علی وطنی در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد آخرین وضعیت آیین نامه نظام نوآوری منطقه ای گفت: این نظام هنوز عملیاتی نشده اما در دستور کار معاونت قرار دارد؛ به نحوی که پس از تصویب دستورالعمل اجرایی، توسط شورای معاونین، ابلاغ خواهد شد.
وی با بیان اینکه جزئیات آیین نامه این نظام در حال تدوین است، ادامه داد: در این آیین نامه استفاده از مزیتهای نسبی استانها در دستور کار قرار می گیرد که براساس آن ایجاد مزیت در استانهای مختلف و استفاده از ظرفیت نخبگان در استانها و عملیاتی کردن نقشه جامع علمی کشور دیده شده است.
به گفته وطنی نحوه تعامل و همکاری با استانداری ها و استفاده از ظرفیت دانشگاهها، پارکهای علم و فناوری و بنیاد نخبگان استانی از دیگر موارد مدنظر این آیین نامه است.
وی ادامه داد: سعی می کنیم متناسب با مزیتهای نسبی هر استان، این فناوریها را بکار گیریم تا بازار، نیروی انسانی و پتانسیلها در تمامی استانها به حد نیاز وجود داشته باشد و نیازهای منطقه ای نیز لحاظ شود.
تاسیس آزمایشگاههای ملی در حوزه فناوری
معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری از برنامه های این معاونت برای تاسیس شبکه آزمایشگاهی خبر داد و به مهر گفت: با جدیت در حال پیگیری این طرح هستیم.
وی افزود: براساس نقشه جامع علمی کشور معاونت علمی می تواند نسبت به تاسیس آزمایشگاههای ملی اقدام کند که برای جلوگیری از تاسیس آزمایشگاههای تکراری در زمینه های نانو، بیو، سلولهای بنیادی، انرژیهای تجدیدپذیر، علوم شناختی، هوانوردی و هوایی، نفت و گاز و زغال سنگ نیاز به ایجاد شبکه آزمایشگاهی خواهیم داشت تا ظرفیت های مجموعه کشور مورد استفاده قرار گیرد.
به گفته وطنی در این طرح، تاسیسات استانهای کشور در شبکه ملی آزمایشگاهی به ثبت می رسد و مشخص خواهد شد کدام تجهیزات در کدام استانها وجود دارد، چه ظرفیتهایی بلااستفاده است و میزان تعرفه هریک از تجهیزات به چه نحوی خواهد بود.
معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری تاکید کرد: هم اکنون آزمایشگاه ملی نانو فناوری و زیست فناوری فعال و در حال سرویس دهی است.
نظر شما