به گزارش خبرگزاری مهر، بررسی یک فوریت طرح "الزام شهرداری تهران به ساماندهی به کار گیری بازنشستگان در شهرداری تهران و موسسات تابعه "سومین دستور هشتادو پنجمین جلسه شورا بود که با رای اعضا از یک فوریت خارج شد.
عباس جدیدی: تور یک روزه برای دیدار از رود دره فرحزاد
در ادامه جلسه هشتاد و پنجم شورا معاون نظارت شورا با اشاره به بازدید خود از شهرداری منطقه 5 اشاره کرد و گفت: در بازدیدی که از رود دره فرحزاد داشتیم با صحنه ای دلهره آور مواجه شدیم که لزوم توجه به آن از سوی مدیریت شهری و اعضای شورا ضروری است. مسیر تردد کودکان به ویژه در ایامی که مدارس باز خواهند شد پر از افراد معتاد و کارتن خواب است که با توجه به نا هنجاری های حضور این افراد باید نگران سلامت کودکان ساکن در 500 پلاک مسکونی باشیم که در رود دره فرحزاد سکونت دارند. از اینرو پیشنهاد می کنم اعضای شورا در قالب یک تور یک روزه به این نقطه از شهر بیایند و موضوع را با حساسیت بیشتری دنبال کنند.
معاون نظارت شورا در ادامه به طرح یک فوریتی به کار گیری بازنشستگان شهرداری پرداخت و با تاکید بر اینکه این مصوبه به دنبال پایمال کردن حقوق بازنشستگان نیست، گفت: مصوبات دیگری نیز پیش از این درباره ممنوعیت اشتغال بازنشستگان در شهرداری به تصویب رسیده و این طرح تنها به دنبال تقویت آن مصوبات و تاکید بر ضرورت اجرای آنها است.
مجتبی شاکری به عنوان مخالف این طرح گفت: با توجه به اینکه مصوبات دیگری در این خصوص داشته ایم، به نظرم نیازی به تصویب طرح جدید نیست و تنها باید شهرداری را مکلف به پیگیری اجرای آن مصوبات نماییم.
علی صابری نیز گفت: ابتدا لازم است گزارشی از آمار تعداد بازنشستگان شاغل در شهرداری و علت به کارگیری آنان دریافت کنیم. از آنجا که قوانین باید همیشه عام الشمول باشند، اگر مصادیق این طرح 500 نفر هستند، فوریت آن با زمانی که مصادیق آن 5 هزار نفر هستند، متفاوت است.
رضا تقی پور نیز به عنوان مخالف یک فوریت طرح گفت: قانون مدیریت خدمات کشوری شامل نهادهای عمومی غیر دولتی نیز می شود که این قانون پیشتر به مفاد این طرح اشاره کرده است. اما اگر برخی معتقدند شهرداری از شمول این قانون خارج است، باید در این خصوص در کمیسیون ها بحث شود و دلایل آنان ارائه شود.
احمد حکیمی پور به عنوان موافق طرح گفت: بحث ما بر سر این است که اگر شهرداری نیاز به خدمات بازنشستگان دارد، بازنشستگان خود شهرداری به بازنشستگان سازمان ها و دستگاه های دیگر اولویت دارند.
اسماعیل دوستی نیز به عنوان موافق طرح گفت: دولت باید اجازه بدهد که حتی کارمند شهرداری به پست قبلی خود بازگردد و در غیر این صورت، اجازه این کار را نداریم. من نیز مثل آقای حکیمی پور معتقدم اگر به بازنشستگان نیاز داریم، اولویت با بازنشستگان شهرداری است.
معاون منابع انسانی شهرداری تهران در دفاع از این طرح گفت: در قانون مدیریت خدمات کشوری به کارگیری افرادی که طبق قوانین و مقررات بازخرید و بازنشسته شده اند، ممنوع است. اما به کارگیری سه دسته از بازنشستگان نیاز به تصویب هیچ ارگانی ندارد: هیات علمی، ایثارگران و مقامات.
داریانی افزود: با این همه تعداد بازنشسته های شاغل در شهرداری از سایر دستگاه ها و سازمان ها کمتر است و بالغ بر 130 نفر می باشد که از این تعداد بیش از 60 درصد را ایثار گران تشکیل می دهند.
علیرضا دبیر نیز گفت: قوانینی که در مجلس و هیات دولت تصویب می شود، اولی بر قانون شورای شهر است. اما برخی از دوستان در بررسی طرح ها و لوایح، تنها به پیشینه مصوبات شورای شهر توجه می کنند؛ در حالی که مطالعه قوانین مرتبط سایر نهادهای قانونگذار نیز ضروری است.
نگرانی ما این است که این همه افرادی که در شهرداری سال ها زحمت می کشند و تجربه و تخصص می اندوزند، بعد از بازنشستگی از کار کنار گذاشته می شوند و یک عده افرادی به عنوان مدیر از بازنشستگان دستگاه های دیگر در شهرداری جذب می شوند که یک بار پایشان را در خیابان بهشت نگذاشته اند و نمی دانند زباله را با کدام «ز» می نویسند!
در ادامه محمد حقانی نیز گفت: موضوعی که ما را نگران می کند و حساسیت به وجود می آورد این است که کارمندان متخصص شهرداری سر ساعت باز نشسته می شوند اما افراد غیر متخصص از سازمان های دیگر به کار گرفته می شوند . این نگرانی اصلی ما است
در نهایت اعضا رای دادند که طرح مورد نظر به صورت عادی و بدون قید فوریت برای بررسی بیشتر به کمیسیون مربوطه ارجاع داده شود.
نظر شما