۴ مهر ۱۳۸۴، ۱۲:۲۷

مدير كل امور فرهنگي وزارت علوم :

600 ميليون تومان به انجمن هاي علمي دانشجويي اختصاص يافت // انجمن هاي علمي دانشجويي بين رشته اي ايجاد مي شوند

مدير كل امور فرهنگي وزارت علوم كمبود امكانات و محدوديت اعتبارات را مشكل جدي انجمن هاي علمي دانشجويي دانست و گفت : در سال جاري از محل اعتبارات جاري وزارتخانه و از محل اعتباراتي كه از يك رديف متفرقه براي تشكل هاي علمي و فرهنگي دانشجويان در نظر گرفته شده، 600 ميليون تومان به انجمن هاي علمي دانشجويي اختصاص يافته است.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر"، مهندس پيمان مغازه در نشست خبري گردهمايي كارشناسان انجمن هاي علمي دانشجويي با اشاره به بحث كاركردهاي نوين دانشگاه گفت: نزديك به شش سال است كه بحث كاركردهاي نوين دانشگاه يا كاركردهاي دانشگاه امروز به طور جدي در سطح دانشگاههاي كشور و در سمينارهاي روساي دانشگاهها و محافل مختلف برنامه ريزي مطرح شده و اعتقاد بر اين بود كه دانشگاهها علاوه بر انتقال و و آموزش علوم مي بايست دانشجويان و دانش آموختگان را جهت ايفاي وظايف و نقش خود در جامعه و در ارتباط با آحاد جامعه آماده كنند تا بتوانند برنامه ريزي، تصميم گيري و نقش آفريني كنند.

وي يكي از راهكارهاي اتخاذ شده جهت تحقق كاركردهاي دانشگاه امروز را توسعه فعاليت هاي دانشجويي در سطح دانشگاه ها دانست و افزود : انجمن هاي علمي دانشجويي يكي از زمينه هاي اصلي مشاركت جمعي است. در سال 77، آيين نامه انجمن هاي علمي دانشجويي به صورت آزمايشي ابلاغ شد و پس از اصلاحاتي در سال 78 به صورت قطعي در آمد.

مغازه با اشاره به جهش كمي تشكل هاي علمي پس از سال هاي 78- 1377 اظهار كرد: تا قبل از اين سالها تعداد معدودي و درحدود 50 تشكل فعاليت علمي مي كردند ولي امروز 850 انجمن علمي در 110رشته دانشگاهي در سطح دانشگاه هاي كشور فعال هستند.

وي با اشاره به اينكه بافت انجمن هاي علمي را دانشجويان مقطع كارشناسي تشكيل مي دهند، انتظار پژوهش علمي را از اين انجمن ها به عنوان يك انتظار گزاف بر شمرد و تحصيل فرهنگ تجزيه و تحليل، توانايي تصميم گيري و برنامه ريزي و كسب مهارت هاي ابتدايي كار آفريني را از كاركردهاي انجمن هاي علمي دانشجويي دانست.

مغازه ضمن تاكيد بر تفكيك انجمن هاي علمي اعضاي هيات علمي و انجمن هاي علمي دانشجويي، نقش هر دو را در فرآيند توليد علم يك نقش تسهيل كننده دانست و گفت: نبايد از انجمن هاي علمي دانشجويي به طور مستقيم انتظار نقش آفريني در توليد علم داشت ولي فعاليت در انجمن هاي علمي دانشجويي به طور غير مستقيم باعث توسعه فرهنگ علمي و افزيش توانمندي هاي دانشجويان مي شود.

مدير كل امور فرهنگي  وزارت علوم، "شبكه سازي" را به عنوان يكي از راهكارهاي توسعه انجمن هاي علمي دانشجويي دانست و افزود: ايجاد و حمايت از اتحاديه انجمن هاي علمي دانشجويي از برنامه هاي آتي است تا اين تشكل ها بتوانند برنامه هاي ملي و سراسري را سامان دهند و فرصتي جهت انتقال تجربيات و اطلاعات بين دانشگاه ها بيابند.

وي افزود : چشم انداز آتي انجمن هاي علمي دانشجويي در حوزه توسعه كمي، تشكيل انجمن هاي علمي دانشجويي بين رشته اي است. انجمن هاي علمي دانشجويي تحت نظر وزارت علوم كه امروز با حضور 50 هزار دانشجو فعاليت مي كنند در آينده اي نه چندان دور توسعه كمي و كيفي خواهد يافت.

مهندس مغازه ياد آور شد: انجمن هاي علمي دانشجويي وزارت علوم به جز در دانشگاه هاي دولتي و روزانه به سرعت در دانشگاههاي پيام نور، دانشگاه آزاد اسلامي ، دانشگاه هاي غير انتفاعي ، غير دولتي و غير حضوري گسترس يافته است به طوري كه امروز در اتحاديه انجمن هاي علمي دانشجويي، دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي نيز نقش قوي و پررنگي دارند.

عضو شوراي حمايت و نظارت اتحاديه هاي انجمن هاي علمي دانشجويي گفت : 30 درصد از نشريات دانشجويي در حوزه علمي منتشر مي شود و با توجه به پر هزينه بودن انتشار اين نشريات بايد يك حمايت خاص و ويژه در مورد نشريات انجمن هاي علمي دانشجويي صورت گيرد.

مدير كل امور فرهنگي وزارت علوم در خاتمه از برگزاري همايش با حضور اساتيد، كارشناسان و فعالان دانشجويي در رابطه با انجمن هاي علمي دانشجويي در سال 85 در دانشگاه شهركرد خبر داد.

کد خبر 233892

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha