فرزانه مافي در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري مهر در كرج با بيان مطلب فوق اضافه كرد : بيشتر بيماري هاي طيور به تغيير شرايط مربوط به تناسب جايگاه ، تهويه ، تغذيه و بهداشت وابسته است و مرغ بومي كشور از ابتلا به بيماري ها در امان است و براي توليد كننده صرفه اقتصادي بيشتري دارد .
وي تصريح كرد : محصولات توليدي مرغ بومي به علت مطلوبيت و بازار پسندي از قيمت فروش بيشتري برخوردار است. به طوريكه يك قطعه مرغ نيمچه دوماهه با وزن متوسط 650 گرم در بازار هاي محلي بيش از 10 هزار ريال و يك قطعه مرغ بومي با وزن متوسط 1800 گرم بيش از 30 هزار ريال قيمت دارد .
مافي بر پرورش مرغ بومي در روستا تأكيد كرد و افزود : پرورش مرغ بومي تأثير مثبتي بر درآمد خانواده هاي روستايي دارد و صرفه جويي هايي نيز در هزينه ها ايجاد مي كند به طوريكه خانواده ها مي توانند با سرمايه اندك توليد مناسب و درآمد مكفي داشته باشند .
وي خاطر نشان كرد : چون فعاليت در اين زمينه با ظرفيت هاي كم امكان پذير بوده وجوجه ها در منطقه ،قابل تأمين هستند با حداقل امكانات مورد نياز، روستاييان مي توانند به اين شغل مبادرت ورزند.
وي خاطرنشان كرد: زنان روستايي واجد شرايط كه در اين زمينه تجربه كافي و جايگاه مناسب دارند با خريد جوجه ازمراكز اصلاح و نژاد مي توانند اقدام به پرورش مرغ بومي كنند و به هيچ گونه مجوزي جهت پرورش مرغ بومي نياز ندارند و تنها پرورش مرغ با ظرفيت هاي بالاتر از 2 هزار قطعه نياز به كسب مجوز دارد .
مافي ياد آور شد : با اجراي شرايط فوق ، ميزان توليد رو به افزايش مرغ بومي سبب تأمين پروتئين مورد نياز و ايجاد امنيت غذايي مي شود و خانواده هاي كم درآمد به خصوص زنان سرپرست خانوار و اقشار دهك پايين اقتصادي ، قادر به توليد و مصرف پروتئين حيواني خواهند شد و اين امر باعث كاهش ميزان سوء تغذيه آنان و فرزندانشان مي شود .
نظر شما