریق این مسیر انجام میشود.
وی با بیان اینکه از سوی دیگر کشور هند نیز تأکید فراوانی بر توسعه بندر چابهار دارد، تا در کنار آن این بندر اقیانوسی به خط آهن متصل شود، بیان کرد: کشورهای دوست و برادر ایران و افغانستان پل ارتباطی و ترانزیتی منطقه هستند.
نظر شما