۱۶ تیر ۱۳۹۳، ۱۲:۰۲

گزارش خبری/

دست اندازهای یک الحاق شهری/ مردم خوراسگان از هزینه های شهرداری اصفهان گلایه دارند

دست اندازهای یک الحاق شهری/ مردم خوراسگان از هزینه های شهرداری اصفهان گلایه دارند

اصفهان - خبرگزاری مهر: یکم اردیبهشت ماه سال گذشته بود که شهر خوراسگان جزو یکی از مناطق شهر اصفهان قرار گرفت اما این در حالی است که با گذشت یکسال و اندی از این الحاق هنوز هیچ  پیشرفتی در حوزه شهری آن شاهد نیستیم و مردم خوراسگان از هزینه های گزافی که شهرداری اصفهان به مردم تحمیل کرده گلایه دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، هفتم بهمن ماه سال 91 بود که در جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان طرح الحاق شهر خوراسگان به اصفهان مطرح و با 15 رأی مثبت، 3 رأی منفی و 2 رأی سفید به تصویب رسید.

الحاق خوارسگان به شهر اصفهان در حالی به تصویب شورا رسید که مقرر بود تا پایان سال گذشته پس از انجام مطالعات کارشناسی طرح عملیاتی شود در صورتی که 4 ماه پس از تصویب ، این اقدام صورت گرفت.

اگر چه فرماندار وقت اصفهان در مصاحبه‌های قبلی خود به صراحت اعلام کرده بود در این الحاق هیچ تصمیم‌گیری سیاسی نقش ندارد اما با اجرای فوری آن با اینکه هنوز کار کارشناسی صورت نگرفته بود و آن هم قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراها سیاسی بودن الحاق را قوی تر کرد به طوری که نماینده مردم نائین در مجلس شورای اسلامی در یک گفتگوی خبری اذعان کرد: صرف نظر از مسائل فنی، حاشیه‌های سیاسی و تأثیر آرای خوراسگان در شورای شهر اصفهان مطرح است.

امروز هم با گذشت بیش از یکسال از این موضوع و پیگیری پیشرفت شهری حتی در حد یک تغییر ظاهری در چهره این منطقه اقدامی انجام نگرفته و شهروندان خوراسگان به این وضعیت ناراضی هستند.

سارا ساجدی که نزدیک به 30 سال است در خوراسگان زندگی می‌کند با اظهار اینکه در طول بیش از یکسال که از این الحاق می‌گذرد عملا تغییر خاصی را احساس نکردیم، گفت: در طول یکسال شاهد تغییر شاخصی در ابعاد شهری خوارسگان نبودیم و هنوز همان زیرگذر با قدمت 10 تا 12 سال و جدا شدن خوراسگان از برگزاری مسابقات مولای عرشیان را مشاهده می‌کنیم.

وی که خود از اهالی رسانه اصفهان است، برگزار نشدن این دوره از مسابقات را در خوراسگان به دلیل عدم سالن ورزشی در این منطقه خواند و گفت: امسال خوارسگان را با کردآباد به صورت یک منطقه در نظر گرفته‌اند.

ساجدی با بیان اینکه قبل از الحاق عملا مردم خوارسگان با مشکل خاصی مواجه نبودند که به دلیل آن خواستار الحاق به کلان شهر اصفهان شوند، گفت: این تفکیک برای مردم خوراسگان آزار دهنده نبود اما این در حالی که پس از الحاق انتظارات اهالی خوراسگان بالا رفته و حتی تغییر در کاربری اتوبوس‌ها ایجاد نشده است.

وی گفت: قبل از الحاق اتوبوس ها از یک شرکت خصوصی اقدام به جابه‌جایی مسافران می‌کرد و هزینه 370 تومانی را از شهروندان دریافت می‌کرد که پس از الحاق هم هنوز شاهد این هزینه گزاف و همان روند قبل هستیم.

ساجدی با اشاره به اینکه دو ماه است پایه‌های پل هوایی در این منطقه کار گذاشته شده اما هنوز تغییری در وضعیت فعلی صورت نگرفته، بیان داشت: مردم خوراسگان خواستار احداث خطوط "بی آر تی" در این منطقه هستند.

محمود کریمی ساکن خیابان سلمان که نزدیک به 45 سال است در شهر خوراسگان زندگی می‌کند، گفت: تنها مسئله ای که از الحاق خوراسگان به کلانشهر اصفهان عاید مردم این منطقه شد تحمیل هزینه‌های گزاف شهرداری در قالب عوارض و حق پارکینگ به مردم است.

وی با بیان اینکه هزینه یک پروانه کسب از زمان الحاق برای ساخت و ساز 3 برابر شده، ادامه داد: در حال حاضر حق پارکینگ بین 7 تا 15 میلیون تومان است.

کریمی با بیان اینکه دریافت این هزینه‌های سنگین از مردم در حالی است که اقدام شاخصی در امور شهری خوراسگان رخ نداده، گفت: تنها مزیتی که این الحاق داشته بهبودی نسبی بروکراسی اداری شهرداری خوارسگان است که اگر در گذشته با جمعیت زیاد مراجعین مواجه بودیم اکنون یا به دلیل هزینه‌های سنگین دیگر مراجعه کننده کاهش یافته و یا واقعا بروکراسی در این سیستم تغییر کرده است.

شانه خالی کردن شهردار خوراسگان به گلایه‌های مردم

به دنبال پیگیری گلایه‌های مردم از وضعیت شهری و خدمات نامناسب شهرداری منطقه 15 شهر اصفهان به آنها خواستار مصاحبه با شهردار در حالی شدیم که در طول یک هفته پیگیری موضوع و تماس های مکرر به روابط عمومی ، مسئول دفتر و در نهایت شهردار اما به نوعی با عدم امتناع شهردار از پاسخگویی و پاس دادن‌ها مواجه شدیم.

طرح الحاق شهر خوراسگان به شهر اصفهان و قرار گرفتن جزو مناطق 15 گانه در حالی در سه دوره شورای قبلی شهر مطرح شد که در هیچ دوره‌ای بر این موضوع کار کارشناسی نشده بود و صرفا نقطه نظرات شخصی مطرح شده است.

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان مطلب فوق ، می‌گوید: شورای دوم در حالی با انجام کار مطالعاتی الحاق موافقت می‌کند که فرماندار وقت با 9 دلیل الحاق خوراسگان به اصفهان را رد و شورای دوم نیز طرح را رها می‌کند.

ابوالفضل قربانی افزود: شورای سوم نیز با تصور اینکه روی این موضوع قبلا کار کارشناسی انجام شده الحاق خوراسگان به اصفهان را تصویب اما پس از اینکه متوجه شد کار کارشناسی نشده مصوبه را منتفی اعلام کرد.

وی گفت: در همین دوره تا پایان سال 92 فرصت داده شده که کار مطالعاتی و کارشناسی در این خصوص صورت پذیرد.

موقعیت جغرافیایی خوراسگان، مجاورت کالبدی آن با مناطق 4 و 10 شهری اصفهان و قرار گرفتن خوراسگان در کمربندی شمال شرقی اصفهان و رینگ چهارم شهر اصفهان از دلایل الحاق این شهر به اصفهان بود که طی دو سال گذشته مطرح شد.

بودجه بیش از 71 میلیاردتومانی منطقه 15 اصفهان از جیب مردم

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان که خود قبل از الحاق خوراسگان به شهر اصفهان از اعضای شورای شهر خوراسگان بوده، مخالفت 100درصدی را از این الحاق عنوان می‌کند و می‌گوید: با توجه به اینکه کشورهای پیشرفته شهرهای خود را به شکل ایالتی اداره می‌کند و در این اقدام مردم و مسئولان رضایت تام داشتند.

فلاح بیان کرد: اگرچه این الحاق خوراسگان را جزو کلانشهر اصفهان قرار داده و قطعا مزیت‌های خاص خود را بدنبال دارد و مدیریت یکپارچه و یکسانی برخوردار شده اما سختی‌های بسیاری را برای اهالی خوراسگان به بار آورده است.

وی تصریح کرد: الحاق خوراسگان به شهر اصفهان بدون کارکارشناسی انجام گرفت و اگر بودجه تعیین شده برای شهرداری قبل از الحاق 27 میلیارد تومان بود امسال این رقم به 71 میلیارد و 60 میلیون تومان رسیده که باید از جیب مردم تامین شود.

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: بیشترین گلایه‌های مردم خوراسگان از الحاق را افزایش تعرفه‌های شهرداری و عدم دسترسی به مسئولان شورا و شهرداری و مدیریت‌های مختلف مثل نظام مهندسی ، تغییر ضوابط شهرسازی و در نهایت عدم پیشرفت فیزیکی و شهری خوراسگان و نامناسب بودن خدمات شهری است.

وی در پاسخ به گلایه‌های مردم در خصوص تحمیل هزینه‌های گزاف به مردم از سوی شهرداری و نامناسب بودن خدمات شهری ، گفت: آسفالت خیابان‌ها و معابر، احداث چند فرهنگسرا، ساخت یک ورزشگاه، احداث چند فضای سبز و پیاده روها تا پایان سال انجام می‌گیرد.

فلاح با اظهار اینکه در بلند مدت در قالب پروژه‌های 3 تا 4 ساله احداث خیابان کمربند شمالی اتوبان شهید آقابابایی به موازات خیابان جی و احداث بی آرتی از فلکه احمد آباد تا ارغوانیه و دانشگاه خوراسگان در نظر گرفته شده است، بیان کرد: بازگشایی خیابان های شهدای ستار، سردار باقری ، شریعتی و تملک اراضی حیدرآباد و تبدیل به تفرجگاه در متراژ 14 هزار هکتار از دیگر پروژه‌های منطقه 15 اصفهان است.

گزارش : عاطفه قلع ریز

کد خبر 2326623

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha