۲۱ مرداد ۱۳۹۳، ۹:۱۶

معاون جهاد دانشگاهی خبر داد:

سهم پژوهش از منابع مالی در 3 کشور/ از نظر تعداد محققان وضعیت خوبی داریم

سهم پژوهش از منابع مالی در 3 کشور/ از نظر تعداد محققان وضعیت خوبی داریم

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی با تا کید بر اینکه از نظر آماری پیشرفت پژوهشی ایران خوب است گفت:آمار خوب داشتن در پژوهش ها کافی نیست چراکه سهم پژوهش در عرصه تولید فناوری و انتقال فناوری بسیار مهم است.

امین اسماعیلی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص اینکه پژوهش ها چقدر می توانند در پیشرفت کشور موثر باشد، گفت: تجربه نشان داده است کشورهایی توانسته اند به رشد و توسعه جدی نائل شوند که در حوزه پژوهش و فناوری، انتقال و تولید فناوری فعالیت های شاخص و برجسته ای را به انجام برسانند.

وی با بیان اینکه سهم پژوهش در عرصه تولید فناوری و انتقال فناوری بسیار مهم و سرنوشت ساز است، افزود: شاخص هایی برای اندازه گیری این نسبت ها وجود دارد که متاسفانه وضعیت اغلب این شاخص ها در کشور ما مناسب نیست.

امین اسماعیلی در این خصوص تاکید کرد:شاخص مالی از شاخص هایی هستند که در پژوهش یک کشور می تواند بسیار موثر واقع شود، به گونه ای که در کشورهای توسعه یافته این شاخص در حدود 4 درصد کل GDP کشورشان است در حالی که این شاخص در کشور ما حداکثر حدود چهار دهم درصد است.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی اذعان داشت: در کشورهایی همانند کره، چین، هند در حدود یک تا دو و نیم در صد منابع مالی کشورشان صرف فعالیت های پژوهشی می شود در حالی که در ایران به عنوان کشوری در حال توسعه این شاخص بین 0.2 تا 0.6 درصد برآورد می شود.

وی افزود: تعداد محققان شاخص دیگری است که با آن می توان وضعیت پژوهش و پیشرفت را در کشور سنجید، وضع این شاخص در ایران خوشبختانه نسبت به شاخص منابع مالی در وضعیت خوبی قرار دارد.

امین اسماعیلی با اشاره به اینکه یکی از دلایل پیشرفت کشورهای دیگر در زمینه پژوهش و فناوری توجه به علم و فناوری و توسعه زیر ساخت ها یعنی موسسات ومراکز پژوهشی است، افزود: آمارتولید علم وضعیت خوبی را نشان می دهد اما در بخش بهره برداری از داده های علمی و تبدیل آن به فناوری و محصول و خدمات و نیز تجاری سازی آنها در کشور وضعیت خوبی نداریم.

امین اسماعیلی تجدیدنظر اساسی در سیاستگذاری ها، برنامه ریزی ها و اجرای سیاستها و برنامه ها را ضروری دانست و گفت: برای توسعه علم و فناوری و نیز تجاری سازی یافته های آنها سیاست های جدیدی باید نگاشت و دانشی جدید را با هدف توسعه و پیشرفت جامعه طراحی وبازنویسی کرد.

کد خبر 2346168

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha