۱۶ تیر ۱۳۹۳، ۱۳:۴۹

تقوی خبرداد:

درآمدهای مالیاتی استان قزوین 46 درصد افزایش یافت

درآمدهای مالیاتی استان قزوین 46 درصد افزایش یافت

قزوین- خبرگزاری مهر: مدیرکل امور مالیاتی استان قزوین گفت: در سال گذشته با جمع آوری پنج هزار و 280 میلیارد ریال، درآمدهای مالیاتی استان قزوین 46 درصد افزایش یافت.

به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی تقوی به مناسبت هفته فرهنگ مالیاتی ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان در محل اداره مالیات قزوین مهمترین فعالیتهای انجام شده در این حوزه را تشریح کرد.

تقوی با اشاره به هفته فرهنگ مالیاتی که از 16 الی 23 تیر ماه تعیین شده است گفت: آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی تا پایان تیرماه است و تمدید نمی شود.

وی گفت: برای تشویق مردم در ارائه اظهارنامه مالیاتی، اطلاع رسانی مناسبی از طریق صدا وسیما، مطبوعات و تبلیغات محیطی در سطح استان در حال انجام است تا بتوان در فرصت تعیین شده این اظهارنامه ها را تکمیل کرد.

این مسئول گفت: مالیاتی که از مردم دریافت می شود در رشد و توسعه استان از جمله زیرساختهای ارتباطی، توسعه خدمات شهری، ارتقاء سطح سلامت و بهداشت، توسعه و تجهیز بیمارستانها و درمانگاهها، توسعه و تجهیز مدارس، دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، توسعه فضای سبز و خدمات رفاهی در سطح استان هزینه می شود.

مدیرکل امور مالیاتی استان یادآورشد: از دیگر کارکردهای دیگر مالیات تعدیل ثروت و رفع شکاف طبقاتی بین محرومان و ثروتمندان جامعه است.

تقوی یادآورشد: امسال نیز مالیات مودیان از طریق خوداظهاری است که این روش موجب رضایت مندی حداکثری مردم، کاهش هزینه های وصول مالیات و عدم مراجعه مکرر مردم به سیستم مالیاتی می شود و برای راستی آزمایی، تعدادی از اظهارنامه های مالیاتی مورد بررسی قرار می گیرد.

ارائه اظهارنامه الکترونیکی برای سهولت در امور مودیان

وی ارائه اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی و مراجعه به سایت (www.tax.gov.ir ) را از جمله شرایط خوداظهاری مالیاتی ذکر کرد و اظهارداشت: استان قزوین برای چهارمین سال متوالی توانست 100 درصد اظهارنامه های مالیاتی را بصورت الکترونیکی دریافت کند در حالی که بقیه استانها در سه سال گذشته با درصد کمتری اظهارنامه الکترونیکی دریافت کردند که این موفقیت نشان دهنده همراهی و همکاری صمیمانه مردم با دستگاه مالیاتی استان است.

این مسئول اظهارداشت: عدم ارائه اظهار نامه در موعد مقرر، موجب محرومیت از معافیت مالیاتی به مبلغ 100 میلیون ریال می شود و حداقل مبلغ 18 میلیون و 500 هزار ریال مالیات بیشتر برای مودیان را فراهم می کند و حسب مورد مشمول جریمه 10 و 40 درصدی خواهند شد.

تقوی گفت: برای رفاه حال مودیان مقرر شده تا 40 درصد مالیات به صورت نقدی و مابقی در شش قسط مساوی به صورت ماهیانه دریافت شود.

وی از همکاری صمیمانه مجامع امور صنفی و اتحادیه ها، سازمان نظام مهندسی، نظام پزشکی و دفاتر اسناد رسمی در جهت تهیه و تنظیم اظهارنامه و امضاء الکترونیکی تقدیر و گفت: استان قزوین در دریافت امضاء الکترونیکی رتبه اول کشور را داردکه این طرح موجب شده ضمن جلوگیری از مراجعه مودی به سیستم مالیاتی زمینه رؤیت پرونده و سوابق مالیاتی و پرداخت الکترونیکی مالیات فراهم شود.

تقوی گفت: کلیه شرکت ها و موسسات از جمله شرکت های تعاونی مصرف، مسکن، اعتباری، کارگری، کارمندی، دانشجویی، مجامع حرفه ای، انجمن ها و تشکل های غیردولتی، موسسات اعتباری، صندوق های قرض الحسنه، شرکت های تعاونی روستایی، عشایری، کشاورزی، مدارس غیرانتفاعی، فنی و حرفه ای، دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، غیر انتفاعی نیز می بایست اظهار نامه مالیاتی خود را در مهلت تعیین شده ارائه کنند در غیر این صورت از معافیت مالیاتی محروم و همچنین مشمول جریمه می شوند.

افزایش 46 درصدی درآمدهای مالیاتی استان

مدیرکل مالیاتی استان گفت: در سال گذشته مبلغ پنج هزار و 280 میلیارد ریال درآمد مالیاتی وصول شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل شاهد افزایش 46 درصدی آن هستیم.

وی اضافه کرد: در سه ماهه ابتدای سال جاری نیز مبلغ یک هزار و 120 میلیارد ریال درآمد مالیاتی محقق شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن از رشد 15 درصدی برخوردار بوده است.

تقوی با اشاره به وظیفه مهم دستگاه مالیاتی در تأمین درآمدهای استان اظهارداشت: بیش از 90 درصد درآمدهای استان توسط دستگاه مالیاتی تأمین می شود که در سال گذشته دستگاه مالیاتی توانست 106 درصد درآمد مصوب استانی را محقق کرد و بیش از 289 میلیارد ريال مازاد درآمد نصیب استان شد.

وی مالیات بر ارزش افزوده را مهمترین منبع مالیاتی استان دانست و گفت: 50 درصد درآمد مالیاتی استان از این طریق تأمین شده که سهم مالیات شرکت ها 29 درصد، حقوق بگیران 13 درصد، مشاغل پنج درصد و بقیه منابع سه درصد است.

تقوی بیان کرد: دولت و دستگاه مالیاتی برای ایجاد انگیزه سرمایه گذاری در بخش تولید و صنعت و ایجاد اشتغال و کمک به  واحدهای تولیدی و تشویق صادر کنندگان، بتدریج مالیات دریافتی از واحد های تولیدی و صنعتی را به سمت مالیات بر مصرف سوق داده به نحوی که مالیات سهم شرکت ها در استان از 45 درصد به 29 درصد کاهش یافته است.

وی مالیات بر ارزش افزوده را با هدف شناسایی مبادلات اقتصادی، ترویج عدالت مالیاتی، اجتناب از مالیات مضاعف و نیز درآمدی پایدار برای شهرداری ها و دهیاری ها دانست و از دیگر مزایای آن را نرخ صفر درصد برای صادرات و معافیت کالای اساسی برشمرد.

مدیر کل امور مالیاتی استان قزوین افزود: نرخ مالیات بر ارزش افزوده در سال جاری هشت درصد تعیین شده که یک درصد آن برای بخش سلامت و بهداشت و تأمین و تجهیز بیمارستان ها هزینه می شود.

دریافت 1200 میلیارد ریال مالیات ارزش افزوده در استان

تقوی وصول عوارض مالیات بر ارزش افزوده در سال گذشته را مبلغ یک هزار و 200 میلیارد ریال و وصول سه ماهه ابتدای سال را 410 میلیارد ريال اعلام کرد و گفت: این مبالغ ماهانه به حساب شهرداری ها و دهیاری ها جهت توسعه عمران و آبادانی شهر و روستا های استان واریز می شود.

مدیرکل مالیاتی استان گفت: برای توسعه و رشد استان و تشویق سرمایه گذاران و افزایش صادرات ، دستگاه مالیاتی معافیت های گسترده و متنوعی را از طریق مواد 81 ، 132 ، 133 ، 134 ، 138 ، 141 و 142 و 143 برای فعالیت های کشاورزی و واحدهای تولیدی و صنعتی اعمال می کند.

این مسئول یادآورشد: قزوین در ردیف استان های پیشرو و منتخب در اجرای طرح جامع مالیاتی محسوب می شود که با اجرای این طرح ملی و استقرار سیستم های نوین اطلاعاتی شاهد افزایش رضایتمندی مردم، رعایت عدالت مالیاتی و کاهش هزینه وصول مالیات خواهیم بود که دستگاه مالیاتی به سیستم مدرن و تکنولوژی پیشرفته مجهز خواهد شد.

تقوي گفت: معافيت حقوق بگيران در سال گذشته مبلغ 100 میلیون ریال بود كه در سال جاري این مبلغ به 120 میلیون ریال افزايش یاقته و نكته مهم يكسان سازي ماليات بخش خصوصي و دولتي از ابتداي سال جاری است که براي رفاه حال مردم تمامي همكاران در كلية ادارات امور مالياتي در سطح استان برای ارائه خدمات مشاوره اي و دريافت اظهارنامه هاي مالياتي مؤديان آمادگي كامل دارند.

کد اقتصادی لازمه اجرای طرح جامع مالیاتی است

وی تصریح کرد: در اجرای این طرح کلیدی، استان قزوین در مرحله PSD (استاندارد سازی فرآیندها ) قرار دارد و فضای اداری در ادارات امور مالیاتی در قزوین و شهرستان ها جهت ارائه خدمات به مؤدیان تغییر محسوسی خواهد کرد.

تقوي گفت: يكي از الزامات اجرای طرح جامع مالياتي داشتن كد اقتصادي است که این کد يك شماره منحصر به فرد است كه به هر فعال اقتصادي، اختصاص مي يابد و همه خريد و فروش ها و خدمات مؤديان از اين طريق انجام  مي شود و موجب شفافيت در مبادلات و معاملات  اقتصادي و جلوگيري از تبعيض مالياتي خواهد شد.

وي دريافت كد اقتصادي را الزامي دانست و عدم دريافت آن را موجب محروميت از معافيت و تعلق جرائم  مقرر در قانون مالياتهاي مستقيم و قانون ماليات بر ارزش افزوده برشمرد.

تقوی تصریح کرد: عدم دريافت كد اقتصادي در سال جاري همچنین موجب محروميت از معافيت مالياتي به مبلغ 120 میلیون ریال و تعلق ماليات حداقلي به مبلغ 23 میلیون و 500 هزار ریال می شود.

تقوي همچنين گفت: طبق ماده 121 قانون برنامة پنجم توسعه، مؤديان مالياتي مي بايست نسبت به نصب صندوق فروش (pos مكانيزه فروشگاهي) يا رايانه اي كه از طرف سازمان صنعت، معدن و تجارت مشخص شده اقدام کنند در غير اين صورت از معافيت هاي مقرر قانوني محروم خواهند شد.

الزام برخی مشاغل در استفاده از صندوق فروش

وی افزود: در این زمینه برخی مشاغل مشمول می شوند که سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر، فروشندگان آهن آلات، لوازم صوتي و تصويري، انواع رايانه و قطعات سخت افزاري، لوازم خانگي ( شامل برقي، گازي و نفتي)، هتل و هتل آپارتمان، تالار پذيرايي، رستوران ها، چلوكبابي ها و اغذيه فروشي ها از آن جمله است.

مدیرکل امور مالیاتی استان بیان کرد: مشاوران املاك و مستغلات، داروخانه ها، فروشندگان لوازم يدكي خودروهاي سبك و سنگين و ماشين آلات راه سازي، كشاورزي و ساختماني (نمايندگي، عمده و خرده فرش)، صاحبان تعميرگاه هاي مجاز خودرو و انواع وسائط نقليه و ماشين آلات راه سازي، كشاورزي و ساختماني، فروشگاه تجهيزات و تأسيسات حرارتي و برودتي، شوفاژ و تهويه مطبوع و لوازم مربوط (نمايندگي، عمده و خرده فروش)، فروشندگان لوازم بهداشتي ساختمان(نمايندگي، عمده و خرده فروش)، تزئينات ساختمان(موكت، كفپوش، انواع پرده، كاغذ ديواري، شومينه و كارهاي تزئيني چوبي و فلزي)، نمايندگي، عمده و خرده فروش، فروشندگان انواع تلفن(ثابت و بي سيم)، همراه و تجهيزات جانبي آن، توليدكنندگان و فروشندگان مبل، مصنوعات چوبي و فلزي و غيرفلزي اعم از اداري و خانگي، فرش ماشيني، تابلو فرش، موكت و قاليچه ماشيني، لوازم آرايشي و بهداشتي، لوازم طبي بيمارستاني، آزمايشگاهي، دندان پزشكي و دندان سازي و انواع لوازم و تجهيزات پزشكي مشمول این طرح هستند.

تقوي موفقيت در تأمين درآمدهاي مالياتي، رضايت حداكثري مردم و شكوفايي در رشد و توسعه استان را مرهون حمايت ها و راهنمايي هاي ارزشمند استاندار، نماينده محترم ولي فقيه و امام جمعه قزوين، نايب رئيس محترم و نمايندگان استان در مجلس شوراي اسلامي، نمايندگان خبرگان رهبري، فرمانداران، بخشداران، شهرداران، دستگاه هاي اجرايي ازجمله اطلاعات، امور اقتصادي و دارايي، دادگستري، ديوان محاسبات، اتاق بازرگاني و ديگر دستگاههاي مرتبط دانست.

وي همچنين از نقش موثر رسانه ها، مطبوعات و خبرگزاری ها در ارتقاء فرهنگ و بينش مالياتي در جامعه و كمك به تحقق درآمدهاي مالياتي و همکاری شركت پست، دفاتر پيشخوان دولت و كافي نت ها در ارائه خدمات مالياتي تشکر کرد و در پایان از شهروندان خواست ارائه اظهارنامه هاي مالياتي را به روزهاي پاياني تير ماه موکول نکنند.

کد خبر 2326848

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha