۲ مهر ۱۳۸۴، ۱۹:۳۵

همايش بزرگداشت پرفسور نور خالص مجيد برگزار مي شود

همايش بزرگداشت پرفسور نور خالص مجيد برگزار مي شود

دبير همايش بزرگداشت پرفسور نور خالص مجيد خبر از برگزاري دو همايش بزرگداشت براي اين متفكر اندونزيايي داد .

به گزارش خبرنگارگروه دين و انديشه "مهر" ، خانم ارلياني با اعلام اين خبر افزود : به منظور بزرگداشت علمي و شخصيتي پرفسور خالص مجيد دو همايش تدارك ديده شده است كه يكي از آنها پيش از ماه مبارك رمضان همزمان با چهلمين روز درگذشت وي  و ديگري كه به صورت تخصصي در صدد بررسي آثار و افكار اوست پس از تعطيلات عيد سعيد فطر در اندونزي برگزار مي شود .

بر اساس گزارش خبرنامه كالج اسلامي جاكارتا ، در همايش بزرگداشت پرفسور مجيد علاوه بر انديشمندان اندونزيايي ، تعدادي از استادان برجسته اسلام شناسي نيز سخنراني مي كنند .

به گزارش "مهر"، مجيد درخانواده اي مذهبي  در شرق جاوا در سال 1939 به دنيا آمد و پدرش واعظ بود. وي سالهاي اوليه زندگي خود را در مدارس اسلامي سپري كرد. در سال 1984، دكتراي خود را در رشته مطالعات اسلامي از دانشگاه شيكاگو گرفت و براي تدريس در موسسه اسلامي اندونزي به كشور خود بازگشت.

 وي پس از گذراندن يك دوره طولاني مدت در بيمارستان پوندوك ايندا در شهر جاكارتا دار فاني را وداع گفت. نامبرده كه برجسته ترين متفكر اندونزي در عرصه انديشه هاي ديني، فلسفي، اجتماعي و سياسي بشمار مي آمد، آشنايي عميق و ديرينه اي با فرهنگ اسلامي ايران داشت و براين عقيده بود كه قريب به پنجاه در صد آثار مرجع فرهنگ و تمدن اسلامي ايران به زبان فارسي است و يك محقق نمي تواند از اين منابع بي نياز باشد.او با آثار ابن سينا، صدر المتالهين و نيز دانشمندان شيعه پس از او تاحد قابل توجهي آشنا بود.

آگاهي او از ميراث اسلامي گذشتگان از سويي و اطلاعات وي نسبت به مباحث جديد فكري از سوي ديگر، و نيز توانايي تحليل و بررسي موضوعات ، موجب اين برجستگي و در عين حال، تعادل گرديده بود. از جمله ويژگيهاي اين دانشمند برجسته ، تواضع و منش انساني وي بود كه براي هركسي در اولين بر خورد با وي، كاملا مشهود بود. انصاف و انگيزه بيان حقايق در او چنان بود  بيمي از مخالفت هايي كه ممكن بود عليه او برانگيخته شود  به خود راه نمي داد.

به گزارش "مهر"،  در يكي از سمينارهايي كه حدودا 15 سال پيش در جاكارتا برگزار گرديد يكي از سخنرانان در ضديت با مذهب پيروان اهل بيت گفته بود كه قرآن آنان با قرآن متعارف، تفاوت دارد و وي در همانجا برخاسته بو در پاسخ  گفته بود : "اين مطلب صحيح نيست ، من خود اخيرا از ايران بازديد داشتم" و با نشان دادن قرآني كه در ايران به او اهدا شده بود ادعاي سخنران را رد كرده بود.

وي به آثار عرفاني بطور خاص توجه ويژه داشت. يكي از كتابهاي متداولي كه در دوره هاي درسي مختلف دانشگاه و مؤسسه پارامدينه، كه ايشان آن را تاسيس كرده بود، تدريس مي شد، كتاب چهل حديث امام خميني (ره) بود و همين تعلق خاطر و دلبستگي وي به معارف اسلامي موجود در فرهنگ پيروان اهل بيت بود كه سپب شد تا تاسيس كالج اسلامي جاكارتا در همكاري با دانشگاه پارامدينه شكل گيرد . وي همواره از مشوقان اين امر بود و ارتباط كالج اسلامي جاكارتا با اين شخصيت تاثيرات فراواني در گسترش كمي و كيفي اين كالج داشت.

وي به دو زبان انگليسي و عربي تسلط كامل داشت و آثار فراواني نيز، اعم از كتاب و مقاله از وي برجاي مانده است.

نور خالص مجيد، 66 ساله يكي از برجسته ترين علماي مسلمان اندونزي بود كه در اثر ابتلا به سرطان كبد روز دوشنبه 7 شهريور 84 در بيمارستان درگذشت .

کد خبر 233291

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha