به گزارش خبرنگار مهر، ارشاد استعدادی ظهر سهشنبه در جلسه انجمن کتابخانههای عمومی و کمیته نهضت مطالعه مفید شهرستان همدان با تبریک هفته خبرنگار افزود: اصحاب رسانه استان نقش موثری در اجرای طرح اهدا کتاب داشتند و اگر این قشر زحمتکش جامعه و اطلاع رسانیهای به موقع و دقیق آنها نبود امروز موفق نمی شدیم.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از کتابهای جمع آوری شده چاپ سال های گذشته است، اظهار داشت: ارزش ریالی کتاب های جمع آوری شده 120 میلیون تومان است .
مدیرکل نهاد کتابخانه های استان همدان ادامه داد: بیشتر کتابهای جمعآوری شده تجدید چاپ نشده اند که این موضوع آرشیو کتابهای ما را غنی می کند.
استعدادی با بیان اینکه یک باب کتابخانه در هفته دولت در استان همدان افتتاح خواهد شد، گفت: در توزیع کتابهای جمع آوری شده اولویت با کتابخانه های روستایی در شرف تاسیس است و کتاب هایی که مورد نیاز این کتابخانهها نباشد در کتابخانه مرکزی استان نگهداری می شود.
وی در ادامه اشاره به اینکه هم اکنون بیش ار 10 هزار نفر در کتابخانه های استان عضو هستند، افزود: بیش از 100 هزار جلد در کتابخانه های استان موجود است و در تیرماه امسال هشت هزار 500 امانت کتاب از کتابخانه مرکزی استان همدان داشتیم که این نشان از علاقه و استقبال خوب مردم از کتاب است.
مدیر کل نهاد کتابخانههای استان همدان از استخدام کتابدارهای روستایی خبرداد و اظهار داشت: استخدام کتابدار فرصت خوبی که در دولت تدبیر و امید اتفاق افتادکه شاید همیشه اتفاق نیوفتد
75 هزار نفر عضو فعال کتابخانههای عمومی استان هستند
استعدادی با اشاره به اینکه 75 هزار نفر عضو فعال کتابخانههای عمومی استان هستند، عنوان کرد: کتابخانه مرکزی همدان با 10 هزار نفر عضو بیشترین تعداد اعضا را در بین کتابخانههای عمومی استان به خود اختصاص داده است.
معاون مدیرکل نهاد کتابخانه های استان همدان نیز در این جلسه با اشاره به فعالیت های 100 روز اخیر نهاد کتابخانه های شهرستان همدان بابیان اینکه از ابتدای امسال 16 باب کتابخانه نهادی در شهرستان فعال است، گفت: امسال یک باب کتایخانه مشارکتی به نام عین القضات با همکاری شهردای تاسیس شد که مجموعا تعداد کتابخانه های عمومی شهرستان به 34 باب رسید.
حسن عرفانی مقدم فضای سرانه کتابخانه های عمومی شهرستان همدان را 16 هزارو 782 متر عنوان کرد و افزود: هم اکنون این میزان به 17 هزارو 282 متر افزایش یافته که میزان سرانه کتابخانه های شهرستان به ازای هر 100 نفر 2.65 متر است که با برنامه پنجم توسعه فاصله چندانی نداریم.
وی در ادامه با شاره به اینکه سرانه کتاب در همدان 402 هزارو 55 نسخه کتاب است، عنوان کرد : این میزان به 410 هزار و 36 نسخه ارتقا یافته یعنی سرانه کتاب در شهرستان همدان به ازای هر 100 نفر 63 نسخه کتاب است.
معاون مدیر کل نهاد کتابخانه های استان همدان تعداد اعضای کتابخانه های شهرستان همدان را درابتدای امسال 28 هزارو 165 نفر اعلام و عنوان کرد: در پایان 100 روزه امسال این میزان به 31 هزارو 303 نفر افزایش یافته است.
عرفانی مقدم شاخص عضویت در کتابخانههای شهرستان همدان را در ابتدای سال 4.14 درصد عنوان کرد و گفت: این میزان هم اکنون به 4.8 درصد رسیده و تا پایان برنامه پنجم توسعه باید به شاخص پنج درصد برسیم
تعداد منابع موجود در کتابخانههای نهادی 276 هزار و 335 نسخه کتاب بود
وی افزود: در ابتدای سال تعداد منابع موجود در کتابخانه های نهادی 276 هزارو 335 نسخه کتاب و در کتابخانه های عمومی 283 هزارو 274 نسخه کتاب بوده و پیش بینی ما از طرح جمع آوری، 100 هزار جلد کتاب بود که تا کنون 72 هزار جلد جمع آوری شده است.
معاون مدیرکل نهاد کتابخانه های استان به برنامه های فرهنگی این اداره کل هم اشاره کرد و ادامه داد: برگزاری هفت جلسه نقد کتاب شهرستانی ، یک جلسه نقد کتاب استانی و یک نقد کتاب کشوری، برگزاری مسابقات مکتوب با عنوان داستان کوتاه در زمینه خرمشهر و رحلت امام خمینی (ره )از برنامه های فرهنگی نهاد کتابخانه های استان همدان است.
عرفانی مقدم برگزاری چهار جسه مسابقه آنلاین از کتابهایی با موضوع ادبیات، دین، خانواده، دفاع مقدس و برگزاری 52 کلاس اوقات فراغتی را از دیگر برنامه های فرهنگی این اداره کل عنوان کرد.
وی افتتاح یک باب کتابخانه در دیزج همزمان با هفته دولت، نوسازی قفسه های کتابخانه شهرک فرهنگیان با 30 میلیون تومان اعتبار، مجهز شدن بیشترکتابخانه های استان به شبکه اینترانت و اینترنت و بارکد خوان و سیستم حضور و غیاب را از برنامه هاب زیربنایی انجام شده در کتابخانه های استان همدان عنوان کرد.
عرفانی مقدم در پایان به بودجه های عمرانی کتابخانه ها نیز اشاره و عنوان کرد: 100 میلیون تومان برای تجهیز و تعمیر کتابخانه های استان همداندرنظر گرفته شده است.
فرماندار همدان نیز در این جلسه با گرامیداشت هفته خبرنگار با بیان اینکه خبرنگاران باید از یک آگاهی بالا نسبت به مسائل سیاسی پیرامون خود برخوردار باشند تا بتوانند در افکار عمومی مثمر ثمر باشند، عنوان کرد: خبرنگاران باید به عنوان یک حرفه تخصصی به کار خود بنگرند و با آموزش و تخصص به آن ورود پیدا کنند.
علی تعالی افزود: اگر خبرنگاری آنگونه که باید به حرفه و تخصص خود اشراف نداشته باشد نمیتواند رسالت خبری اش را به نحو مطلوب به انجام برساند.
وی با بیان اینکه به دلیل حیطه خدمت خود رسانههای محلی را همواره رصد میکنم، اظهار داشت: یکی از اهداف در مطالعه نشریات محلی، رصد نکاتی است که در نگاه خبرنگاران از حوزه هر یک مورد توجه قرار گرفته تا در راستای بررسی آن گام برداریم.
رصد اخبار رسانههای ملی در کنار رسانههای محلی بینش خوبی را به مسئولان میدهد
فرماندار همدان با اشاره به اینکه رصد اخبار رسانههای ملی در کنار رسانههای محلی بینش خوبی را به مسئولان میدهد، گفت: موارد و سوژههایی را در همدان بر اساس رصد رسانههای محل یافته و مورد پیگیری قرار داده ایم که این نشان از تأثیرگذاری رسانه است.
تعالی از مدیرکل نهاد کتابخانه های استان همدان خواست پس از برش برنامه شهرستانی کتابخانهها برنامه را بعد از تدوین ارائه کند تا کارها در سریعترین زمان انجام شود.
وی با اشاره به اینکه روزانه پنج برنامه تئاتر کودکان و نوجوانان در سطح شهرستان همدان اجرا میشود، گفت: کتابخانههای عمومی شهرستان میتوانند با برقراری ارتباط با کانون تئاتر کودکان و نوجوانان از ظرفیتهای این بخش استفاده کند.
وی بر لزوم توجه به مناطق محروم و حاشیه شهرها و روستا ها تاکید کرد و افزود: یکی از مطالبات مردم این مناطق تاسیس کتابخانه برای فرزندانشان است .
فرماندار همدان با اشاره به اینکه باید یکی از اصول کاری خود را توسعه کتابخانه های مناطق کمتر توسعه یافته و روستا ها قرار دهیم، اظهار داشت: کتابخانه های این مناطق نیز باید به اینترنت و اینترانت متصل باشند تا از امکان روز بهره مند شوند.
نظر شما