به گزارش خبرنگار مهر، لطف الله رضایی صبح چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران در محل جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به سطح 700 هکتاری زیر کشت گیلاس در استان اظهار داشت: این سطح کشت نسبت به سال گذشته 10 درصد رشد داشته است.
وی از قرار داشتن استان سمنان در بین پنج استان برتر کشور در زمینه متوسط تولید گیلاس در واحد سطح خبر داد و افزود: میزان تولید در سال گذشته بیش از پنج هزار و700 تن بوده است.
رضایی برآورد کرد برداشت امسال نسبت به سال گذشته از دو درصد رشد برخوردار باشد.
مدير باغباني سازمان جهاد کشاورزي استان سمنان با بیان اینکه به طور متوسط از هر هکتار بیش از 9 تن گیلاس در استان برداشت می شود افزود: بیشترین سطح زیر کشت استان مربوط به شهرستان شاهرود با حدود 370 هکتار و تولید بیش از سه هزار و 600 تن است.
رضایی افزود: ارقام موجود در استان سمنان شامل تک دانه مشهد، سیاه مشهد و شیشه ای مشهد است و زمان برداشت گیلاس در استان از اوایل خرداد ماه تا اواخر تیر ماه است.
وی یادآوری کرد: ورود ارقام تجاری جدید در چند سال اخیر در استان، دیر گل بودن در بهار و مقاومت در برابر سرمای بهاره، ارزش غذایی و دارویی موجب استقبال و توجه بیشتر به این محصول در سنوات اخیر شده است.
مدير باغباني سازمان جهادکشاورزی استان سمنان در خصوص حمایت های سازمان در توسعه باغات بیان کرد: از محل اعتبارات یارانه ای، اعتبارات عمرانی استانی و ملی، کمک های فنی و اعتباری و تسهیلات طرح توسعه بخش کشاورزی حمایت های لازم صورت می گیرد و در خصوص گیلاس طی دو سال گذشته تعداد دو هزار اصله پایه رویشی کزیلا که مقاومت نسبی به شرایط نامساعد و شوری خاک و کم آبی دارد از کشور ایتالیا وارد و برای تکثیر ارقام مناسب در اختیار تولید کنندگان نهال قرار گرفته است.
رضائی با بیان اینکه اهمیت درخت گیلاس نه تنها به عنوان اولین محصولات تولیدی در اواخر فصل بهار محسوب می شود افزود: بلکه به دلیل ارزش غذایی بالای آن و منبع سرشار از عناصر معدنی نظیر کلسیم، پتاسیم و منیزیم مورد توجه بوده است.
وی در خاتمه تصریح کرد: مطالعات نشان می دهد که وجود شرایط بسیار متنوع اقلیمی و تنوع وسیع آب و هوایی در مناطق مختلف کشور امکانات خوبی برای تولید گیلاس فراهم کرده است بطوری که ایران جزء سه کشور اول تولید کننده گیلاس در جهان است.
نظر شما