"سيروس تسليمي" تهيه كننده سينماي ايران، ضمن بيان اين مطلب در گفت وگو با خبرنگار سينمايي "مهر" در مورد دوران درخشان سينماي كودك گفت : در اواخر دهه شصت، سينماي كودك بسيار موفق عمل مي كرد و خانواده ها به همراه كودكانشان به ديدن فيلم هاي كودك اقدام مي كردند. البته جشنواره ها صدمات زيادي به سينماي كودك وارد كردند ، و آمدند از ژانري در فيلم كودك استقبال كردند و جايزه به آنها دادند كه در حقيقت ژانري در باره كودك بود و در واقع بزر گسالان از اين نوع فيلم ها لذت مي برند. اين باعث شد كارگردانهاي كودك ما با توجه به حمايت هاي موجود به سمت ساخت فيلم هاي فقيرانه كودك گرايش پيدا كنند و سينماي كودك خاصي باب شد. البته از ساخت فيلم "خانه دوست كجاست " يك نوع كپيه برداري از سينماي كودك محروم مدارانه مد شد كه طيبعتا مخاطبان، چندان از اين نوع سينما استقبال نمي كردند و در پي تداوم اين روند، توليد سينماي كودك با يك ركورد و توقف مواجه شد .
تهيه كننده " گيلانه " افزود : كودك با ذهنيتي كه دارد توجه اش به پارامترهايي در يك فيلم كودك است كه از آن درعين درس گرفتن، برايش جذاب و سرگرم كننده نيز باشد، ساخت اين نوع فيلم ها بايد در مركز توجه باشد، متاسفانه در دوره اي كه سينماي كودك موفق بود، يكي دو فيلم كودك كه در ژانر ديگري بود، توانستند به موفقعيتي برسند، نظير فيلم "بچه هاي آسمان "و اين موفقعيت باعث شد كه كارگردانهاي ديگري كه مطرح شدن در جشنواره هاي خارجي برايشان مهم بود ، به سمت ساخت اين نوع فيلمها بروند. البته به مراتب ضعيف و كم اثر تر.
تسليمي خاطر نشان كرد : سينماي انيميش سينماي گراني است و در ايران هم آثار بلند انيميشن اندكي تا به حال ساخته شده است و الان هم در دنيا چند كشور محدود نظير ژاپن ، امريكا به توليد انيميشن مي پردازند .
وي تاكيد كرد: ابتدا بايد فيلم هاي موفقي در حيطه سينماي كودك داشته باشيم ، بعد اقدام به برگزاري جشنواره و تقدير از فيلم هاي منتخب بكنيم و اگر در طول سال، اكران سينماها را در نظر بگيريم، اصلا فيلم كودكي مشاهده نمي كنيم، در اين صورت جشنواره برگزار كردن با توجه به هزينه هاي بالاي آن، محلي از اعراب ندارد و بهتر است كه بودجه آن را به توليد فيلم كودك اختصاص داد و اين كار در روند بهبود سينماي كودك مي تواند مثمرثمرتر باشد .
نظر شما