به گزارش خبرنگار مهر،استان اصفهان با یک سوم واحد سنگبری های کشور و سهم 50 درصدی تولید سنگ فراوری، قطب این صنعت در ایران محسوب می شود اما همچنان مشکلات گوناگون گریبان آن را رها نکرده است.
علاوه بر معضل کمبود نقدینگی وعدم رفع کامل تحریم های صادراتی ،کارایی پایین تجهیزات به دلیل مصرف زیاد انرژی و پرت زیاد سنگ در حین برش از اصلی ترین مشکلات صنعت سنگ کشور و اصفهان است.
مشکلات فقط با تزریق نقدینگی حل می شود
رضا احمدی در گفتگو با مهر در خصوص وضعیت بازار و تولید سنگ در سال جاری اظهار داشت:اعتقاد دارم که وضعیت رکود بازار سنگ استان و کشور به نسبت سال گذشته بیشتر هم شده است چرا که کمبود نقدینگی، تحریم های صادراتی و سایر مشکلات هنوز رفع نشده است.
وی رکود ساختمان سازی در سطح کلان کشور را از دیگر عوامل موثر در این امر توصیف کرد و افزود: مبنای تولید سنگ استفاده در نمای ساختمان هاست و با توجه به آنکه پروژه های عمرانی بزرگی در کشور در حال اجرا نیست و صادرات به اروپا نیز مختل شده انبار کارخانجات از سنگ فراوری در اصفهان پر شده اما بازاری برای فروش وجود ندارد.
این فعال صنعت سنگ ادامه داد: البته در دولت نهم و دهم که طرح مسکن مهر اجرایی شد نیز در نماکاری ساختمانها از سنگ استفاده چندانی نمی کردند.
احمدی بیان داشت: عمده صادرات سنگ اصفهان به سمت عراق بود که شرایط نا امنی فعلی مشکلات خاص خود را به وجود آورده است.
وی تصریح کرد: فقط دولت با تزریق نقدینگی می تواند مشکلات این صنعت را رفع کند چرا که تولید کنندگان در صورت فروش محصولات خود بر طبق روال بازار چک های بلند مدت دریافت می کنند که باز بحث مالی آنها را به درستی حل نمی کند.
کاهش 20 درصدی کارگران واحدهای سنگبری
رئیس انجمن سنگبری های استان از کاهش 20 درصدی نیروی کار در واحد های تولیدی خبر داد و گفت: با مشکلات ذکر شده کارفرمایان مجبور به تعدیل نیرو شده اند.
احمدی اظهار داشت: متاسفانه ادارات دولتی همانند مالیات و اداره برق برای وصول مطالبات خود لحظه ای به سنگبری ها امان و فرصت نمی دهند.
وی درباره وضعیت معادن استان به خبرنگار مهر گفت: به دلیل افزایش قیمت سوخت و همچنین اجرای قانون جدید اخذ حقوق دولتی از معادن این قشر نیز بر قیمتهای خود افزوده اند که این امر به تبع آن بر کارخانجات سنگبری تاثیرات خود را گذاشته است.
تدوین برنامه نوسازی صنعت سنگ استان اصفهان
در همین خصوص رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان نیز به خبرنگار مهر گفت: بحث رکود در بازار سنگ صحت دارد و یک بخش آن به غیر از تحریم ها به رکود و مشکلات در سطح جهانی نیز مربوط می شود.
اسرافیل احمدیه افزود: استان اصفهان با حدود دو هزار واحد سنگبری یک سوم تعداد این کارخانجات در کشور را به خود اختصاص داده است که در حال حاضر عمده تولید آن به عراق صادر می شود اما با شرایط درگیری های اخیر در آن معضلاتی به وجود آمده است.
وی در ادامه تاکید کرد: امسال در حال تدوین برنامه ای برای نوسازی و مدرن سازی این صنعت در استان هستیم که بر مبنای آن از محل صندوق ذخیره ارزی این امر صورت می گیرد.
این کارشناس صنایع یادآور شد: به فعالان سنگ اعم از تک واحدی و یا تجمیع چند واحد برای ایجاد کارخانه ای بزرگ کمک نوسازی تجهیزات می شود.
لزوم فعالیت در عرصه سنگ مصنوعی
احمدیه درباره انتقاد سنگبری ها از مالیات بر ارزش افزوده گفت: درست است که این رقم را مصرف کننده پرداخت می کند اما به هرحال موجب افزایش نرخ سنگ شده و تبعات خاص خود را برای تولید کننده دارد.
وی بیان داشت: یکی از مسائلی که نباید غافل بود ورود سنگ های مصنوعی از چین به بازار داخل است که باید در این عرصه هم فعالیتی جدی کنیم چرا که این بازار نیز دارای مزیت های خوبی است.
نظر شما