۱۵ مرداد ۱۳۹۳، ۱۶:۰۳

تحقیقات نشان می دهد؛

مسلمان بودن منافاتی با رفاه مادی و اجتماعی ندارد/ ضرورت وجود یک زمینه دینی برای حل مشکلات اجتماعی

مسلمان بودن منافاتی با رفاه مادی و اجتماعی ندارد/ ضرورت وجود یک زمینه دینی برای حل مشکلات اجتماعی

تحقیقات انجام شده توسط شخصیتهای آکادمیک ترکیه نشان می دهد که محافظه کارترین ترکیه مسلمان نیز بین اعتقادات دینی خود، رفاه اجتماعی و داشتن شغل مناسب هیچ منافاتی نمی بینند.

به گزارش خبرگزاری مهر، گولفتین چلیک استاد دانشگاه مدنیت استانبول و نجاتی آیدین استاد یار دانشگاه ملک فهد از عربستان سعودی تحقیق با عنوان "ارزشها، تقوا، شادیهای دنیوی و رضایت از زندگی" انجام داده اند تا همبستگی میان ارزشهای دینی جامعه و سبک زندگی مردم ترکیه را بررسی کنند.

محققان با حمایت شورای تحقیقات علمی و فناوری ترکیه پرسشهای مدنظر خود را از 878 نفر پرسیده اند که نیمی از آنها مرد و بالای 18 سال بودند، اما این افراد چه از نظر اجتماعی و چه از نظر اقتصادی از اقشار مختلف انتخاب شده بودند.

یک نفر از هر سه نفری که برای این تحقیق به سوالات محققان جواب دادند عادت به انجام خریدهای تجملی داشتند و یک سوم از آنها ترجیح می دادند که اجناس گران قیمت خریداری کنند.

این تحقیق همچنین نشان می دهد که 40 درصد از مردم برای داشتن درآمد بیشتر تلاش می کنند و 62 درصد ترجیح می دهند شغل معتبری داشته باشند ولو این که این شغل درآمد کمتری برایشان به همراه داشته باشد.

بیش از 60 درصد از شرکت کنندگان در این تحقیق ترجیح شخصیتی شاد داشته باشند درحالی که یک پنجم آنها اظهار داشتند که هدف آنها در زندگی تنها استفاده از لذتهای دنیوی چون خوردن غذای خوب و سرگرم شدن است.

نیمی از آنها دروغ مصلحتی را تأیید کرده و نیمی دیگر اظهار داشتند به همه وعده های خود جامه عمل می پوشانند. همچنین نیمی از آنها خود را افرادی خیر و نیکوکار توصیف کردند.

تقریبا همه شرکت کنندگان در این تحقیق مسلمان بودند و 89 درصد آنها اظهار داشتند که نمازهای یومیه خود را سر وقت اقامه می کنند. این افراد که خود را افرادی مومن و با تقوا توصیف می کنند، اظهار داشتند که ترجیح می دهند از برندهای شناخته شده استفاده کنند حتی اگر مجبور شوند قیمت گزافی بابت آن پرداخت کنند. از این تعداد 28 درصد تأکید کرده اند که به داشتن در آمد بالا در زندگی خود اهمیت می دهند.

نجتی آیدین استاد یار دانشگاه ملک فهد گفت: نتایج این تحقیقات نشان می دهد سیستم کنونی ترکیه نتوانسته پاسخگوی همه نیازهای مردم باشد، این کشور به یک منبع یا یک زمینه نیاز دارد تا بتواند وضعیت کنونی را بهبود بخشد.

وی این تحقیق را پایه ای برای ارائه راه حل به مشکلات اجتماعی آینده در ترکیه توصیف کرد.

کد خبر 2344765

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha