به گزارش خبرنگار مهر، حسین سلاحورزی شامگاه جمعه در نشست با رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان با اشاره به روی کار آمدن رئیس جدید این سازمان گفت: بنا داشتیم در بدو روی کار آمدن ایشان جلسه مشترکی با فعالان اقتصادی استان داشته باشند که به دلایل مختلف تا امروز میسر نشد.
وی در ادامه با تأکید بر آشنایی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان با مشکلات بنگاههای اقتصادی اظهار داشت: در حال حاضر میتوان عمدهمشکلات واحدهای تولیدی استان را در دو مورد کمبود سرمایه در گردش و نقدینگی و وجود بدهیهای معوق خلاصه کرد که مانع استفاده از تسهیلات جدید میشود.
سلاحورزی بیان داشت: در کنار پروژههای جدیدی که قرار است آغاز به کار کنند، حدود هزار و 600 واحد تعطیل یا نیمهتعطیل در استان وجود دارد که 80 درصد آنها خارج از ظرفیت اقتصادی مشغول کار هستند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمآباد با اشاره به اینکه بیش از 70 درصد این واحدها در فاصلهی زمانی سالهای 84 تا 92 دچار مشکل شدهاند، گفت: در حال حاضر دولت در سطح کلان با دو مشکل عمدهی تورم و رکود مواجه است که خروج از هر کدام راهکارهای خاص خودش را دارد.
سلاحورزی با تأکید بر متناقض بودن این راهکارها افزود: نظریهپردازهای اقتصادی برای درمان تورم نسخهای تجویز میکنند که بر اساس آن برای کاهش حجم نقدینگی، سیاستهای انقباضی اعمال میشود و مالیات و نرخ سود و بهره افزایش مییابد.
وی افزود: در مقابل اما برای خروج از رکود باید عکس این سیاستها مورد توجه قرار بگیرد و این برای جامعهی ما که همزمان به هر دوی آنها گرفتار بود رکود تورمی محسوب میشد که خوشبختانه در 10 ماه گذشته با اقدامات مناسبی که از سوی دولت در دستور کار قرار گرفت اوضاع به صورت نسبی بهبود یافته و انتظار میرود این روند بهبود ادامه داشته باشد.
سلاحورزی با اشاره به وجود تفاوت میان مباحث تئوری و وضعیت بازار بیان داشت: پیشبینی میشود رشد منفی 6.8 درصدی موجود تا پاییز امسال به صفر برسد و بعد از آن هم به تدریج مثبت شود.
با اشاره به اینکه دولت بستههای حمایتی خوبی برای تولید در نظر گرفته، عنوان داشت: واقعیت این است که استان لرستان نسبت به استانهای دیگر از آفتهایی که به آنها اشاره کردیم آسیب و زیان بیشتری دیده که امیدواریم این مسأله دیده شود و به زودی شاهد بروز وضعیت بهتری نسبت به گذشته باشیم.
نظر شما