۱۸ تیر ۱۳۹۳، ۱۱:۱۴

دلایل سختگیری‌ به صرافان؛

آغاز دور جدید پلمپ صرافی‌های بدون مجوز/ آئین‌نامه ساماندهی فعالیت صرافان در راه شورای پول و اعتبار

آغاز دور جدید پلمپ صرافی‌های بدون مجوز/ آئین‌نامه ساماندهی فعالیت صرافان در راه شورای پول و اعتبار

خبرگزاری مهر - گروه اقتصادی: بانک مرکزی در حالی برای دریافت مجوز فعالیت صرافی‌ها از این بانک تا دو هفته آینده مهلت تعیین کرده است که پیش بینی می‌شود براساس هشدار مسئولان مبنی بر اینکه اگر صرافی در این مهلت باقی مانده برای اخذ مجوز اقدام نکند باید کار خود را کنار بگذارد.

به گزارش خبرنگار مهر، با اعلام بانک مرکزی، تنها کمتر از دو هفته به پایان مهلت دریافت مجوز صرافی‌ها از این بانک باقی مانده و این در حالی است که آئین نامه جدید نحوه فعالیت صرافی‌ها به شورای پول و اعتبار می‌رود.

بانک مرکزی برای ساماندهی فعالیت صرافی ها فرصت یک ماهه ای را به منظور ارائه تقاضای مجوز از این بانک برای صرافی ها تعیین کرده بود و فعالان بازار ارز کشور تا پایان ماه جاری برای اقدام در این زمینه فرصت دارند. 

این در حالی است که هم اکنون آئین نامه مربوط به فعالیت صرافی ها در بانک مرکزی در حال بررسی است و طی دو هفته آینده در جلسات شورای پول و اعتبار بررسی و به نتیجه خواهد رسید. 

بانک مرکزی قصد دارد تا قبل از پایان مهلت قانونی صرافی ها برای مراجعه جهت دریافت مجوز بانک مرکزی، دستورالعمل و آئین نامه نحوه فعالیت صرافی ها را بازنگری و تصویب کرده و آن را برای اجرا ابلاغ کند.

هشدار بانک مرکزی نسبت به دریافت مجوز

بر این اساس از این پس تنها مرجع ارائه مجوز به صرافی ها بانک مرکزی خواهد بود و اتحادیه طلا و جواهر مجوزی برای فعالیت صرافی ها صادر نخواهند کرد و دوگانگی ارائه مجوز به صرافی ها از بین خواهد رفت.

اهمیت موضوع تا جایی است که معاون اول رئیس جمهور نیز به این موضوع ورود کرده است. به هر حال با تصویب دستورالعمل جدید فضا برای فعالیت صرافی های غیرمجاز بسته خواهد شد و به آنها انضباط بخشیده می شود.

در دستورالعمل صرافی ها که مورد بازنگری قرار خواهد گرفت، موضوع تامین سرمایه آنها نیز مطرح است به طوری که بر اساس دستورالعمل سرمایه صرافی های نوع یک باید به 5 میلیارد تومان و نوع دو به 20 میلیارد تومان برسد.

مسئولان بانک مرکزی همچنین هشدار داده اند که اگر صرافی در این مهلت باقی مانده برای اخذ مجوز اقدام نکند باید کار خود را کنار بگذارد و دیگر امکان فعالیت صرافی را نخواهد داشت.

به این ترتیب به نظر می رسد که با اتمام مهلت در نظر گرفته شده توسط بانک مرکزی، دور جدید پلمپ صرافی های بدون مجوز آغاز شود، این در حالی است که بانک مرکزی دو سال پیش نیز چنین برنامه ای را اجرایی کرده بود و به صرافی ها مهلتی برای دریافت کد رهگیری و ثبت نام داده بود.

دلایل سختگیری‌های بانک مرکزی به صرافان

بانک مرکزی همان‌طور که در سال‌های اخیر نسبت به نحوه فعالیت صرافی‌ها به ویژه پس از به وجود آمدن تلاطمات قیمتی در این بازار دست به اقداماتی زده بود، تلاش می‌کند تا بخشی از معضلات به وجود آمده در بازار ارز را متوجه فعالیت‌های غیرمجازی بداند که از سوی صرافی‌ها صورت می‌گیرد.

به نظر می رسد بانک مرکزی در این روزهایی که بازار ارز در آرامش به سر می برد، نسبت به ساماندهی فعالان بازار ارز اقدام کرده است، به هر حال نمی توان تاثیر صرافی‌ها در تلاطمات ارزی و سقوط و صعود قیمت‌ها را به ویژه در سال‌های اخیر کمرنگ تلقی کرد. متاسفانه دفاتری بوده و هستند که به منظور کسب سود بیشتر، بر ادامه آشفتگی در بازار ارز دامن می‌زنند.

موضوع ساماندهی فعالیت صرافی ها هم زمانی اهمیت بیشتری پیدا می کند که به گفته محمدباقر نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، برنامه تک نرخی کردن ارز در نیمه دوم سال جاری اجرایی و نرخ دلار بازار آزاد به نرخ دلار رسمی نزدیک شود.

در حال حاضر اسامی 715 صرافی نوع اول و دوم بر روی سایت بانک مرکزی قرار دارد که برخی از آنها دارای مجوز، برخی فاقد اعتبار مجوز، برخی در حال بررسی مجوز و برخی نیز مجوزشان به حالت تعلیق درآمده است. 

کد خبر 2327335

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha