به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر جلالی صبح چهارشنبه درنشست با خبرنگاران با اشاره به تصویب 591 طرح مرتعداری در استان سمنان افزود: مساحت مراتع استان بر اساس ممیزی مراتع چهار میلیون و 858 هزار و 885 هکتار است.
وی با بیان اینکه با مطالعه پوشش گیاهی و بازبینی مراتع ممیزی شده، مساحت مراتع قابل تعلیف سه میلیون و 741 هزار و 410 هکتار است افزود: به منظور مدیریت مراتع، بخش قابل توجهی از سطوح مراتع در استان طرح های مرتعداری تهیه شده است.
جلالی همچنین با اشاره به اینکه طرح های مرتعداری برنامه مدونی اظهار داشت: به منظور اعمال مدیریت با هدف حفظ، احیا، توسعه و بهره برداری صحیح از مراتع، جهت تثبیت استمرار تولید، حفظ منابع پایه (آب و خاک) تدوین و پس از تصویب و انعقاد قرارداد با مجری قانونی آن به مرحله اجرا در می آید.
وی افزود: در راستای اعمال سیاست های مذکور تاکنون تعداد 591 فقره طرح مرتعداری به مساحت دو میلیون و 313 هزار و 123 هکتار برای سه هزار و 749 خانوار تهیه و در کمیته فنی اداره کل به تصویب رسید.
رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان ادامه داد: سطحی معادل یک میلیون و840 هزار و 742 هکتار آن به بهره برداران ذینفع واگذار و مابقی در دست اقدام است.
جلالی عنوان کرد: مراحل سير قهقرايي مرتع در اثر چراي شديد دام تشخيص بعضي از مراحل سير قهقرايي كه به وسيله چراي نامناسب دام در مرتع حادث مي شود آسان است.
وی افزود: در اكثر مناطق سير قهقرايي در اثر چراي بي رويه صورت مي گيرد و بايستي مرتعداران اين سير قهقرايي را به موقع تشخيص داده و مراحل آن را به خوبي بشناسند.
رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در خاتمه تصریح کرد: مراحل سير قهقرايي در اثر چراي مفرط و بهره برداري نامناسب تخريب فيزيولوژي گياهان خوش خوراك، تغيير در تركيب گياهي، هجوم گونه هاي جديد، ناپديد شدن گياهان خوش خوراك و كاهش پوشش گياهان مهاجم بوجود می آید.
نظر شما