به گزارش خبرنگار مهر، لیلا قنبری بعد از ظهر دوشنبه در جلسه کمیته بیماران خاص استان کردستان که در سنندج برگزار شد، اظهار داشت: در حال حاضر یک میلیارد و 700 میلیون تومان برای درمان بیماران خاص توسط دانشگاه علوم پزشکی استان هزینه می شود.
وی افزود: باید حق بیمه پیشنهادی بیماران خاص از طریق بیمه های تکمیلی موجود در سطح استان به دانشگاه علوم پزشکی کردستان اعلام شود تا طبق آن برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.
وی بیان کرد: در حوزه بیماری ام اس نزدیک به 70 درصد هزینه داروهای این دسته از افراد را بیمه تکمیلی پرداخت می کند و با توجه به اینکه برخی از اشخاص به دلیل نبود امکانات پزشکی لازم در بیمارستان ها به مطب های خصوصی مراجعه می کنند باید بیمه های تکمیلی مقداری از این هزینه ها را پرداخت کنند.
مسئول واحد بیماران خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: متاسفانه تعداد زیادی از بیماران خاص یا بیمه ندارند یا از خدمات بیمه تکمیلی بهرمند نیستند و به همین دلیل باید ساز و کارهای لازم برای حمایت از این افراد مورد توجه قرار گیرد.
قنبری ادامه داد: با توجه به اینکه بیشتر بیماران خاص سرپرست خانوار هستند مشکلات بیشترشان ناشی از وضعیت اقتصادی نامطلوب است و عدم حمایت کامل بیمه از این بیماران مشکلات را دو چندان می کند.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به این مطلب که 90 درصد مراجعات بیماران خاص به معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان به دلیل عدم توانایی در پرداخت هزینه بالای داروها و معالجات آنها است، گفت: متاسفانه اکثر این دسته از افراد زیر پوشش هیچ گونه بیمه تکمیلی نیستند.
مسئول واحد بیماران خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار داشت: در بحث پیوندی ها هم یک میلیون تومان از هزینه بیماران پیوند کلیه را واحد بیماران خاص در استان پرداخت می کند و برای سایر هزینه های آن بیمار دچار فشار زیادی می شود.
قنبری افزود: هرساله 20 الی 30 نفر به تعداد بیماران سرطان خون در سطح استان کردستان افزوده می شود.
وی بیان کرد: 25 بیمار در سطح استان در سامانه وزارت بهداشت دچار بیماری پیوند کبدی است و در زمینه پیوند کلیه به میزان 10 میلیون تومان برای بیمار هزینه لازم است.
200 نفر از بیماران خاص کردستان زیر پوشش سازمان تامین اجتماعی هستند
مدیرکل تامین اجتماعی کردستان نیز در این جلسه گفت: در حال حاضر 200 نفر از بیماران خاص در سطح استان کردستان زیر پوشش سازمان تامین اجتماعی هستند.
فریدون خدابنده لو اظهار داشت: 100 درصد درمان افراد زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی به صورت رایگان است در این زمینه مشکل خاصی وجود ندارد.
وی افزود: تمام بازنشسته های سازمان تامین اجتماعی در سطح استان دارای بیمه تکمیلی هستند و تمام مستمری بگیران تامین اجتماعی کردستان بیمه تکمیلی دارند.
مدیرکل تامین اجتماعی کردستان بیان کرد: در حال حاضر 20 هزار کردستانی مستمر بگیر تامین اجتماعی هستند.
خدابنده لو یادآور شد: میانگین افراد زیر پوشش تامین اجتماعی در استان نسبت به شاخص کشوری به میزان بالاتر است و این آمار در کشور هفت به یک و در کردستان 10 به یک است.
وی در پایان سخنان خود در این جلسه عنوان کرد: آمار بیمه شدگان تامین اجتماعی در سطح استان کردستان در سال جاری به میزان 5.6 درصد افزایش داشته است.
نظر شما