به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین جلالی روز شنبه با بیان اینکه طرح سرشماری عمومی کشاورزی سال 93 از پنجم مهر ماه به مرحله اجرا در خواهد آمد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این طرح به صورت همزمان در سراسر کشور از پنجم مهر تا 18 آبان ماه به اجرا در می اید.
وی اظهار داشت: استفاده از رایانه قابل حمل به جای پرسشنامه کاغذی به عنوان یک نوآوری در اجرای این طرح محسوب میشود و لذا بهره گیری از این تکنولوژی و روش جدید علاوه بر دقت در اطلاعات جمعآوری شده زمان انتشار نتایج کاهش نیز را کاهش خواهد داد.
وی هدف از اجرای طرح سرشماری عمومی کشاورزی را تهیه چارچوب آماری برای آمارگیریهای نمونهای، تولید اطلاعات ساختاری قابل ارائه در سطوح جغرافیای خرد با قابلیت ارائه در قالب طبقات با وسعت بهرهبرداری و فراهم کردن دادههایی که به عنوان محک آمارهای جاری کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد بیان کرد.
جلالی بیان کرد: نخستین آزمایش سرشماری عمومی کشاورزی در سال 1391 انجام شد و دومین آزمایش سرشماری در سطح کشور به عنوان یک دهستان منتخب از هر استان و پنج نقطه شهری که دهستان آشار از توابع شهرستان مهرستان و شهرستان زابل از مناطق نمونه آزمایشی در سال 1392 بودند در این استان به مرحله اجرا در آمد.
وی ادامه داد: با توجه به متن فرمان ریاست جمهوری اسلامی ایران مبنی بر همکاری همه جانبه دستگاهها، نهادها، شرکتهای دولتی مکلف هستند بر اساس ماده 5 قانون یاد شده نسبت به در اختیار قرار دادن همه امکانات لازم و تجهیزات مورد نیاز در طول سرشماری اقدام کنند.
وی افزود: در سرشماری کشاورزی شمارش تمامی واحدهای کشاورزی کشور و ثبت اطلاعات هر یک به طور جداگانه انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه سرشماری عمومی کشاورزی نقش محوری و پایهای در نظام ملی آمارهای کشاورزی هر کشوری ایفا میکند، ادامه داد: روش اصلی جمع آوری آمار کشاورزی، مصاحبه ماموران آموزشدیده با بهره برداران کشاورزی است به این منظور خانوارها، بهرهبرداران کشاورزی، دامپروریها، شرکتهای رسمی و موسسههای عمومی دارای فعالیت کشاورزی با فهرستبرداری از اماکن و اظهارات معتمدین و مطلعان محلی مورد شناسایی قرار می گیرند.
وی گفت: پس از شناسایی لازم سپس برای هر بهرهبردار پرسشنامههای مربوطه از طریق پرسش و پاسخ تکمیل می شود و اطلاعات جمعآوری شده در قالب گزارشات آماری در اختیار برنامهریزیان، مدیران جامعه و پژوهشگران و علاقهمندان قرار میگیرد.
نظر شما