۱۴ تیر ۱۳۹۳، ۱۴:۴۱

برشان با مهر مطرح کرد:

خشکسالی و رکود تورمی عوامل اصلی رشد بیکاری در استان اصفهان/ فقط سرنخ هایی از رفع موانع تولید مشاهده می شود

خشکسالی و رکود تورمی عوامل اصلی رشد بیکاری در استان اصفهان/ فقط سرنخ هایی از رفع موانع تولید مشاهده می شود

اصفهان – خبرگزاری مهر: دبیر اجرایی خانه کارگر استان اصفهان با بیان اینکه فقط سرنخ هایی از رفع موانع تولید دیده می شود و اثر عملی مشاهده نکرده ایم،گفت: خشکسالی و رکود تورمی بخش صنعت از اصلی ترین عوامل افزایش چشمگیر بیکاری استان است.

اصغر برشان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اخیرا از طرف مقامات رده بالای استان اصفهان آمار بیکاری دو یا سه برابری میانگین کل کشور عنوان شده که به دلیل صنعتی بودن این استان این موضوع تعجب آور است.

وی با بیان اینکه این افزایش آمار بیکاران استان چهار دلیل اصلی دارد، افزود: به طور قطع اولین و اصلی ترین عامل کمبود آب و به عبارت بهتر خشکسالی است چراکه کشاورزی استعداد بالقوه ای بود که در شرایط موجود دچار ضربه شدید شد.

دبیر اجرایی خانه کارگر استان اصفهان ادامه داد: مناطقی همانند شرق اصفهان به طور کلی به زراعت مشغول بودند که آسیب های وارده و متلاشی شدن وضعیت زندگی و شغلی آنها بر کسی پوشیده نیست.

برشان گفت: این وضعیت در خصوص شهرستان های غربی همانند فلاورجان که همواره به عنوان یکی از مراکز کشاورزی مطرح بوده است نیز صادق است.

وی اضافه کرد: در این شهرستان نیز حدود 50 درصد بر آمار بیکاران افزوده شده چرا که تعداد زیادی از مردم به شغل کشاورزی مشغول بودند.

کشاورزی شغل پایدار است

دبیر اجرایی خانه کارگر استان اصفهان تاکید کرد: کشاورزی را شغلی پایدار می دانیم هر چند که در برخی فصول سردسال زمین رها می شود اما به هر حال فعالیتی مشخص است که در طول سال یکی دو بار کاشت و برداشت محصول و به تبع آن نیروی کار صرف آن می شود.

برشان یادآور شد: البته سیتم های آبیاری مزارع و همچنین تجهیزات بخش صنعت نیز باید برای کم مصرف کردن آب و بهسازی شود.

رکود تورمی صنعت از عوامل اصلی رشد بیکاری است

وی در ادامه رکود تورمی بخش صنعت را دومین علت افزایش آمار بیکاران استان ذکر کرد و گفت: همواره در سخنرانی ها و محافل گوناگون آمار هشت هزار و 500 واحد صنعتی فعال در استان داده شده است که این سخنی منطقی نیست.

وی افزود: رکود تورمی در بخش صنعت کشور گریبان اصفهان را به عنوان قطب صنعتی گرفته به نحوی که واحد های زیادی یا تعطیل و یا با نصف ظرفیت خود به کار مشغولند.

این کارشناس کار و اشتغال ادامه داد: خوشبختانه مسئولان وزارت کار،تعاون و رفاه اجتماعی در دولت فعلی آمار های واقعی از وضعیت تولید و کار ارائه می کنند که جای خشنودی دارد امری که در دولت قبلی کاملا برخلاف رویه فعلی بود و مشکلات زیادی را رقم زد.

برشان متذکر شد: البته نباید فراموش کنیم که بیکارشدن افراد در استان صنعتی مثل اصفهان به نسبت استان های محروم که کارخانجات خاصی در آن وجود ندارد بیشتر نمایان می شود.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره وضعیت صنعت کشور در یکسال فعالیت دولت فعلی گفت: فقط سرنخ هایی از آغاز رفع موانع تولید را مشاهده کرده ایم اما در عمل آثار اجرایی خاصی را ندیده ایم.

دبیر اجرایی خانه کارگر استان اصفهان بیان داشت: نگاهی به فعالیت واحد های صنعتی همین شهرک های صنعتی مجاور کلان شهر اصفهان با وضعیت کارگران قراردادی و نیز توان 50 درصدی در امر تولید موید همین مطلب است.

بازگشت مهاجران موجب افزایش نرخ بیکاری است

برشان در بخش دیگری از سخنان خود درباره سومین عامل رشد بیکاری در استان اظهار داشت: بخش زیادی از مهاجران مقیم و شاغل در کارخانجات اصفهان را خوزستانی ها و اهل چهارمحال و بختیاری تشکیل می دهند که احساس می کنیم آنها با درک وضعیت بحران آب و سایر مشکلات موجود اقدام تدریجی به بازگشت به استانهای خود  کرده اند که این امر نیز به نوعی بیکار شدن از واحد تولیدی، خدماتی  و...تلقی می شود.

رونق اشتغال استان در گرو اعطای اعتبارات عمرانی

وی عدم جذب اعتبارات عمرانی به حق برای استان در سال های اخیر را چهارمین دلیل بر افزایش نرخ بیکاری دانست و تصریح کرد: متاسفانه در دولت قبلی "اصفهان" استانی برخوردار قلمداد شد و اعتبارات مورد نیاز آن به طور شایسته داده نشد.

دبیر اجرایی خانه کارگر استان تاکید کرد: اصفهان پس از استان تهران دومین پرداخت کننده سرانه مالیات در کشور است اما در جذب اعتبارات در رده های آخر است.

برشان بیان داشت: مصلی بزرگ اصفهان 20 سال است که ساخته نشده و هنور ورزشگاه نقش جهان و متروی اصفهان بر زمین مانده است به عبارت بهتر تخصیص اعتبارات برای ساخت این اماکن فرصت های شغلی زیادی را می توانست ایجاد کند که در عمل این گونه نشد.

وی یادآور شد: جالب است که متروی اصفهان جز اولین طرح ها در کشور بوده اما مشهد و تبریز که دیرتر شروع کردند به این هدف نایل شده اند.


این کارشناس اشتغال ادامه داد: ظرفیت بالای اشتغال در گرشگردی را با توجه پتانسیل های آثار تاریخی و صنایع دستی در شهر اصفهان و نیز تمامی مناطق استان اصفهان از دست داده ایم.

برشان  با تاکید بر اینکه خارو خاشاک ها و تعصبات بی دلیل در مبحث گردشگری در استان باید حذف شود، افزود: تمرکز بیشتر صنایع دستی در کنار آثار تاریخی و سایر خدمات ترددی برای توریست ها از الزامات برای توسعه در این عرصه است.

کد خبر 2325259

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha