به گزارش خبرنگار مهر، بعد از دومین دوره بازی های المپیک نوجوانان (25 مردادماه تا 6 شهریورماه) و هفدهمین دوره بازیهای آسیایی (28 شهریورماه تا 12 مهرماه) که به ترتیب در نانجینگ چین و اینچئون کرهجنوبی برگزار میشوند، بازیهای ساحلی آسیا سومین رویدادی است که کمیته ملی المپیک در سال جاری پیش رو خواهد داشت.
این چهارمین دوره این بازیهاست که 23 تا 30 آبانماه در پوکت تایلند برگزار خواهد شد. گفته میشود که 45 کشور در این دوره از بازیهای ساحلی آسیا حضور خواهند داشت و از جمله ایران که در سه دوره پیشین این رقابتها نیز شرکت کرده بود.
البته اهمیت بازیهای المپیک نوجوانان و بازیهای آسیایی و زمان زودتر برگزاری آنها، باعث شده بود مسئولان کمیته ملی المپیک طی ماههای گذشته بیشتر تمرکز خود را روی این دو رویداد و چگونگی حضور کاروانهای کشورمان در آنها به خصوص برای بازیهای آسیایی معطوف کنند اما با نزدیک شدن به بازیهای ساحلی آسیا، کمیته ملی المپیک بررسی چگونگی حضور در این بازیها را هم توسط مرکز نظارت بر تیمهای ملی آغاز کرد.
البته کمیته ملی المپیک خیلی پیش از این آمادگی اولیه برای حضور در چهارمین دوره بازیهای ساحلی آسیا را به برگزارکنندگان این بازیها اعلام کرده بود اما اینکه این حضور چگونه باشد و در چه رشتههایی ورزشکار اعزام شوند را به تازگی در دستور کار قرار داده است.
26 رشته بازیهای ساحلی آسیا
به گزارش مهر، تعداد رشتههای حاضر در چهارمین دوره بازیهای ساحلی آسیا نسبت به سه دوره پیشین این بازیها افزایش یافته و قرار است در 26 رشته برگزار شود.
ورزشهای هوایی، ورزشهای آبی، دوومیدانی ساحلی، بسکتبال سه به سه، فوتبال ساحلی، والیبال ساحلی، هندبال ساحلی، کبدی ساحلی، 5 گانه ساحلی، سپک تاکرا ساحلی، Beach Flag Football (ترکیبی از فوتبال آمریکایی و اسپانیایی) یا همان "فوتبال آمریکایی" ساحلی، وودبال، کشتی ساحلی، کوراش، موی تای، پنتاکی، بادبانی، سامبو، اسکواش، سه گانه، اسکی روی آب، پرورش اندام ساحلی، فوتوالی، جت اسکی، جوجیتسو و Extreme sport (اسکیت، BMX و ...) رشتههایی هستند که ورزشکاران شرکت کننده در بازیهای ساحلی آسیا در قالب آنها با هم به رقابت میپردازند.
ایران ظرفیت حضور در 14 رشته را دارد
به طور حتم ورزش ایران شرایط حضور در همه این رشتهها را ندارد اما این ظرفیت را دارد که در 14 رشته صاحب نماینده باشد. بر این اساس دوومیدانی ساحلی، بسکتبال سه به سه، فوتبال ساحلی، والیبال ساحلی، هندبال ساحلی، کبدی ساحلی، سپک تاکرا، کشتی ساحلی، کوراش، موی تای، پرورش اندام ساحلی، جوجیتسو و واترپلو (از ورزشهای آبی) 14 رشتهای هستند که از نظر مرکز نظارت بر تیمهای ملی، ورزش ایران شرایط حضور در آنها را برای بازیهای ساحلی آسیا دارد.
اصغر رحیمی، رئیس مرکز نظارت بر تیمهای ملی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اعلام این مطلب اظهارداشت: در سیزدهمین نشست هیات اجرایی که شنبه برگزار شد، به طور رسمی حضور در بازیهای ساحلی آسیا مطرح و بررسی شد تا هر چه زودتر بتوانیم وضعیت کاروان را برای این بازیها هم مشخص کنیم.
شانس مدال آوری و توجه به اعزام کیفی
به گزارش مهر، ایران در اولین دوره بازیهای ساحلی آسیا تنها در یک رشته صاحب نماینده بود. در دومین دوره این بازیها اما در سه رشته شرکت کرد و برای سومین دوره هم حضور خود را گستردهتر کرد. در سومین دوره بازیهای ساحلی آسیا کاروان ایران در چهار رشته شرکت کرد و توانست توسط ورزشکاران فوتبال و کبدی صاحب مدال طلا شده و در نهایت هم جایگاه هفتم را به دست آورد.
رحیمی با اشاره به این موضوع یادآور شد: ما در 14 رشته ظرفیت حضور داریم اما ممکن است در نهایت در تعداد رشتههای بیشتری شرکت کنیم یا حضورمان را محدود کنیم که در این صورت به مسئله حضور کیفی توجه زیاد خواهیم داشت به خصوص اینکه در هر 14 رشتهای شرایط شرکت کردن در آن را داریم، توانایی و شانس کسب مدال خواهیم داشت.
تصمیم با هیات اجرایی است
وی تاکید کرد: مرکز نظارت بر تیمهای ملی پیشنهاد خود را برای چگونگی حضور در این بازیها و اینکه در چه رشتههایی توانایی شرکت کردن داریم را ارائه کرد اما تصمیمگیری نهایی و اینکه کاروان چند نفره برای این بازیها داشته باشیم، با مسئولان کمیته ملی المپیک است. این موضوع باید در هیات اجرایی بررسی شده و به نتیجه نهایی برسد.
رئیس مرکز نظارت بر تیمهای ملی در پایان خاطرنشان کرد: بازیهای ساحلی به نسبت خیلی از رویدادهای دیگر جدید است. شاید شرکت کردن در آن برای خیلی از کشورها و رشتهها اولویت اصلی نباشد به خصوص اینکه بعد از بازیهای آسیایی برگزار میشود اما به هر حال طبق اعلام آمادگی اولیه انجام شده، حضور ایران در این دوره بازیها قطعی است. فقط نحوه حضورمان مشخص نیست که برای آن هم دیر نشده، با توجه به زمان باقی مانده و با در نظر گرفتن مسائل مالی، تکلیف کاروان اعزامی و رشتهها و نفرات مشخص میشود.
نظر شما