به گزارش خبرنگار مهر، صحن و سرای غریب توس در شبهای قدر؛ خلوتگه 3 میلیون زائری است که زیر چتر بی قراری، شال عزا بر سر انداختهاند و در هرم نفس هایشان، دردمندانه در سوگ کوچهگرد شبهای کوفه، زیر لب جوشن کبیر زمزمه میکنند.
زائران رضوی در شبهای نوزدهم و بیست و یکم رمضان با نگاهی پر از خواهش وارد صحن و سرای غریب توس شدند تا در فراق مهربانترین پدر تاریخ؛ با طنین ذکر و استغفار، آسمان ابری دلشان آبیتر شود، زائران چندین روز و شب است که با کفشهای خسته به این خانه آمدند تا در غم از دست دادن پدر شبهای کوفه از چشمه لایزال الهی طلب مغفرت کنند.
شبهای تقدیر یک به یک از پیشگاه چشمان زائران و مجاوران آستان خورشید گذر میکند و آنان که عاشقتر بودهاند، در این شبها چشمان خیس خود را به درگاه بخشش و مغفرت حضرت امیرالمومنین(ع) گره زده و در گوشهای از حرم رضوی، نیایش و ذکر را مرهم دل های خسته خویش کرده اند.
زائری که از قبله گاه دردهایش می گوید
یکی از زائران که در صحن جامع رضوی ماوا گرفته بی قرار و ناآرام با زبان تمنا از چشمه محبت لایزال الهی طلب مغفرت میکند و با تسبیحی که در دست دارد از قبله گاه دردهایش می گوید.
او که شوق زیارت در چشمانش موج میزند، میگوید: اینجا سرای آرزوهاست و ما زائران بازهم به قراری همیشگی در شبهای قدر به پابوس سلطان خراسان آمدهایم تا بهترین سرنوشت در انتظارمان باشد.
این زائر با چشمانی خیس بازهم لب به سخن میگشاید و میگوید: در این شبهای چشم انتظاری بوی قنوت و استغاثه مشامم را نوازش ميدهد و در این حریم مقدس هر چه هست آغوش گشاده برکت و استجابت است و من امید دارم تا در این شبهای قدر، افق بخشش و مهرورزی شامل حال من دل خسته شود.
هنوز نگاهم را از چشمهایش برنداشته بودم که پیرزنی ناتوان را در عزای مولا علی(ع) و غربت تنهاییاش سر در گریبان ذکر و دعا دیدم؛ «75 سال از عمرم میگذرد، آفتاب عمرم بر لب بام است و فرصت های زندگی ام همچون ابر در حال گذر است، باید در این شبهای پرفیض استغفار بگویم و برای نامه اعمال و ره توشه سفر آخرتم کاری کنم.»
منظومهای از سرگشتگیها و شوریدگیها
این شبها، شب تقدیر است نمیدانم سرنوشت من چه خواهد شد اما میدانم که علی (ع) نظارهگر ماست؛ تمام پردهها را کنار زده تا زخم دلهای شکسته و چهرههایی که ملتمسانه اشک میریزند را مداوا کند.
در این حریم مقدس از هر طرف که عبور کنی زائرانی را می بینی که قصدشان قنوت است و به اینجا آمده اند تا دلواپسی از خانه دلهایشان رخت بربندد.
پیر و جوان به سمت رواقهای دارالولایه، دارالحجه، شیخ حر عاملی، شیخ طوسی، صحن جمهوری اسلامی، صحن غدیر، هدایت، کوثر و جامع رضوی روانند و دلدادگان در گذرگاه سجده و سخاوت چشم به رحمت پروردگار و شفاعت ضامن آهو و امیرالمومنین(ع) دوخته اند.
زائرانی که شب را به سحر گره زدند
در این شبهای نورانی زائران و مجاوران بیواسطه به نماز نیاز ایستادند و همسفر با نسیم نیایش به ساحت مقدس هشتمین امامشان سلام داده و در بزرگترین شب زنده داری جهان اسلام شب را به سحر گره زدند.
صحن جامع رضوی در شبهای قدر مملو از گامهای مردمانی بود که از ورودی طبرسی قصد قربت کردند و به سوی مشرق بخشش و مهرورزی گام برداشتند.
در این شبها زنانی در جوار این محفل نورانی، برای سرنوشت روزها و لحظهها، شفاعت فرزندان، مداوای دلهای شکسته و رنجهای بیپایان دست به دعا برداشتهاند. در این سرای مهربانی، زنی در حوالی صحن غدیر؛ عشق و بیت و اشک و آه را با دعا و اذان همخانه کرد و نجواکنان، شفای فرزند بیمارش را از خدا طلب کرد.
چشم در چشم آیه های نور
او آرام آرام چشم از گلدستههای حرم برداشت و گفت از همان روزی که خانه اش ابری شد و صاحب خانه او را جواب کرد. دست فرزند بیمارش را در دست گرفت و به دیار توس پناه آورد و در این جا با کار کردن در خانههای مردم، خرج و مخارج زندگی را با هزار رنج و زحمت بدست آورد.
او که امشب در این خانه مهمان است، گلهای بوسه میکارد بر صحن و سرای رضوی تا با عنایت پدر کوفه و لطف پروردگار؛ سرنوشت، بهترینها را بر پیشانی رنج کشیده اش نقش زند.
زائری در صحن کوثر
همزمان مردی در صحن کوثر چشمهایش، چشمه اشک شد وی میگوید: این شبها بهانهای است برای بغضهایی که ماهها و سال ها در گلو حبس مانده، من در این شبها همراه با طنین عاشقانه قرائت قرآن، رازهای مگو را به پنجره فولاد گره میزنم و از درگاه پروردگار طلب بخشش میکنم.
او می گوید: من آذری تبار هستم و این بار اولی است که به حرم رضوی می آیم و هزینه این سفرها را هم با هزار جان کندن و عرق ریختن بدست آوردم، من در سن 60 سالگی برای نخستین بار حریم رضوی را دیدم و خیلی سخت است که با گذشت 60 سال از عمرت تازه بارگاه رضوی را ببینی.
پیرمرد افزود: همسرم هم آرزوی دیدن این بارگاه را داشت اما عمرش به دنیا نبود و تا همیشه شرمنده او هستم که نتوانستم دست او را بگیریم و به این صحن و سرا بیاورمش، آن زمان که زنده بود پولی نداشتم تا او را به حرم ضامن آهو بیاورم و هنوز قرار بود پولی قرض کنم تا دو نفری به زیارت حضرت رضا (ع) بیاییم که اجل مهلتش نداد.
دخترکی را در انتهای صحن هدایت، سرخوش از زیارت میبینم، او دست در دست مادر کهنسالش، عاشقانه با معبود راز و نیاز می کند و همراه با نسیمی معطر چشمهایش را بر خطوط کتاب دعا خیره می سازد.
وی میگوید: نذر کرده در شب بیست و سوم رمضان هم در صحنها و رواقهای حریم رضوی ذکر بگوید و طلوع صبح را از پشت گلدسته ها و مناره ها به تماشا بنشیند و بازهم این دعای همیشگی را با خود تکرار کند و زیرلب بگوید: "خدایا تو میدانی که خواسته و التماس من نه از سر خودخواهی است و نه از سر زیاده خواهی"، من به این درگاه آمده ام تا تطهیر شوم و سبکبال به سوی ملکوت دیوانه وار پرواز کنم.
از حضرت علی (ع) و ضامن آهو خواستهام تنهایم نگذارند
دخترک میگوید مادرم 3 سال است که بیماری سختی دارد و دکترها جوابش کردهاند و اگر او را خدایی نکرده از دست بدهم دیگر کسی را در دنیا ندارم. من در این شبها برای سرنوشت خودم و مادرم به درگاه خدا التماس کرده ام و از حضرت علی(ع) و ضامن آهو هم خواستهام که شفاعتم را بکنند و تنهایم نگذارند.
زائرانی که آرام به افق حریم نور مینگرند میدانند که در شبهای قدر در این خانه گرهها و قفلهای کهنه گشوده می شود و درهای رحمت ایزدی باز خواهد شد.
دستان 3 میلیون زائر در آسمان سبز دعا به پرواز درآمد
شبهای نوزدهم و بیست و یکم رمضان همچون نسیمی گذر کرد و مطابق پیشبینیهای آستان قدس رضوی، دستان 3 میلیون زائر در آسمان سبز دعا به پرواز درآمد.
معاون امور متبركه و امور زائران آستان قدس رضوي میگوید: مطابق پیشبینیهای صورت گرفته در ايام ليالي قدر 3 ميليون زائر به حرم رضوي مشرف شده اند و در شب بیست و سوم رمضان نیز آمادگی لازم برای پذیرایی و خدمت رسانی از زائران رضوی وجود دارد.
محمود ممتاز با بیان اینکه در ايام ماه رمضان هر شب 12 هزار نفر بر سر سفره هاي اكرام رضوي اطعام مي شوند، ادامه می دهد: 14 هزار نفر از ايتام تحت پوشش كميته امداد و مديران كل و روساي سازمان ها و نهادهاي مختلف استان در شب بيست و يكم ماه رمضان بر سر سفره هاي اكرام رضوي میهمان شدند و تلاش می کنیم تا در شب بیست و سوم رمضان نیز اقدامات لازم را برای خدمت رسانی به زائران و مجاوران انجام دهیم.
بزرگترین گردهمایی جهان اسلام
معاون تبليغات و ارتباطات اسلامي آستان قدس رضوي هم در این رابطه به خبرنگار مهر میگوید: شبهای نوزدهم و بیست و یکم ماه رمضان بزرگترین گردهمایی جهان اسلام برگزار شد و در این راستا آستان قدس رضوي برای بهره مندي حداكثري زائران و مجاوران، مناسبترين معارف ديني و برنامه های مذهبی را به زائران رضوي ارائه کرد.
حجت الاسلام جلال حسینی عنوان می کند: در شب نوزدهم ماه رمضان پس از تلاوت قرآن، دعاي جوشن كبير قرائت شد و در ساعت 11 شب مراسم عزاداري حضرت اميرالمومنين علي (ع) برگزار شد.
وي عنوان میکند: در شب بيست و يكم نيز پس از تلاوت قرآن، دعاي جوشن كبير قرائت شد و راه هاي برحذر ماندن از گناه توسط سخنران مدعو براي مخاطبين مطرح شد.
معاون تبليغات و ارتباطات اسلامي آستان قدس رضوي بیان میکند: در شب بیست و سوم ماه رمضان نیز برنامههای متنوعی تدارک دیده شده و باشكوهترين محفل قرآني جهان اسلام در این شب برگزار می شود.
وی ادامه می دهد: در این شب راه هاي رسيدن به اخلاص و طهارت در عمل و همچنين تطهير قلوب نفس از سوي سخنران مدعو بیان می شود و در مجموع قرائت قرآن و دعاي جوشن كبير، مرثيه سرايي، سوگواري و قرآن سرگرفتن از برنامه هاي ويژه شب های قدر است.
.................................
گزارش: مرضیه صاحبی
نظر شما