۱۲ تیر ۱۳۹۳، ۱۱:۲۷

خان محمدی انتقاد کرد:

وابستگی به نفت عرصه رقابت را برای استعدادهای دیگر تنگ کرده است

وابستگی به نفت عرصه رقابت را برای استعدادهای دیگر تنگ کرده است

شهریار - خبرگزاری مهر: نائب دوم کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: وابستگی به نفت عرصه رقابت را برای استعدادهای دیگر تنگ کرده است، متاسفانه ما در اقتصاد همواره عرضه محور بودیم و به نیازهای جامعه توجهی نداشتیم در حالیکه در دنیا به اقتصاد تقاضا محور اهمیت ویژه ای داده می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا خان محمدی شب گذشته در همایش فرصتهای سرمایه گذاری شهستانهای شهریار، قدس و ملارد ضمن انتقاد از وابستگی اقتصاد کشور به نفت اظهار داشت: نفت می توانست برای کشور فرصت باشد اما متاسفانه امروز به یک تهدید تبدیل شده و بسیاری از بیماریها را در اقتصاد ما رقم زده است.

این مسئول عنوان کرد: وابستگی به نفت عرصه رقابت را برای استعدادهای دیگر تنگ کرده است و متاسفانه ما نیز در اقتصاد همواره عرضه محور بودیم و به نیازهای جامعه توجهی نداشتیم در حالیکه در دنیا به اقتصاد تقاضا محور اهمیت ویژه ای داده می شود.

اقتصاد کشور دانش بنیان نیست

وی با اشاره به اینکه متاسفانه اقتصاد کشور دانش بنیان نیست، ادامه داد: در این حوزه 64 فاکتور شناسایی شده که اگر هر کدام فراموش شده یا مورد غفلت واقع شود، اقتصاد ما را زمین خواهد زد.

نائب دوم کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: امروز کشور به دلیل شاخصهای اقتصادی نظیر رکود، تورم، رونق کسب و کار، بهره وری، رشد و... سالانه 600 میلیارد دلار ضرر می دهد که این فضا، عرصه را برای تولیدکنندگان و صنعت گران کشور دشوار می کند.

خان محمدی افزود: در این شرایط دولت به دنبال منافع خود است و تا بتواند از طریق افزایش مالیات، بیمه و.... هزینه های جاری را تحمل کند، صنعت گران نیز برخی مواقع احساس تنهایی می کنند در حالیکه در واقعیت هیچ یک مقصر نیستند.

ضرورت مطالعه تطبیقی برای دانش محور کردن اقتصاد کشور

این مسئول با تاکید بر این ضرورت استفاده حداکثری از پتانسیلهای بالقوه کشور خاطرنشان کرد: بسیاری از کشورهای دنیا تنها یک یا دو مورد از تمام مزیتهای کشور ما را دارند اما رونق اقتصادی آنها بهتر است لذا باید به دنبال راهکاری برای استفاده حداکثری از ظرفتیهای موجود بود.

وی با اشاره به پیشرفتهای علمی دنیا پیشنهاد داد: وقتی علم، خلاقیت و ابتکار در دنیا به چنین جایگاه رفیعی رسیده است باید از این فرصت به نحو مطلوبی بهره برد، می توان با مطالعه تطبیقی اقدامات کشورهای پیشرفته دنیا در زمینه دانش محور کردن اقتصاد، رونق اقتصادی را برای کشور به ارمغان آورد که البته هم اکنون اقدامات مطالعه ای در دست انجام است.

کد خبر 2324352

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha