به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علی اکبر پورفتح الله بعد از ظهر چهارشنبه در حاشیه امضای تفاهمنامه همکاریهای مشترک علمی و پژوهشی با سازمان نظام پزشکی ایران، افزود: ایران تنها کشور در میان کشورهای در حال توسعه است که توانسته در زمینه جمع آوری پلاسما و ارسال آن به کشورهای اروپایی برای تهیه داروهایی مانند فاکتور 8، هموفیلی و غیره به دستاورد بزرگ دست یابد.
وی همچنین این اتفاق را دستاورد بسیار بزرگ برای سازمان انتقال خون دانست و گفت: برای ارسال این پلاسماها به کشورهای اروپایی، تمام کارهای بازرسی از سوی نهادهای مربوطه به ویژه وزارت بهداشت، انجام می شود.
پورفتح الله با بیان اینکه مصرف خون در کشور منطقی نیست، ادامه داد: مشکلات متعددی در مورد تزریق خون و مصرف غیرمنطقی آن داریم که امیدواریم با انعقاد این تفاهمنامه و تدوین راهنمای مصرف خون، بتوانیم این مشکل را برطرف کنیم.
وی با بیان اینکه باید نگاه جامعه پزشکی را نیز به مصرف خون تغییر داد گفت: مصرف خون در جراحی های زایمان، اطفال، ارتوپدی، مغز و اعصاب متفاوت است و باید دیدگاه متفاوتی نیز به آنها داشته باشیم.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، کاربرد تخصصی خون و فرآورده های خونی را مهم دانست و افزود: خون در کشور به صورت سنتی مصرف می شود، به عنوان مثال آلبومین از گرانترین محصولات خونی است و هزینه سنگینی برای آن پرداخت می شود اما مطالعات آلبومین مربوط به یک پزشک آلمانی بوده که تجربیاتش از جنگ جهانی دوم انتقال یافته در حالیکه امروزه مصرف آلبومین در سوختگی ها مورد سئوال است و باید بر روشهای تحقیقاتی بازنگری صورت گیرد.
پورفتح الله، انتقال خون در دنیا را مبتنی بر آزمایش ها و تولید دانست و تصریح کرد: مشکل اساسی ما از زمان خروج خون تا مصرف است که باید کارهای ویژه ای در این زمینه انجام داد.
نظر شما