۲۴ تیر ۱۳۹۳، ۹:۵۱

غرویان در گفتگو با مهر:

"معرفت افزایی" راهکار اساسی بهبود وضعیت حجاب در جامعه است

"معرفت افزایی" راهکار اساسی بهبود وضعیت حجاب در جامعه است

یک عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) العالمیه درمورد رعایت حجاب و عفاف گفت: نمی شود برای تک تک افراد در هر کوچه و پس کوچه و خیابانی مأمور گذاشت، بنابراین راه اساسی آن این است که روشنگری ها و تبیین ها دائما در رسانه ها، مطبوعات، خبرگزاری ها صورت بگیرد و نهایتاً با انتخاب و اختیار آگاهانه همراه با معرفت، مسئله حجاب و عفاف و نحوه پوشش توسط افراد انتخاب شود.

حجت الاسلام والمسلمین محسن غرویان عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) العالمیة در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد جایگاه حجاب و عفاف در اسلام گفت: حجاب و عفاف به عنوان وظیفه و مسئولیت اخلاقی و شرعی در نظام فقهی و اخلاقی اسلام مورد توجه قرار گرفته است. عفاف امری باطنی مثل سایر صفات اخلاقی انسان است که باید افراد سعی کنند عفیف و پاکدامن باشند و گرفتار مفاسد دامن نشوند.

وی افزود: این همان امر عفت برای زنان و مردان است. برای هردو مشترک است. در واقع حجاب بروز و ظهور همان عفت باطن است؛ پاکدامنی باطنی ظهورش در نوع پوشش لباس است. این مسئله هم برای زنان و مردان هردو مشترک است. اما در زنان به خاطر آن جاذبه های ظاهری که در آنها بیشتر است، زیادتر مورد توجه قرار گرفته و گرنه برای زن و مرد هر دو جایگاه قابل اهمیتی دارد.

حجت الاسلام غرویان در مورد اینکه آثار حجاب و عفاف در زندگی فردی و اجتماعی چیست هم تصریح کرد: آنچه را که اسلام و اخلاق اسلامی می خواهد این است که جامعه اسلامی باید جامعه پاکی باشد. روابط زن و مرد بر اساس ارزشهای اخلاقی باشد و پوشش، نگهدارنده ای است که جامعه را از لحاظ روابط زناشویی و ناموسی و اخلاقی محفوظ نگاه می دارد و حریم اخلاقی و خصوصی افراد مصون می ماند.

وی با تاکید بر اینکه به هرحال التذاذات مادی و جنسی هم اینها مانند اموال انسانهاست و هر کدام حریم خاصی دارند، گفت: وقتی بی حجابی و بی عفتی زیاد شود در واقع تصرف در حریم خصوص یکدیگر در جامعه زیاد می شود. فلسفه عفاف و حجاب این است که حریم خصوصی افراد محفوظ نگاه داشته شود و تصرف غاصبانه و غصبی در التذاذات جنسی و مادی صورت نگیرد.

این استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: اگر حجاب و عفاف رعایت شود آن حریم های خصوصی افراد محفوظ می ماند. ضرر افراد کمتر می شود. خیلی از جنایت ها و بزهکاری ها که در جامعه صورت می گیرد مثل قتل و سرقت ها اینها ناشی از همین مسائل به اصطلاح ناموسی و التذاذات جنسی است. عفاف و حجاب برای این است که این بزهکاری ها و قتل و جنایت ها کمتر شود.

عضو هئیت علمی جامعة المصطفی(ص) العالمیة ابراز کرد: بنابراین آثارش در اخلاقیاتِ دیگر، جامعه آشکار می شود.

حجت الاسلام غرویان در مورد اینکه حجاب و عفاف در شرایط کنونی دچارچه آسیب هایی شده است و چگونه می توان این آسیب ها را درمان کرد عنوان کرد: نکته ای که است این است که باید آنقدر روشنگری و کار فرهنگی صورت بگیرد که خود افراد چه زن و چه مرد به این جا برسند که باید حریم خودشان را حفظ کنند و زمینه فساد و ضرر و تباهی برای دیگران فراهم نکنند. ماهیت حجاب و عفاف ماهیت فرهنگی است، احتیاج به تبیین و روشنگری و توضیح دارد. آنقدر باید مقاله نوشت سخنرانی و مصاحبه کرد که افراد خودشان متوجه شوند که اگر حجاب و عفت رعایت شود چه فوائد و آثاری دارد و اگر رعایت نشود گرفتار چه مصیبت هایی می شوند. اینها باید برای مردم تبیین شوند تا زن و مرد با انتخاب آگاهانه خودشان به این مسائل برسند.   

حجت الاسلام غرویان در مورد اینکه راهکار موثر تبلیغ حجاب و عفاف چیست هم گفت: یکسری راهکارها و الزامات قانونی داریم که دولت و حکومت اینها را باید انجام دهد. اما باز قبل از آن الزامات دولتی و قانونی همین تبیین و روشنگری علمی باید صورت بگیرد. حجاب و عفاف امری است که نمی شود برای تک تک افراد در هر کوچه و پس کوچه و خیابانی مأمور گذاشت بنابراین راه اساسی آن این است این روشنگری ها و تبیین ها دائما در رسانه ها، مطبوعات، خبرگزاری ها صورت بگیرد و نهایتاً با انتخاب و اختیار آگاهانه همراه با معرفت، مسئله حجاب و عفاف و نحوه پوشش توسط افراد انتخاب شود.

وی با تاکید بر اینکه این ایده آل ترین فرض است گفت: به هر حال مردم هم باید عرفیات و سنت های جامعه را رعایت کنند وگرنه دچار ضررهایی خواهند شد که دامن خودشان را خواهد گرفت.

 

کد خبر 2330046

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha