۱۸ مرداد ۱۳۹۳، ۱۶:۰۰

تاروردي زاده اعلام كرد؛‌

اجراي طرح آبياري تحت فشار در 360 هكتار از اراضي پلدشت

 اجراي طرح آبياري تحت فشار در 360 هكتار از اراضي پلدشت

اروميه- خبرگزاري مهر:‌ مدير جهاد كشاورزي پلدشت از در دست اجرا بودن طرح آبياري تحت فشار در 360 هكتار از اراضي دشت قنبر كندي اين شهرستان در حال حاضر خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر،‌ قاسم تاروردي زاده ژيش از ظهر شنبه در جريان بازديد فرماندار پلدشت از پروژه آبیاری تحت فشاردشت قنبرکندی، با اعلام اينكه اين طرح در سطحی بالغ بر 360 هکتار در حال اجرا است، افزود:‌ آبیاری پکپارچه مزارع، عدم نیاز به کارگر اضافی، امکان توزیع سموم و کود با استفاده از سیستم نوین آبیاری و سطح سبز یکپارچه و صرفه جویی در مصرف آب از اهداف اجراي اين طرح است.

وي با بيان اينكه عملیات اجرایی این  پروژه از اول اردیبهشت ماه سالجاری آغاز و تاکنون از 10 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است، اظهار داشت: مبلغ قرداد اجرای طرح 31 ميليارد ريال بوده كه در سطح 360 هکتار طي مدت 18 ماه اجرايي مي شود و اجرای  آبیاری تحت فشار کل دشت قنبرکندی در سطح هزار و 550 هکتار طراحی شده که با تامین اعتبار بقیه دشت نیز زیر پوشش شبکه آبیاری نوین تحت فشار مي رود.

مدير جهاد كشاورزي پلدشت با اشاره به ظرفیتهای آب و خاک پلدشت، افزود: با بهره برداری از طرحهای در دست اجرا در زمینه آب وخاک از جمله سد کرم آباد و پایاب سدهای قیقاج و ارس 2 شاهد تبدیل شدن بیش از 30 هزار هکتار از اراضی دیم به آبی بوده و در آینده نه چندان دور دشتهای مستعد این شهرستان به دشت مغان دیگری در کشور تبدیل می شود. 

وی از اجرای عملیات زهکشی در 3 هزار و 750 هکتار از اراضی دشت زنگنه پلدشت خبر داد و با بیان اینکه این طرح با پیشرفت 85 درصد در دست اجرا است، ادامه داد: زهکشی های عمقی دشت زنگنه در سه بخش 2 و3 و4 و به انضمام سه واحد ساختمان ایستگاه پمپاژ و ساختمان بهره برداران در حال اجرا است.

تاروردي زاده با بیان اینکه عملیات اجرایی پروژه زهکشهای عمقی دشت زنگنه از سال 82 آغاز شده و هم اکنون اجرای بخش 2 و 3 به وسعت 2 هزار و 200  هکتار و احداث ایستگاههای پمپاژ یک و 2 به اتمام رسیده،گفت: عملیات اجرایی بخش 4 پروژه به وسعت یک هزار و 550 هکتار و احداث ایستگاه پمپاژ شماره 3 در حال انجام است.

وی اعتبار برآورده شده جهت اجرای این پروژه را 100 میلیارد ريال اعلام و با بیان اینکه اجرای این پروژه زمینه اشتغال 630 نفر و رونق کشاورزی و دامداری در منطقه را فراهم کرده، عنوان کرد: جمع آوری و خارج کردن املاح اضافی، جمع آوری آبهای سطحی ناشی از روان آب، ایجاد تهویه مناسب در محیط خاک ریشه، بهبود کارایی ماشین آلات کشاورزی و استحکام بخشیدن به ساختمان خاک از اهداف اجرای این طرح است.

وی جلوگیری از وقوع سیل، به زیر کشت بردن اراضی جدید، زودتر گرم شدن خاک در فصل  بهار، شروع زودتر عملیات کشاورزی، کیفیت و کمیت بهتر محصولات، شستشوی املاح اضافی و بهتر شدن وضعیت مسائل بهداشتی، کنترل و جلوگیری از ماندابی شدن، توسعه روستایی وامنیت غذایی از فواید اجرای طرحهای زهکشی هستند.

 

کد خبر 2346162

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha