به گزارش خبرنگار مهر، جواد رشيدي ظهر چهارشنبه در كارگروه امور اقتصادي و توليدي بخش كشاورزي شهرستان همدان اظهار داشت: گشت های ویژه به صوزت محسوس و نامحسوس امور را زیر نظر دارند.
وي در خصوص خروج گندم استان همدان از سوي كشاورزان و خريد اين گندم از سمت سيلوي كميجان استان مركزي نیز گفت: در اين خصوص دو پيامد منفي وجود دارد كه يكي خروج گندم از استان و ديگري اعلام گزارش كيفيت نامرغوب گندم استان همدان از سوی خریداران است.
مدیرجهاد كشاورزي شهرستان همدان با بيان اينكه برخي كشاورزان با وجود اينكه اختلاف مسافتي بين سيلوي كميجان استان مركزي و سيلوهاي داخل استان وجود ندارد ترجيح مي دهند گندم هاي خود را به استان مركزي تحويل دهند، گفت: هزينه بار در كميجان از كشاورز دريافت نمي شود و اختلاف 80 هزار تومانی در هر بار براي كشاورز سود دارد.
رشيدي دررابطه با موضوع بحران آب در همدان به كشت دوم محصولات كشاورزي اشاره كرد و عنوان كرد: تعدادي از كشاورزان براي كشت دوم محصولات خود از آب سطحي استفاده مي كنند و برخي استفاده غيرمجاز از آب چاه ها و قنات ها را در برنامه دارند كه بايد با همكاري ديگر سازمان ها تمهيداتي براي آنها انديشيده شود.
رشيدي گفت: در روستاهاي يكن آباد و انصارالامام بابت هر تانكر آب و آبرساني كشاورزي 300 هزار تومان هزينه مي شود كه واقعيت امر اين است كه اين آب فقط صرف مرطوب كردن زمين و نه آبياري آن مي شود که اين يك بحران براي كشاورزي استان محسوب مي شود.
وي گفت:عده اي نيز در اين زمان در حال كشت اول هستند و عملا كشت دوم محسوب نمي شود که بايد به اين مشكل نيز رسيدگي شود.
مدیر جهاد كشاورزي همدان با عنوان اين موضوع كه كشت دوم عامل كاهش محصول نيست، افزود: كشت دوم نه تنها باعث كاهش محصول نمي شود بلكه باعث استمرار توليد است و اينكه چرخه توليد به يكباره متوقف نشود و اين چرخه در مدت زمان طولاني در اختيار ما باشد.
رئیس مركز خريد گندم قهاوند نیز در این جلسه گفت: با وجود اينكه در زمان خريد يا سركشي، افت واقعي قيمت محصول گندم اعمال مي شود اما باز شاهد خروج گندم از منطقه به سيلوي كميجان استان مركزي بوديم.
حاج علي اكبري به دلايل كشاورزان براي خروج گندم از استان اشاره كرد و گفت: مي توان به تخليه بار مكانيزه در كميجان، ارسال نشدن نمونه گندم به آزمايشگاه و تعيين افت غيرواقعي نمونه گندم به صورت توافقي بين كشاورز و خريدار و تقبل نكردن هزينه بار از سوي كشاورز اشاره كرد كه حتي دادن كود تشويقي به كشاورزان مانع از اين كار نشد.
رئيس بهبود توليدات گياهي جهاد كشاورزي همدان نیز به تخصيص سهميه اي براي مكانيزاسيون كشاورزي استان همدان اشاره كرد و گفت: در راستاي افزايش قدرت و توان مكانيزاسيون جهاد كشاورزي اعتباري براي قسمت هاي دام و طيور، شيلات، گلخانه ها، مكانيزاسيون كشاورزي، حفظ نباتات، تجهيز سم پاشي و خاك ورزي كشاورزي در نظر گرفته شده است.
محمد بحيرايي با عنوان اينكه شهرستان همدان در برداشت سير استان همدان رتبه اول را داراست، افزود: سطح زير كشت سير در شهرستان همدان يك هزار و 600 هكتار است كه معادل 30 هزار و 800 تن برداشت سير به همراه دارد و اگر امكانات مهيا شود سير را به ديگر كشورها از جمله تركيه و عراق صادر خواهيم كرد.
وي به موضوع خريد نخود سفيد از سوي تعاوني ها اشاره كرد و گفت: اين موضوع براي اولين بار در همدان رخ داده و با قيمت يك هزار و 900 تومان براي هر كيلو با افت مفيد سه درصد و افت غيرمفيد دو درصد وجود دارد.
بحيرايي همچنين گفت: دو هزار و 248 هكتار از اراضی زير كشت نخود سفيد است
مدير توسعه شركت خدمات كشاورزي همدان نیز اظهار داشت: در سال 93 سهميه كود شيميايي استان همدان 122 هزار تن از انواع كودهاي شيميايي است كه از اين ميزان 60 هزار تن تامين و وارد استان شده است.
علی فضلي ادامه داد: از 60 هزار تن كود شيميايي تامين شده 25 هزار تن در بين كشاورزان براي كشت بهاره توزیع و 35 هزار تن ذخيره شده است.
وي در خصوص ذخيره كودهاي شيميايي گفت: از این میزان 15 هزار تن در انبارهاي سازمان، 10 هزار تن در انبارهاي استيجاري و 10 هزار تن در فضاي باز دپو شده است.
مدير توسعه شركت خدمات كشاورزي همدان به تنوع محصولات كشاورزي و سطوح زير كشت آنها اشاره كرد و افزود: به همين دليل، نسبت به سال گذشته سهميه كودهاي شيميايي 45 درصد افزايش داشته است.
نظر شما