۶ مهر ۱۳۸۴، ۱۵:۰۴

سردار افشار در همايش آيه هاي ايثار و تلاش :

پيروزي كه رزمندگان ما مي‌خواستند بعد از آتش بس به صورت كامل بدست آمد

پيروزي كه رزمندگان ما مي‌خواستند بعد از آتش بس به صورت كامل بدست آمد

زنان ما در كنار مردان در دوران دفاع مقدس اسلحه بدست گرفتند و جنگيدند و متاسفانه ما از صحنه هاي حضور آنان تصاوير بسياركمي داريم و يا خاطرات ما بسيار كمرنگ است.

به گزارش خبرنگار گروه دفاع و مقدس خبرگزاري مهر، سردارمحسن افشار كه صبح امروز در پنجمين همايش آيه‌هاي ايثار و تلاش سخن مي‌گفت ، دفاع مقدس را از سه جنبه فلسفي ، تاريخي و فرهنگي قابل بررسي دانست و افزود: آنچه كه در تعاليم اسلامي براي دفاع بيان شده به عنوان يك واجب شرعي نه سن و نه جنسيت و نه تابع شرايط است چرا كه يك وظيفه عام مي باشد.

معاونت فرهنگي ستاد كل نيروهاي مسلح با اشاره به نقش تعيين كننده زنان در دوران دفاع مقدس تاكيد كرد: زنان ما در كنار مردان در دوران دفاع مقدس اسلحه بدست گرفتند و جنگيدند و متاسفانه ما از صحنه هاي حضور آنان تصاوير بسياركمي داريم و يا خاطرات ما بسيار كمرنگ است.

وي روحيه  ايثار و شهادت طلبي را اوج افتخارات انساني دانست و گفت: در واقع ما با اين فرهنگ ايثار وشهادت ضعف خود را در مقابل دشمن جبران مي كنيم.

وي تاريخ دفاع مقدس را از نظر مقطع شناسي به چهارمقطع؛ زمينه سازي بروز جنگ ، پيشروي دشمن، تنبيه متجاوز و آتش بس تقسيم كرد و در ادامه افزود: علاوه بر اينكه زمينه حمله به ايران در صدام وجود داشت، استكبار جهاني باب تشويق و تهييج او را نيز براي حمله باز كرد. مردم عراق تحت تاثير تبليغات حجيم قرار گرفتند كانه كشورشان تحت فشار ايران است. در مقطع پيشروي دشمن ما با مشكل ليبرالها مواجه بوديم كه همان دار و دسته بني صدر بودند كه تصور مي كردند جنگ را مي توان در پشت ميز مذاكره حل كرد و از نيروهاي مردمي و بسيج  و سپاه حمايت نمي كردند. اما با بركناري بني صدر رياست كل قوا را حضرت امام خميني(ره) برعهده گرفت و پيروزي هاي پي در پي را به دنبال داشتيم.

وي با تاكيد بر اينكه آتش بس پايان جنگ نبود به دستاوردهاي بعد از اين مقطع اشاره كرد و گفت: مقطع مهم دفاع مقدس ما دستاوردها و پيامدهاي دفاع مقدس بعد از جنگ تحميلي بود . حمله صدام به كويت شرايطي را به وجود  آورد كه او تمام شرايط ما را بپذيرد و آن توافقنامه  1975 الجزاير را كه قبلا پاره كرده بود يكبار ديگر پذيرفت و بالاتر از آن ذليل شدن دشمن به دست دشمنان ديگر بعد از جنگ بود.

سردار افشار اين پيروزي ها را مرهون خون شهدا و اخلاص و ايثارملت دانست و گفت: ما اگر در عملياتهاي خودمان پيروز مي شديم و اگرحتي به بصره مي رسيديم دنيا در مقابل ايران آرام نمي نشست و اين تقدير خدا بود كه آن پيروزي كه رزمندگان ما مي مي خواستند بعد از آتش بس به صورت كامل بدست آوردند.

وي پيروز اصلي در حمله آمريكا به عراق را ايران دانست و گفت: هيچ تحليل گري نيست كه امروز اعتراف نكند كه بهره بردار اصلي و پيروزمند اصلي حمله آمريكا به عراق، ايران است . اين لطف و عنايت الهي به واسطه اخلاص و ايثار مردم ماست.

معاونت فرهنگي ستاد كل نيروهاي مسلح به نقش فرهنگ ايثار در توسعه فرهنگي كشور اشاره كرد و تصريح نمود: ما بعد از انقلاب سه دوره را پشت سر گذاشتيم كه هشت سال دفاع مقدس ، هشت سال دوران سازندگي و هشت سال دوره توسعه سياسي مي باشد.

سردار افشار با اظهارتاسف از اينكه در دوران سازندگي به بخش توسعه فرهنگي كم توجهي شده،  افزود: متاسفانه در اين مقطع مديران و مسئولين فكركردند كه بايد بيشتر به علوم و تكنولوژي توجه كنند و مايه هاي فرهنگي و پشتوانه هاي ارزشي جايي براي ارايه در اين حوزه ندارد و همين هم لطمه زد.

دردوره هشت سال سازندگي پروژه هاي زيادي اجرا شد و سرمايه زيادي صرف شد اما در پايان هشت سال با تمام اين پروژه هاي گسترده بيكاري، تورم و فاصله غني و فقير بيشتر شد. نتايج توسعه اقتصادي به آن صورت تحقق پيدا نكرد و اين مسائل ، شيريني اين دوره سازندگي را به كام مردم تلخ كرد. چرا كه ما اصراري براي استفاده از فرهنگ ايثار در محيط اداري و كارخانجات نداشتيم. خيلي تلاش شد كه متخصصين رزمنده و بسيجي در حوزه هاي مختلف كه كارهاي عظيمي انجام داده بودند در اين مقطع حضور پررنگ تري داشته باشند اما متأسفانه اينطور نشد.

وي با بيان اينكه در دوره هشت ساله اخير كه دوره "توسعه سياسي" نام گرفت همين اشتباه تكرار شد ، خاطر نشان كرد: توسعه سياسي هدف مقدسي بود . بحث تقويت رابطه مردم با حاكميت ، اعتماد سازي ، مشاركت مردم در حكومت اينها شعارهايي بود كه داده شد اما در عمل چه اتفاقي افتاد؟ ديديم كه منافع گروهي و شخصي بر منافع ملي ترجيح داده شد و در واقع گروه گرايي و تخرب اجازه نداد كه آن شعارها عملي شود.

سردار افشار با گله مندي از نوع تبليغات انتخابات رياست جمهوري، تصريح كرد: اين تبليغات كه در دوران انتخابات شد هيچ رابطه و مناسبتي با تعاليم اسلامي و روحيه اخلاص و ايثار نداشت.

وي پيروزي اصولگرايان در انتخابات را ثمره پايمردي مردم بر هويت ملي دانست و افزود: در شرايط بسيار سختي كه كتابهاي مبتذل و فيلمهاي مسئله دار در تقدم حمايت قرار داشت و اين مسائل مي توانست مردم را از مسير اصلي منحرف كند اما مردم ايستادند و بر اعتقاداتشان پافشاري كردند.

معاونت فرهنگي ستاد كل نيروهاي مسلح در انتها به شعارهاي انتخاباتي دكتراحمدي نژاد اشاره كرد و گفت: شعارهاي رييس جمهور بسيار ارزنده است اما براي  نهادينه ساختن فرهنگ ايثار در امر توسعه احتياج به كوشش زياد است. بايد اين شعار ها در فرهنگ عمومي جامعه نهادينه شود.

گفتني است پنجمين همايش آيه هاي ايثار و تلاش در آخرين روز از هفته دفاع مقدس از صبح امروز كار خود را آغاز كرد و بخش دوم اين همايش هم اكنون ادامه دارد.

کد خبر 234937

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha