۱۳ مرداد ۱۳۹۳، ۱۵:۳۸

اخبار کوتاه/

سالانه 10 هزار تن انجیر در استان کرمانشاه تولید می شود

سالانه 10 هزار تن انجیر در استان کرمانشاه تولید می شود

کرمانشاه ـ خبرگزاری مهر: تولید سالانه 10 هزار تن انجیر در استان کرمانشاه، اثربخشی خدمات دولت باید در دورترین روستاهای استان کرمانشاه دیده شود و.. اخبار کوتاه استان کرمانشاه است.

به گزارش خبرگزاری مهر، فيض قرباني افزود: از 840 هكتار انجير استان حدود 770 هكتار آبي و 70 هكتار ديم بوده و عمده اين باغات با 480 هكتار مساحت در دهستان ريجاب قرار دارد.

فيض قرباني عمده ارقام انجير استان را منجيفي، شام، باوام علي، ملك محمدي، سياوله، زردله، شماملي، انجير كوهي يا كوچكي و انجير سبز اعلام كرد.

كارشناس مديريت باغباني سازمان جهاد كشاورزي استان كرمانشاه خاطرنشان كرد: انجير منجيفي و انجير سبز عمدتا فرآوري و به صورت خشكبار عرضه شده و ساير ارقام نيز مصرف تازه خوري مي شود.

وي افزود: انجير منجيفي به صورت منحصر بفرد در منطقه ريجاب توليد شده كه به لحاظ شرايط مساعد اقليمي بهترين كيفيت و عملكرد را در اين منطقه دارد، به نحويكه انتقال نهال آن به ساير نقاط كشور از نظر كيفيت و كميت  با افت شديد مواجه شده است.

فيض قرباني يادآورشد: انجير توليدي استان به شيوه خشك به كشورهاي حوزه خليج فارس، كشورهاي آسياي ميانه و تركيه صادر مي شود.

اثربخشی خدمات دولت باید در دورترین روستاهای استان کرمانشاه دیده شود

هدایت حاتمی در دیدار با فرماندار، معاونین و بخشداران شهرستان کرمانشاه، بخشداران را موتور محرکه دولت در بخش ها و روستاها دانست و افزود: هر یک از بخشداران می توانند با مدیریت و ایده های نو باعث ایجاد تحرک در حوزه های مدیریتی خود شوند.

وی اظهار کرد: من با مشکلات بخشداری ها آشنا هستم و تمام تلاش خود را بکار خواهم بست تا مشکلات مطرح شده توسط بخشداران را در کمترین زمان ممکن حل کنم.

وی سپس از بخشداران خواست جدای از وظایف محوله در چارچوب قوانین و مقررات، به مسائل فرهنگی و اجتماعی بخصوص تشکیل سازمان های مردم نهاد در روستاها در جهت تقویت مسائل فرهنگی و اجتماعی و نیز ایجاد نشاط و شادابی در سطح حوزه های خود توجه ویژه ای داشته باشند.

در این نشست، فضل الله رنجبر فرماندار کرمانشاه، قبادی معاون فرماندار، رستمی بخشدار بیلوار، شرفی بخشدار ماهیدشت، کاظمی نژاد بخشدار سرفیرزآباد، صفری بخشدار کوزران و حیدری بخشدار مرکزی به بیان دیدگاه ها و مشکلات موجود در حوزه های مدیریتی خود پرداختند.

برنامه ریزی برای توسعه کشت گیاهان دارویی در سنقروکلیایی

علیرضا ایزدی در جلسه کارگروه توسعه کشاورزی سنقرو کلیایی از مهاجرت خانوارهای این شهرستان به سایر شهرها به عنوان تهدید بزرگ یاد کرد و رشدو توسعه بخش کشاورزی را عنصر اصلی کاهش بیکاری و مهاجرت دانست.

رئیس جهاد کشاورزی سنقرو کلیایی نیز استفاده از ظرفیتهای سد شهدا و ولایت را برای توسعه کشاورزی شهرستان تشریح کرد.

محمد قاضی هرسینی مشکلات موجود در اسناد مالکیت اراضی کشاورزی روستائیان را مانع مهمی در بحث یکپارچه سازی اراضی کشاورزی دانست و تلاش برای یافتن راهکار مناسب برای رفع آن را با تشکیل جلسات تخصصی خواستار شد.

قاضی هرسینی همچنین از واگذاری 160 هکتار از اراضی منابع ملی واقع درتپه بورسوار به تعاونیهای کشاورزی روستایی در قالب اجاره خبر داد.

وی با اشاره به اینکه این تپه از قابلیت خوبی برای کشت گیاهان دارویی برخوردار است،ا نتقال آب سد شهدا به طول 2 هزارو 500 متر را از مشکلات موجود برشمرد.

رئیس جهاد کشاورزی سنقرو کلیایی از برنامه ریزی برای کشت گیاهانی چون زعفران، کنجد و کلزا به عنوان محصولات جایگزین که از نظر اقتصادی به صرفه تر است خبر داد.

حضور 170 سنگنورد ایرانی و خارجی در جشنواره جهانی بیستون قطعی شده است

معاون توسعه امور ورزش اداره کل ورزش و جوانان استان کرمانشاه گفت: تاکنون حضور 170 سنگنورد خارجی و ایرانی در سومین جشنواره دوسالانه سنگنوردی بیستون قطعی شده است.

جلال عزیزی در نشست هماهنگی این جشنواره، با اعلام این خبر افزود:ا ز این تعداد 70 سنگنورد خارجی و مابقی داخلی هستند.

وی افزود: سومین جشنواره جهانی سنگنوردی بیستون قرار است طی روزهای 26 مهرماه تا اول آبان ماه سالجاری در بیستون برگزار شود.

وی ادامه داد: کار اجرایی تهیه مقدمات برگزاری این جشنواره در استان کرمانشاه از مدتی پیش آغاز شده و ستادی به همین منظور به ریاست معاون سیاسی و امنیتی استانداری کرمانشاه تشکیل شده است.

معاون توسعه امور ورزش اداره کل ورزش و جوانان استان کرمانشاه در ادامه و در جمع مسئولین کمیته های برگزاری این جشنواره اظهار کرد: برگزاری این جشنواره در استان کرمانشاه یک فرصت ارزشمند برای معرفی بیشتر توانایی ها و پتانسیل های ورزش استان است.

عزیزی در ادامه خواستار رایزنی و هماهنگی فدراسیون کوهنوردی جهت پخش زنده مراسم افتتاحیه این جشنواره از طریق شبکه سوم سیما و یا شبکه ورزش شد.

پيش بيني توليد430 هزار تن ذرت هيبريد و دانه اي در اراضي شهرستان كرمانشاه

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه با اعلام خبر فوق گفت:پیش بینی می شود امسال بیش از430 هزارتن ذرت دانه اي و هيبريد شامل  300 تن بذر ذرت هیبرید  وبیش از 130 هزار تن ذرت دانه ای درشهرستان کرمانشاه تولید شود.

شهريار قاسمي افزود: با برنامه های صورت گرفته توسط اين مديريت، در سطح 17200 هکتار از مزارع شهرستان  كرمانشاه ذرت دانه ای کشت گردیده كه پیش بینی می شود بیش از 130 هزار تن ذرت دانه ای از اين سطح تولید شود.

قاسمي تصريح كرد: در همین راستا 430 تن بذر و10 هزار تن از انواع کود های شیمیایی از طریق مراکز جهادکشاورزی دهستانهای تابعه در اختیار کشاورزان ذرت کار قرارگرفته است.

وي با بیان اینکه توليد بذر ذرت هیبرید دارای توجیه اقتصادی است اظهارداشت: هم اکنون میانگین تولید بذر ذرت هیبرید در سطح کشور بین 2تا3 تن در هکتار بوده واین در حالی است که متوسط تولید ذرت هیبرید  در شهرستان کرمانشاه بیش از 3 تن در هکتار می باشد که با توجه به  بالا بودن  قیمت خرید آن نسبت به ذرت دانه ای مقرون به صرفه تر است.

قاسمي در خصوص کشت بذر ذرت هیبرید خاطرنشان كرد: با توجه به مشکلات تامین بذر ذرت از سایر استانها؛ با تلاش کمیته بذر استان، مديريت جهاد كشاورزي كرمانشاه وهمکاری کشاورزان حوزه عمل در سالجاری در سطح 130  هکتار از اراضی اين شهرستان ذرت بذری کشت شده است.

وي درپایان ضمن توصیه به کشت وتولید بذر ذرت هیبرید اعلام داشت: گیاه ذرت در صنایع غذایی از اهمیت ویژه ای بر خوردار بوده و این محصول غذایی به همراه گندم وبرنج بیش از 50 درصد خوراک مردم جهان را تشکیل می دهد.

کد خبر 2343103

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha