به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر طاهری که اسفندماه گذشته با حکم محمود گودرزی، وزیر ورزش و جوانان و به جای رامین ولایتی مدیریت صندوق اعتباری حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی را بر عهده گرفت تا برای مدت دو سال این مجموعه را مدیریت کند، طی گفتگو با خبرنگار مهر به این پرسشها و دیگر سوالات مرتبط با آنها پاسخ داد.
به گفته مدیرعامل صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی مجموع اعضای این صندوق که در هفت گروه طبقه بندی میشوند 3650 نفر از قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی هستند. از این تعداد اما 869 ورزشکار در قالب گروههای اول و دوم که گروههای مدالآور هستند، ماهیانه بر اساس رنگ مدال همراه با رویداد یا رویدادهایی که با حضور در آن موفق به کسب مدال شدهاند، حقوق دریافت میکنند.
طاهری در مورد طبقهبندی ورزشکاران در این دو گروه به خبرنگار مهر توضیح داد و گفت: گروه اول را ورزشکاران مدالآور در المپیک تابستانی و زمستانی تشکیل میدهند ضمن اینکه ورزشکاران مدالآور در بازیهای پارالمپیک، آسیایی و پاراآسیایی، مسابقات قهرمانی جهان (مربوط به رشتههای المپیکی)، کوهنوردانی که به قلل بالای 8027 متری صعود کردهاند، اساتید بزرگ شطرنج که در حال حاضر تعدادشان در کشور 8 نفر است، بازیهای المپیک ناشنوایان و البته ورزشکارانی که در رشتههای آزمایشی بازیهای المپیک موفق به کسب مدال میشوند هم در گروه دوم طبقهبندی شدهاند.
در میان 869 ورزشکاری که در گروه های اول و دوم صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی قرار دارند، هستند ورزشکارانی که در بیش از یکی از این رویدادها صاحب مدال شدهاند آنهم با رنگهای متفاوت؛ مجموع رویدادهایی که ورزشکار در آن شرکت میکند و مدال های طلا، نقره یا برنزی که موفق به کسب آن میشود، تعیین کننده میزان حقوق دریافتی وی خواهد بود.
بر این اساس در حال حاضر بالاترین حقوق دریافتی به ورزشکار مدال آور عضو صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی 2 میلیون و 700 هزار تومان است. اما هست ورزشکاری که خیلی کمتر از این و فقط 50 هزار تومان در ماه حقوق میگیرد!
در مجموع صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی ماهانه 550 میلیون تومان در قالب حقوق و حق بیمه (بیمه خدمات درمانی و بیمه تکمیلی) به ورزشکاران عضو پرداخت میکند. اما این مبلغ به چه صورت تامین میشود؟
طاهری در پاسخ به این پرسش مهر گفت: صندوق اعتباری حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی ردیف بودجه مستقل ندارد بر این اساس کمکهای مالی وزارت ورزش و جوانان در بخش حمایتی و برای پرداخت حقوق و مستمری و البته خدمات بیمهای به ورزشکاران عضو صندوق هزینه میشود.
وی با بیان اینکه بر همین اساس وزارت ورزش سالیانه کمکهای مالی به صندوق دارد، خاطرنشان کرد: رویدادهای سالیانه و البته نتیجهگیری در آنها به طور حتم در میزان کمکهای مالی ارائه شده از سوی وزارت ورزش و جوانان تاثیر گذار خواهد بود. بر همین اساس و با توجه به برگزاری رویداد مهم بازیهای آسیایی در سال جاری به طور حتم میزان کمکهای مالی امسال وزارت ورزش نسبت به سال 92 بیشتر باید باشد، چراکه ورزشکارانی که در این المپیک آسیایی موفق به کسب هر رنگ مدالی شوند، بلافاصله میتوانند در فهرست اعضای صندوق جهت بهرهمندی از حقوق و مستمری ماهانه قرار بگیرند. البته در صورتیکه جهت این عضویت اقدامات لازم را انجام دهند.
مدیرعامل صندوق اعتباری حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی در پاسخ به این پرسش که " پیشبینی شما برای میزان بودجه مورد نیاز جهت صرف شدن در بخش حمایتی و به نوعی پرداخت حقوق و حق بیمه ورزشکاران در سال 93 چقدر است؟" گفت: پیشبینی ما در این زمینه با لحاظ کردن حق بیمه ورزشکاران، رقمی معادل 8 میلیارد تومان است.
آیا وزارت ورزش تا به امروز که پنج ماه از سال میگذرد، برای تامین هزینههای پرداخت حقوق و حق بیمه اعضای صندوق همکاری لازم را داشته است"؟، این پرسش پایانی خبرنگار مهر از مدیرعامل صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی بود که وی در پاسخ به آن گفت: با پیگیریهای انجام شده حقوق دو ماه اول امسال اعضای صندوق و حق بیمه آنها پرداخت شده اما برای ماههای خرداد و تیر هیچ پرداختی نداشتیم. مردادماه هم که تا چند روز تمام میشود باید به این دو ماه اضافه شود. البته معاون مالی و پشتیبانی وزارت ورزش و جوانان اعلام کرده که تا پایان شهریورماه تمام مطالبات صندوق پرداخت خواهد شد.
نظر شما