محمدعلی مختاری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب اظهار داشت: شهر تهران تا پایان سال 1392 دارای دو هزار و 63 بوستان بوده که براساس برنامه ریزیهای صورت گرفته امسال نیز 52 بوستان جدید در پایتخت احداث خواهد شد.
وی ادامه داد: از نظر فضای سبز درون شهری منطقه 10 کمترین سهم را به خود اختصاص داده است. همچنین مناطق 7-8-11-17 نیز از مناطق کم بهره از فضای سبز هستند که تملک بافت فرسوده و تبدیل آن به بوستان شهری در این مناطق در دست اقدام است.
مختاری تصریح کرد: توزیع عادلانه فضای سبز در شهر تهران باید در دستور کار قرار گیرد به طوریکه این موضوع در مناطقی که سرانه فضای سبز پایینی دارند در حال انجام است تا سرانه فضای سبز این مناطق نیز به حداقل سرانه تعیین شده برسد.
وی با تاکید بر اینکه براساس استاندارد بین المللی سرانه فضای سبز شهر تهران باید به 20 تا 25 مترمربع افزایش یابد، گفت: تا سال 83، یکهزار و 230 بوستان در شهر تهران داشتیم اما در حال حاضر تعداد بوستانهای پایتخت 2 هزار و 63 بوستان رسیده است.
مدیر عامل سازمان پارکها و فضاهای سبز شهر تهران افزود: همزمان با توسعه بوستانها در سطح شهر، نسبت به بهسازی بوستانهای قدیمی نیز اقدام میشود و همچنین در تلاشیم که مناسبسازی بوستانهای قدیمی برای استفاده جانبازان و معلولان را هم محقق کنیم.
وی تاکید کرد: در بوستانهای جدید نیز از درختان و گونههای گیاهی بومی، سازگار و ماندگار استفاده خواهد شد.
مختاری در ادامه با بیان اینکه احداث و توسعه بوستانها در چند سال اخیر در شهر تهران سرعت قابل توجهی داشته است گفت: اين را مقايسه آماري توسعه بوستانها طي اين سالها نشان ميدهد. همچنين افزايش سرانه فضاي سبز تهران و رسيدن آن به حد استاندارد جهاني نيز نكته ديگري است كه اين مسئله را اثبات ميكند.
وی افزود: اما در كنار احداث بوستانهاي محلهاي، منطقهاي و فرامنطقهاي كه بهمنظورافزايش تفرجگاهها و توسعه فضاي سبز انجام ميشود، در چند سال اخير احداث بوستان ها با رويكرد جديدتری نيز در حال انجام است. بوستانهايي كه به غيراز فضاي سبز اهداف ديگري را هم دنبال ميكنند. این بوستانها، بوستان های «موضوع محور» هستند که از جمله آنها می توان به بوستان مينياتور، بوستان انرژي يا باغ پرندگان اشاره کرد.
مدیر عامل سازمان پارک ها و فضاهای سبز شهر تهران تاکید کرد: بوستانهاي تاريخي، دانش، گياهشناسي، اكوسيستم، نمايشگاهي، ورزشي، هنري، ملي و يادبود از دیگر بوستانهاي موضوعمحوري هستند كه در ديگر كشورها، تجربه موفقي را پشت سرگذاشته و بااستقبال خوب شهروندان روبهرو شدهاند؛در تهران نیز ما به دنبال توسعه این گونه از پارک ها هستیم.
وی در پایان گفت: در سند چشمانداز شهر تهران، اين شهر در سال 1404جهانشهري فرهنگي، مرفه و معيار در جهان اسلام تعريف شده و جاي گرفتن در فهرست 50شهر برتر دنيا از منظر شاخص كيفيت زندگي يكي از اهداف آن است كه از اين منظر، احداث بوستانهاي موضوع محور به تحقق ارتقاي شاخص كيفيت زندگي در تهران كمك ميكند.
نظر شما