۲۳ تیر ۱۳۹۳، ۱۲:۴۵

فرآوری آجیل و خشکبار با فناوری/ روش جدید بسته بندی مواد غذایی

فرآوری آجیل و خشکبار با فناوری/ روش جدید بسته بندی مواد غذایی

عضو هیئت علمی گروه فرآوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی از انجام طرح های پژوهشی برای بهبود کیفیت فرآوری آجیل و خشکبار با بهره­ گیری از فناوریهای نوین خبر داد و گفت: از جمله طرح­های انجام گرفته در این پژوهشکده می­ توان به انجام تحقیقات کامل در زمینه فرآوری و بسته­ بندی پسته، زرشک و چند محصول راهبردی دیگر اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا صادقیان با بیان اینکه اغلب فرآوری آجیل و خشکبار در کشور ما به صورت سنتی و غیر اصولی انجام می­ شود، گفت: این نوع از روش­ها به دلیل نبود کنترل درست و علمی معمولاً سبب از بین رفتن ارزش تغذیه ای آجیل و خشکبار شده که نه تنها برای بدن مفید نبوده بلکه می تواند زیان آور نیز باشد.

وی اظهار داشت: مغزها منبع بسیار غنی از ویتامین­ها نظیر A و E و املاحی چون فسفر، منگنز، کلسیم، آهن و سلنیوم هستند به‌علاوه وجود اسیدهای­ چرب ضروری امگا-3 و امگا-6 در این محصولات آنها را در مقایسه با بسیاری از مواد غذایی ارزشمندتر ساخته است.

صادقیان تصریح کرد: روش­های قدیمی فرآوری نظیر نمک­ سود­کردن، خشک­ کردن و دیگر مواردی از این قبیل، مواد مغذی آجیل و خشکبار را از بین برده و در برخی موارد با تولید ترکیبات مضر سلامتی مصرف­ کننده را به خطر می‌اندازد؛ به عنوان مثال افزودن بیش از حد نمک به پوسته بیرونی برخی از انواع آجیل و خشکبار برای فرآوری، سبب افزایش فشار خون شده  که خود عوارض متعددی را برای مصرف کننده ایجاد می‌کند.

عضو هیئت علمی گروه فرآوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی ادامه داد: به علاوه، در برخی موارد فرآوری با روش­های غیر علمی و سنتی سبب فساد و مسمومیت این دسته از مواد غذایی می شود. به عنوان مثال می­ توان به مسمومیت­ های غذایی ناشی از آلوده شدن آجیل و خشکبار با سموم قارچی نظیر آفلاتوکسین اشاره کرد که مصرف آن عوارض جدی از جمله ابتلا به سرطان به دنبال دارد.

صادقیان با اشاره به پایین بودن بازده اقتصادی روش­های سنتی فرآوری آجیل و خشکبار خاطرنشان کرد: روش­های سنتی از آنجایی که بازده پایینی به لحاظ حفظ مواد مغذی و بهره‌وری انرژی داشته و سبب هدر رفتن بخشی از ماده خام می­ شوند، از نظر اقتصادی صرفه مناسبی نداشته و سبب پایین آمدن سود بالقوه این صنعت می­ شوند.

وی با بیان اینکه انجام پژوهش­های کاربردی در زمینه­ های مختلف فرآوری و بسته­ بندی می­ تواند در اجرای درست این مراحل، تضمین سلامت محصولات و افزایش سود حاصله از فرآوری آن تأثیر به‌سزایی داشته باشد خاطرنشان کرد: در پژوهشکده علوم و صنایع غذایی برای بهبود کیفیت فرآوری آجیل و خشکبار اقدامات زیادی در قالب طرح­های پژوهشی با بهره­ گیری از دانش نوین انجام شده است.

عضو هیئت علمی گروه فرآوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی افزود: از جمله طرح­های انجام گرفته در این پژوهشکده می­ توان به انجام تحقیقات کامل در زمینه فرآوری و بسته­ بندی پسته، زرشک و چند محصول راهبردی دیگر اشاره کرد.

صادقیان اضافه کرد: انجام تحقیقات کاربردی به دلیل ارائه راهکارهای جدید در نگهداری مواد مفید این دسته از مواد غذایی، سبب افزایش امنیت غذایی و ارتقاء سطح سلامت جامعه در تمام گروه­های سنی می شود.

کد خبر 2331309

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha