۲۹ تیر ۱۳۹۳، ۱۰:۵۴

مهر گزارش می دهد/

افزایش بی‌سابقه تکدی‌گری کودکان در سطح شهرآبیک/ افزایش متکدیان اتباع بیگانه

افزایش بی‌سابقه تکدی‌گری کودکان در سطح شهرآبیک/ افزایش متکدیان اتباع بیگانه

آبیک – خبرگزاری مهر: در چند سال اخیر تکدی گری کودکان بویژه اتباع بیگانه بدون مجوز در سطح شهر آبیک افزایش چشمگیری داشته که بی توجهی به حل این مشکل آسیب های اجتماعی زیادی را به شهر تحمیل می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، شهر آبیک با قرار گرفتن در کنار اتوبان تهران - قزوین و همجواری با سه استان تهران، البرز و قزوین از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و باتوجه به این موقعیت ارتباطی مناسب گروههای مختلف را از زبان ها و گویش های مختلف کشور در خود جای داده است.

وجود شهرک های صنعتی بزرگ در شهرهای کرج، هشتگرد، نظرآباد و قزوین که همگی با فاصله کم از شهر آبیک قرار دارند و به راحتی قابل دسترسند و همچنین پایین بودن نرخ مسکن در شهر آبیک نسبت به شهرهای بزرگ اطراف، میل و رغبت مردم از همه گویش ها و زبان ها و حتی کشورهای همسایه از جمله افغانستان و پاکستان را برای زندگی در این شهر افزایش داده است.

وجود مزارع فراوان کشاورزی و گاوداری های صنعی در جنوب شهر و رشته کوه ها در شمال شهر، نزدیکی به روستای زیبای زیاران با رودخانه ها و باغ های فرآوان و قرار گرفتن در مسیر شهرستان طالقان به عنوان یکی از قطب های گردشگری کشور، از دیگر ویژگی های شهر آبیک محسوب می شود.

هرچند شهر آبیک برای رسیدن به جایگاه واقعی خود همچنان به توجه ویژه مسئولان نیاز دارد و به لحاظ زیرساخت های اقتصادی، فرهنگی و ورزشی هنوز تا جایگاه مطلوب خود فاصله زیادی دارد اماامکانات موجود نیز برای شروع یک زندگی جدید و اداره آن مناسب است فقط قدری همت، تلاش و پشتکار را می طلبد اما انگار برخی از خانواده ها و به ویژه سرپرستان خانواده ها بدون توجه به ظرفیت های خوب شهر آبیک برای ایجاد یک درآمد مناسب علاقه دارند در خانه بمانند و فرزندان کوچک آنها برایشان کار کنند.

در حالیکه تا چند سال گذشته تکدی گری توسط کودکان به ندرت در شهر آبیک صورت می گرفت اما در سالهای اخیر به ویژه از سه سال گذشته هر روز شاهد افزایش کودکان کار و تکدی گری با شیوه های مختلف از جمله اسفند دودکردن، فال گیری، پاک کردن شیشه اتومبیل‌ در خیابان ها، چهار راه ها و مجتمع های تجاری هستیم و این موضوع برای رانندگان خودروها و مغازه داران نیز به یک معظل تبدیل شده چرا که هر روز دهها کودک برای دریافت کمک به آنها مراجعه می کنند که گفته می شود بسیاری از متکدیان را اتباع بیگانه ای تشکیل می دهند که بدون دریافت مجوزهای قانونی وارد کشور شده اند.

کارشناسان اجتماعی معتقدند از هم گسیختگی خانواده‌ها بر اثر طلاق و جدایی، غیبت غیر ارادی و اعتیاد والدین از مهمترین عوامل ایجاد چنین معضل خطرناکی در جامعه است و باید این موضع مهم به صورت  ریشه ای بررسی شود.

تکدی گری کودکان یکی از مخرب ترین انواع کار در خیابان بوده و توجه به سلامت آنها به عنوان سرمایه‌های جامعه می تواند سلامت جسم و روان جامعه را تضمین کند.

مجید یکی از فروشنده های شهر آبیک در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: حداقل هر روز پنج کودک با لباسهای کثیف و پاره برای دریافت کمک به مغازه می آیند و من نمی دانم اینها نیازمند هستند یا نه و  مراجعه مکرر آنها بر روحیه همه فروشنده ها تأثیر منفی می گذارد و نمی توانیم به همه آنها کمک کنیم و از مسئولان انتظار داریم برای رفع این معضل اقدام کنند.

یکی از این کودکان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: پدرم کار نمی کند و هر روز درخانه است و من هر روز باید 16 هزار تومان به پدرم بدهم در غیر این صورت توسط وی مورد ضرب و شتم قرار می گیرم یا مرا از خانه بیرون می کند.

وی ادامه داد: به درس خواندن و مدرسه رفتن علاقه زیادی دارم و فکر می کنم از هوش بالایی نیز برخوردارم اما هر روز بیش از 16 هزار تومان کار می کنم و مبلغی را نیز به مادرم برای پس انداز می دهم هرچند می دانم پدرم همه آن مبالغ را برای خود هزینه می کند.

این کودک می گوید: پدرم و مادرم به من قول داده اند اگر به همین صورت درآمد داشته باشم از سال آینده می توانم به مدرسه بروم که امیدوارم این اتفاق بیفتد و من هم روزی بر روی نیمکت درس بنشینم.

حمید بغدادی معاون فرماندار شهرستان آبیک در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: موضوع تکدی گری باید به صورت ریشه ای حل شود و مسئولان شهرستان آبیک برای حل این معضل با هم تعامل خوبی دارند.

وی تصریح کرد: هفته گذشته جلسه ای با حضور مسئولان و شهردار آبیک برگزار شد و در این جلسه شهرداری مسئول جمع آوری این کودکان و تحویل آنها به مراکز نگهداری کودکان در قزوین معرفی شد.

وی تأکید کرد: تعدادی از این کودکان از اتباع کشورهای پاکستان و افغانستان هستند که بدون مجوز به ایران آمده اند و در این شهر به تکدی گری در مناطق شلوغ و پر تردد می پردازند و مسئولان مصمم به جمع آوری و بازگرداندن آنها به کشور خودشان هستند.

فرزاد جهانگرد مدیر کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان آبیک نیز در این خصوص در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تکدی گری معضل بسیار پیچیده ای است و کمیته امداد می تواند در این زمینه نقش پیشگیرانه داشته باشد.

وی اظهارداشت: با ساماندهی کودکان متکدی و رسیدگی به وضعیت اقتصادی و فرهنگی آنها در دراز مدت می توان با این مشکل مقابله کرد.

این مسئول ادامه داد: بسیاری از متکدیان شهرستان آبیک در واقع نیازمند نیستند و اینکار را بر اساس عادت انجام می دهند و در این راه عزت نفس خود را از دست می دهند و براحتی به مسیر عادی زندگی بر نمی گردند.

جهانگرد افزود: براساس بخشنامه ارائه شده جمع آوری متکدیان برعهده نیروی انتظامی است و ارائه یک وعده غذای گرم به آنها نیز بر عهده شهرداری است و کمیته امداد نیز نقش فرهنگ سازی و پیشگیرانه دارد.

به هر حال پدیده تکدی گری کودکان از مسائلی است که چهره شهر را نازیبا و بروز آسیب های اجتماعی دیگر را افزایش می دهد که توجه به این موضوع و رسیدگی برای حل آن ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

امید است با تلاش مسئولان که همیشه مهمترین برنامه و هدف خود را خدمت به مردم و فراهم کردن آسایش و رفاه آنها می دانند هر روز شاهد کاهش متکدیان و به ویژه کودکان متکدی در سطح شهر آبیک باشیم چرا که ادامه این روند بر گسترش فرهنگ تکدی گری و کاهش انگیزه کار و تلاش تاثیرگذار است و آینده اقتصادی و فرهنگی شهر را به خطر می اندازد.

گزارش از مصطفی فلاح

کد خبر 2319156

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha