به گزارش خبرنگار مهر، سیدابوالفضل رضوی ظهر امروز در همایش مدیریت روستایی که در تالار کوثر اصفهان برگزار شد با بیان اینکه توسعه روستاها مقولهای ملی است، اظهار داشت: ضروری است که سران سه قوه قضائیه، مقننه و مجریه مسیر توسعه روستایی را از دیدگاه خود اعلام کنند تا برنامهریزیهای مناسب در این راستا انجام شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 15 درصد جمعیت استان اصفهان در روستاها زندگی میکنند، افزود: این در حالی است که میانگین جمعیت روستایی کشور 25 درصد است و تقریباً نرخ جمعیت روستایی اصفهان نصف نرخ میانگین کشوری است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با بیان اینکه در حال حاضر درآمد جمعیت روستایی کشور در 25 استان کمتر از میزان هزینه آنها است، افزود: با توجه به آخرین آمار اعلام شده در سال گذشته میزان درآمد هر خانواده روستایی در کشور 12 میلیون و 495 هزار تومان بوده است این در حالی است که هزینه هر خانوار روستایی در سال گذشته 14 میلیون و 170 هزار تومان بوده است.
وی ادامه داد: چنانچه اقدامات حمایتی از خانوادههای روستایی دنبال نشود این خانوادهها همیشه بدهکار خواهند بود.
رضوی به مقایسه نرخ طلاق در شهرها و روستاهای کشور پرداخت و بیان داشت: نرخ طلاق در شهرها به تناسب جمعیت 10 برابر نرخ طلاق در روستاها است و ضروری است که در این امر از فرهنگ روستاها نهایت بهرهبرداری را داشته باشند.
وی در ادامه به نرخ مرگ و میر در روستاها نیز اشاره کرد و اظهار داشت: نرخ تولد در شهرها به نسبت جمعیت 78 درصد و نرخ تولد روستاهای کشور 22 درصد بوده است و نرخ مرگ و میر در روستاها 36 درصد و در شهرها 64 درصد اعلام شده است که به نسبت میتوان گفت نرخ مرگ و میر در شهرها کمتر از روستاها است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با تاکید بر اینکه توسعه روستاها لازمه توسعه کشور است، افزود: طرح مطالعاتی انجام شده بر روی روستاهای 20 کشور توسعه یافته و در حال توسعه کشور نشان داد که کشوری توسعه مییابد که تمام روستاهای آن توسعه یابند.
وی با اشاره به فضای مناسب روستاها برای تولید محصولات غذایی گفت: روستاهای کشور بهترین زیرساختها را برای تولیدات محصولات ناب غذایی دارند و این امر باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
رضوی با بیان اینکه نرخ رشد اقتصادی در سال گذشته 1.5- بوده است و امسال به عدد 3 رسیده است، افزود: برای آنکه به نرخ مورد نظر در برنامه پنجم و به 8 برسیم باید با دخالت مستقیم مردم برنامهریزیهای اساسی صورت گیرد.
وی با بیان اینکه تقویت روستاها مانع رشد کلانشهرها و عامل رشد روستاها و مانع مهاجرت روستاییان به شهرها میشود، ادامه داد: در این راستا برنامه ریزیهایی برای اشتغال خودگردان در روستاها انجام شده است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به ارایه تسهیلات بانکی به کسانی که قصد راه اندازی اشتغال در روستاها را دارند نیز گفت: چنانچه روستاییان با تشکیل شرکتهای تعاونی و یا سهامی خاص قصد راه اندازی صنایع و ایجاد اشتغال را داشته باشند می توانند با ارایه طرح خود به شورای برنامهریزی فرمانداری و شورای برنامهریزی استانداری نسبت به ارایه تسهیلات 4 تا 12 درصدی برای طرح های خود اقدام کنند.
وی ادامه داد: چنانچه روستاییان با تشکیل شرکت تعاونی اقدام به سرمایه گذاری و اعلام نیاز تسهیلات داشته باشند میتوانند با دریافت وام با کارمزد 4 درصد دربازه زمانی 4 تا 7 سال تسهیلات را دریافت کنند و ضمانت این تسهلات نیز کارت یارانه روستاییان خواهد یود.
رضوی با بیان اینکه برای افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و بنیاد شهید تسهیلات ویژه در نظر گرفته شده است، ادامه داد: برای این دسته از افراد 20 درصد از سرمایه را از خودشان دریافت میکنند و مابقی را دولت سرمایه گذاری میکند.
اصفهان – خبرگزاری مهر: معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: نرخ جمعیت روستایی موجود در استان اصفهان نصف نرخ میانگین جمعیت روستایی کشور است.
کد خبر 2347721
نظر شما