به گزارش خبرنگار مهر، فضلالله کفیل ظهر دوشنبه در دومین جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان اصفهان که با حضور نمایندگانی از دستگاههای مختلف شهرستان در محل فرمانداری اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه اصناف میتوانند فعالیتهای شایستهای در حوزه سلامت جامعه انجام دهند، اظهار داشت: از آنجایی که اصناف با عموم افراد جامعه در ارتباط هستند و فراگیری خوبی دارند میتوانند در امر بهداشت و امنیت غذایی جامعه نقش اساسی داشته باشند.
وی در ادامه با اشاره به تدوین نقشه جامع سلامت کشور و به دنبال آن تدوین نقشه سلامت استان نیز بیان داشت: در این راستا ضروری است که هز چه سریعتر موارد این نقشه به ارگانهای مربوط ابلاغ شود و هر چه زودتر در دستور کار نهادهای مختلف قرار گیرد.
فرماندار اصفهان با بیان اینکه نظارت کافی نیز باید بر نحوهی اجرای نقشهی جامع سلامت در شهرستان صورت پذیرد، افزود: در این راستا ضروری است که هر سه ماه یکبار گزارش عملکرد دستگاههای مختلف به کارگروه سلامت ارسال شود.
اقدامات نظارتی و پیشگیرانه در خصوص بیماری مش مشه صورت گیرد
وی در ادامه کنترل بیماریهای مشترک بین انسان و دام را نیز در سطح شهرستان اصفهان ضروری عنوان کرد و بیان داشت: برای مثال باید توجه بیشتری بر روی بیماری مش مشه که بیماری مشترک بین انسان و اسب است صورت گیرد.
کفیل با بیان اینکه در راستای کنترل بیماری مش مشه باید دستگاهای مربوطه و به ویژه هیات اسب سواری، اداره ورزش و جوانان و دامپزشکی اصفهان همکاری را داشته باشند، افزود: اخیراً موارد این بیماری در بین برخی از اسبهای شهرستان دیده شده است و دستگاههای مسئول در هنگام برگزاری مسابقات اسب سواری و همچنین جابجایی دام باید به این امر توجه داشته باشند.
وی پیشگیری از ابتلا شدن شهروندان اصفهانیای که به سفر حج میروند به بیماری کورونا را نیز ضروری دانست و افزود: با توجه به پیشرفت روز افزون این بیماری در کشور عربستان و سفر همشهریان به این کشور آموزشهای پیشگیرانهی لازم به زایران قبل و در حین سفر ارایه شود.
فرماندار اصفهان در ادامه به اقدامات صورت گرفته در راستای کاهش مصرف پساب برای آبیاری مزارع کشاورزی اشاره کرد و بیان داشت: استفاده از پساب در کشاورزی معضلی است که بیش از 12 سال است که گریبانگیر اصفهان شده است ولی اخیراً و با توجه به تشدید استفاده از این آب اقدامات ضربتی خوبی در راستای مقابله با این اقدام صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه شهرستان اصفهان یکی از شهرستانهای پیشتاز مبارزه با مصرف آب پساب در کشاورزی است، اظهار داشت: برنامهریزی برای ساماندهی 145 کیلومتر از مسیر رودخانه زاینده رود یکی از اقدامات اساسی در این راستا است.
کفیل با بیان اینکه در اجرای فاز یک رودخانه زاینده رود ایجاد جاده در مساحت 40 کیلومتر در دستور کار قرار گرفته است، افزود: این مسیر از محل تصفیه خانه جنوب اصفهان آغاز و تا 40 کیلومتر پیشروی میکند.
وی به همکاری خوب کشاورزان در خصوص ساماندهی مسیر رودخانه زاینده رود اشاره و بیان کرد: در بازدید و بررسی اخیر مسیر رودخانه بیش از 100 پمپ غیر مجاز شناسایی شده ولی با ایجاد جاده در این مسیر میتوانیم به صورت تاثیرگذارتری با برداشت از این آب برخورد کنیم.
فرماندار اصفهان به ورود دادستان عمومی و انقلاب اصفهان به مساله استفاده از پساب برای تولید محصولات کشاورزی اشاره کرد و افزود: در این راستا و با توجه به بازدید مستقیم دادستان از زمینهایی که با آب پساب آبیاری شدهاند اداره بهداشت به عنوان بازوی نظارتی معرفی شده و جهاد کشاورزی نیز باید بعد از دستور رسمی دادستان نسبت به امحای محصولات کشاورزی که با این روش آبیاری به ثمر رسیدهاند اقدام کنند.
فرصت 10 روزه به دامداری 7 هزار راسی اصفهان برای دپوی کود
وی در خصوص رسیدگی به وضعیت بهداشتی دامداریهایی که بیش از 7 هزار راس دام گاو و گوسفند را تولید میکنند نیز بیان داشت: باید اقدامات کوتاه مدت برای دپوی کود حاصل از این دامداری در فرصت 10 روزه انجام گیرد و در بازهی زمانی بلند مدت نیز اقدامات مناسب برای جانمایی و انتقال این گاوداری به محلی دیگر دنبال شود.
اصفهان – خبرگزاری مهر: فرماندار اصفهان گفت: به منظور کاهش برداشت از پساب برای تولید محصولات کشاورزی در شهرستان اصفهان مسیر 145 کیلومتری این رودخانه که در حریم شهرستان قرار دارد جاده کشی خواهد شد.
کد خبر 2326986
نظر شما