به گزارش خبرنگار مهر، وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت برای تامین سلامت آحاد جامعه به طور مشترک طرح شناسنامه سلامت دانش آموز را با هدف مراقبت و ارتقای سطح سلامتی دانش آموزان در دستور کار داشته است.
این طرح از طریق تستهای غربالگری و معاینات پزشکی و دندانپزشکی ، بیماریابی ، ارجاع و پیگیری اختلالات در قالب قوانین و ضوابط موجود طراحی و اجرا شده است.
شناسنامه سلامت دفترچه ای برای جمع آوری اطلاعات سلامتی دانش آموزان در طول 12 سال تحصیلی زیر نظر آموزش و پرورش بود.
اما اخیرا از دفترچه ای با تعداد صفحات 40 و با محتوایی کامل از وضعیت سلامت دانش آموزان، به پرونده ای فقط با دو برگه تغییر شکل داده که این امر باعث شده کارشناسان طرح جدید را دارای نقائص مختلفی بدانند.
جایگزینی شناسنامه سلامت از مهر تبعاتی را به دنبال خواهد داشت
رئیس اداره سلامت و تندرستی اداره کل آموزش و پرورش استان فارس در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن انتقاد به این جایگزینی و با بیان اینکه علت این تغییر مشخص نیست، عنوان کرد: در دو برگه جدیدی که به عنوان شناسنامه سلامت به ما ارجاع شده، جایی برای وارد کردن خیلی از اطلاعات بدنی و سلامتی دانش آموزان وجود ندارد.
بهزاد جامعیان گفت: اداره آموزش و پرورش فارس برای جبران نقص شناسنامه سلامت جدید ابتکاری به خرج داده و به صورت موقت چند فرم برای کامل کردن اطلاعات به آن اضافه کرده است.
جامعیان با اشاره به این مطلب که نقص شناسنامه های سلامت جدید از اول مهر تبعات و مشکلاتی را به دنبال خواهد داشت، گفت: در دفترچه سلامت قبلی همه اطلاعات سلامتی دانش آموزان در طول 12 سال تحصیلی به طور کامل ذکر می شد اما در این دو برگه جدید حتی جایی برای ذکر قد و وزن دانش آموز نیست.
وی ادامه داد: در گذشته دانش آموزان تحت معاینات جامعی قرار می گرفتند و اطلاعات مربوطه در شناسنامه سلامت به طور کامل عنوان می شد و به همین ترتیب اگر اختلالی در وضعیت جسمانی و روند رشد دانش آموز مشاهده می شد، به موقع به پزشک مناسب ارجاع می شد.
جامعیان با اشاره به پیگیری هایی که در خصوص رفع این مشکل انجام شده، اظهار کرد: امیدی نداریم که امسال این مشکل حل شود.
ممکن است علت تغییر، الکترونیکی شدن شناسنامه های سلامت باشد
رئیس اداره آموزش و پرورش دانش آموزان استثنایی استان فارس نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در پرونده سلامت جدید جایی برای وارد کردن اطلاعات سلامتی دانش آموزان در سنوات آینده نیست، گفت: امکان دارد که علت این تغییر، تلاش برای الکترونیکی کردن شناسنامه های سلامت دانش آموزان در سال های بعدی باشد.
معصومه کرمی زاده گفت: اگر شناسنامه های سلامت الکترونیکی شوند از خیلی از ریخت و پاش های کاغذی جلوگیری می شود.
کرمی زاده با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی بعد از معاینه دانش آموزان قسمتی را به پرونده جدید اضافه می کند، عنوان کرد: چون این موارد به پرونده منگنه می شوند امکان گم شدن اطلاعات مربوط به سلامت دانش آموزان وجود دارد.
نظر شما