۲۹ تیر ۱۳۹۳، ۱۴:۲۵

عبداللهی مطرح کرد:

قم به 12 حوزه علمیه خواهران نیاز دارد

قم به 12 حوزه علمیه خواهران نیاز دارد

قم - خبرگزاری مهر: معاون اداری مالی مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران گفت: اگر بخواهیم به ازای هر 100 هزار نفر یک حوزه علمیه خواهران داشته باشیم، قم به 12 حوزه علمیه نیاز دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، اصغر عبداللهی قبل از ظهر یکشنبه در جلسه علنی شورای اسلامی شهر قم با اشاره به ایجاد یک تغییر استراتژیک نسبت به کارکرد شهرداری در سال‌های اخیر اظهار داشت: در گذشته نگاه شهروندان یک نگاه خدماتی بود اما الآن یک کارکرد اجتماعی و فرهنگی برای شهرداری تعریف شده است.

وی ادامه داد: دنیا هم در نگاه خود به مدیریت شهری بیشترین توجه را به مسائل فرهنگی اجتماعی دارد.

معاون اداری مالی مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران با اشاره به سند چشم انداز شهرداری قم گفت: در جمع بندی نگاه فرهنگی به شهر قم توجه به عرصه زنان چنان مطلوب نیست و با توجه به عقب‌ماندگی‌های تاریخی در این حوزه، درخشش خاصی در حال حاضر در این عرصه دیده نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه نگاه به توسعه حوزه‌های علمیه توجه بیشتر به مناطق محروم قم است ابراز داشت: منطقه نیروگاه و شاه ابراهیم که تراکم بالای جمعیتی دارد، هیچ زیرساختی برای حوزه علمیه خواهران ندارد.

عبداللهی خاطرنشان کرد: امسال با ده میلیارد تومان سرمایه گذاری، تصمیم داریم دو حوزه علمیه در منطقه شاه ابراهیم و نیروگاه احداث کنیم.

وی با اشاره به اینکه میانگین اتمام پروژه‌ها در مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه 18 ماه است گفت: اگر شورای شهر و شهرداری با ما همکاری داشته باشند سال آینده 20 میلیارد تومان بودجه به ساخت مدارس علمیه خواهران در قم اختصاص خواهیم داد.

معاون اداری مالی حوزه علمیه خواهران با اشاره به اهمیت پرداختن به مناطق محروم در ایجاد فضاهای فرهنگی و آموزشی ابراز داشت: سازمان مسکن و شهرسازی طبق قانون در پردیسان زمین به صورت رایگان به ما می‌دهد اما ما می‌خواهیم در مناطق محروم گسترش امکانات داشته باشیم.

وی افزود: در شهر قم 12 حوزه علمیه خواهران نیاز داریم تا به ازای هر 100 هزار نفر یک مرکز داشته باشیم. در کنار این مدارس نیز کتابخانه و مرکز پاسخگویی به شبهات ایجاد خواهد شد.

عبداللهی ادامه داد: در بحث توسعه حوزه علمیه خواهران فقط یک مدرسه نمی‌سازیم بلکه یک پایگاه معنوی در بافت شهری به وجود می‌آوریم.

وی با اشاره به اینکه معماری اسلامی یکی از دغدغه‌های مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران است خاطرنشان کرد: ایستایی، مانایی، زیبایی و کارایی با توجه به معماری اسلامی از شاخص‌هایی است که ما در ساخت و ساز به آن توجه می‌کنیم.

معاون اداری مالی حوزه علمیه خواهران افزود: کمکی که شورای شهر در این زمینه به مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران خواهد داشت، می‌تواند قم را به الگو تبدیل کند.

وی با اشاره به اینکه نسبت تولید طلبه حوزه علمیه خواهران از لحاظ کمیت هیچ تناسبی با ظرفیت شهر قم ندارد گفت: در حال حاضر چهار هزار نیروی خواهر برای زنان آسیب پذیر در زندان‌های سراسر کشور مشغول فعالیت هستند. 12 هزار طلبه هم به صورت رایگان در آموزش و پرورش فعالیت می‌کنند. 7 هزار نیرو هم در اختیار نهادهایی مانند دانشگاه‌ها، بسیج و دستگاه‌های فرهنگی قرار گرفته است.  

عبداللهی با اشاره به اینکه خواهران طلبه بیش از 200 کتاب فاخر قرآنی تولید کرده‌اند عنوان داشت: یک سپاه بزرگ قرآنی و ولایی توسط حوزه علمیه خواهران به وجود آمده که می‌تواند تحول فرهنگی ایجاد کند.

وی با اشاره به اینکه قم یکی از چهار شهری است که بالاترین آمار طلاق را دارد گفت: آمارهای قم از نظر آسیب‌های اجتماعی نگران کننده است. بر اساس همین دغدغه حوزه علمیه خواهران در قم با فعالیت‌های مشاوره‌ای توانسته‌ طلاق را 20 درصد کاهش دهد.

معاون اداری مالی حوزه علمیه خواهران خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری دستور فرموده که این اقدام فرهنگی باید در تمام کشور پیگیری شده و حوزه باید در عرصه پیشگیری از آسیب‌ها وارد شود.

مدیریت شهری پای کار است

شهردار قم در ادامه این جلسه نظر مثبت خود را نسبت به توسعه همکاری مدیریت شهری و مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه برای  تاسیس مراکز علمیه خواهران اعلام کرد.

محمد دلبری با اشاره به تدوین تفاهم‌نامه میان حوزه علمیه خواهران و شهرداری قم گفت: یکی از رشته‌های حوزه علمیه خواهران مشاور خانواده است. یکی از عمده مشکلات ما در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی کمبود مشاوره خانواده است.

وی اظهار امیدواری کرد حوزه علمیه خواهران برای تأمین مشاور فرهنگسراها و بوستان‌های شهری به شهرداری کمک کند.  

تاسیس کتابخانه‌، مراکز مشاوره و مراکز ورزشی در مناطق محروم از دیگر موارد مشارکت شهرداری قم و مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه است که شهردار قم به آن اشاره کرد.

دلبری با اشاره به پیگیری واگذاری زمین به این مرکز با اولویت مناطق دو، 6 و سه خاطرنشان کرد: قطعاً با ساخت این مراکز در مناطق محروم هم تغییرات فرهنگی به وجود می‌آوریم و هم بافت شهری احیا خواهد شد.

کد خبر 2334646

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha