به گزارش خبرنگار مهر، ایوب عزیزی بعد از ظهر یکشنبه در جلسه کارگروه تخصصی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی، با اشاره به تهیه طرح هادی در روستاهای هدف گردشگری استان، افزود: بازنگری در طرحهای هادی تهیه شده در این روستاها با رویکرد گردشگری به همراه تهیه طرح هادی ویژه منطقه مارمیشو در روستای بانی روستای مجاور این منطقه تفریحی در دستور کار امسال قرار گرفته است.
وی با اعلام اینکه تا کنون برای یک هزار و 413 روستای بالای 20 خانوار جمعیت آذربایجان غربی نقشه طرح هادی روستایی تهیه شده است، افزود: در حال حاضر حدود 856 روستای بالای 20 خانوار جمعیت استان فاقد طرح هادی بوده که با تخصیص 10 میلیارد ریال اعتبار دفتر امور روستایی استانداری مقرر شده برای 560 روستای واجد شرایط بر اساس اولویتهای تعیین شده طرح هادی تهیه شود.
وی با اشاره به اینکه تا کنون برای 60 درصد روستاهای مشمول تهیه طرحهای هادی روستایی، طرحها تدوین و مقرر شده تا پایان برنامه پنج پنج ساله توسعه برای همه روستاهای بالای 20 خانوار جمعیت استان طرح هادی تهیه شود، اظهار داشت: تا کنون اجرای طرح هادی در 413 روستای آذربایجان غربی به اتمام رسیده که این تعداد 19 درصد روستاهای استان را شامل می شود.
مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان غربی توسعه اصولی روستاها، جلوگیری از گسترش بی رویه روستاها، اصلاح معابر با اقدامات نظیر جدول گذاری، آسفالت، سنگ فرش معابر را از اهداف اجرای طرحهای هادی در روستاها دانست و ادامه داد: بر اساس برنامه پنج ساله پنجم توسعه باید در تمام روستاهای بالای 20 خانوار طرح هادی تهیه و اجرایی می شود.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری آذربایجان غربی نیز در این جلسه بر ضرورت ایجاد زیرساختارهای گردشگری روستایی در استان تاکید و با بیان اینکه استان با 2 هزار و 700 روستا و مناطق بکر دارای مزیتهای مهم گردشگری است، افزود: باید زیرساختارهای ورود مسافران گردشگری در روستاهای استان ایجاد شود.
علی داداشزاده با بیان اینکه در صورت مدیریت صحیح و اصولی گردشگری روستایی موفق به رونق و توسعه صنعت گردشگری در آذربایجان غربی میشویم، بطوری که گردشگری تاثیر مهمی در توسعه اقتصادی هر جامعه دارد، اظهار داشت: استفاده از حوزه گردشگری در استان سبب اشتغالزایی، توسعه اقتصادی و شناخته شدن آن به عنوان قطب گردشگری میشود.
داداشزاده با بیان اینکه چهره روستاها و شهرهای استان را باید زیبا کرد، ادامه داد: باید همه مراکز خدماتی بینراهی و هتلهای استان به گونهای باشد که در جذب گردشگران موثر واقع شوند و این مسئله با همکاری دهیاریها و فرمانداران شهرستانها محقق میشود
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای اسلامی استانداری آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: روستاگردی و طبیعت گردی بهعنوان مزیت و اولویت اقتصادی در استان نیازمند توجه و اهتمام بیشتر دستگاههای اجرایی در اجرای طرحهای عمرانی و زیربنایی دارد و باید به این موضوع خارج از وظایف ذاتی دستگاهها برنامهریزی شود.
عین الله شریف پور افزود: باید با رفع مشکلات ساکنان روستاهای هدف گردشگری و با اینجاد فضایی با نشاط و آرامش بخش میان روستائیان بسترهای مناسب برای تحقق اهداف این طرح فراهم شود.
جلسه کارگروه تخصصی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی، با هدف بررسی زیرساختها و نیازهای توسعه صنعت روستاگردی درروستاهای هدف گردشگری استان و با موافقت اعضای این کارگروه، کمیته تخصصی گردشگری روستایی تشکیل شد.
این کمیته با عضویت کارشناسان دفاتر فنی، امور روستایی، امور شهری و امور اجتماعی استانداری آذربایجان غربی و ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، راه و شهرسازی، منابع طبیعی و محیط زیست به همراه نماینده مجمع صنفی فعالان حوزه گردشگری تشکیل و بررسی و تدوین راهکارهای توسعه زیرساختهای گردشگری وشیوه سرمایه گذاری درمناطق روستاهای هدف گردشگری از وظایف آن است.
نظر شما